ثبت ملی آب پخش به عنوان شهر «حصیر» و «کپو»بافی ایران و مزایای این انتخاب
فکرشهر ـ آذر حسینی: شهر «آب پخش» شهرستان دشتستان به عنوان شهر «حصیر» و «کپو» بافی ایران انتخاب شد. این انتخاب روز دوشنبه ـ 15 دی ماه 1399 ـ با رای کمیته داوری و اعلام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی رسانه ای شد.
بخشدار آب پخش در این باره به «فکرشهر» گفت: مدتی قبل در گفت و گویی که با میراث فرهنگی استان بوشهر داشتم، پیشنهاد شد که با توجه به پتانسیل های بخش آبپخش در زمینه گردشگری و برای شناساندن این ظرفیت ها به مردم ایران و جهان، حصیر و کپو به نام آب پخش ثبت ملی شود.
علی تنگ ارمی ادامه داد: با همکاری تنگاتنگ جناب نوروزی ـ فرماندار دشتستان ـ که جای تشکر فراوان دارد، اقدامات لازم انجام شد و سرانجام، آب پخش به عنوان شهر حصیر و کپوبافی ایران، به یک برند در سطح ایران و بعد هم جهان تبدیل خواهد شد.
وی با قدردانی از مدیرکل میراث فرهنگی استان و به ویژه معاون صنایع دستی میراث استان، استاندار بوشهر، معاون اقتصادی استانداری و نماینده شهرستان در مجلس، توضیح داد: با ثبت این برند، مثل این است که با یک تیر 10 نشان زده باشیم، هم حصیر و کپو آب پخش، ثبت شده و هم بحث خرمای منطقه مطرح می شود، چرا که این محصولات از برگ درخت نخل تولید می شود، همچنین شناساندن ظرفیت ها، رونق کسب و کار و ایجاد اشتغال جدید و اشتغالزایی در منطقه، ورود گردشگر، درآمدزایی، صادرات محصولات و...، از دیگر مزایای برندسازی آب پخش در این زمینه است.
تنگ ارمی این را هم گفت که «با ثبت آب پخش به عنوان شهر حصیر و کپوبافی، به طور مستقیم و غیر مستقیم تعداد قابل توجهی اشتغالزایی ایجاد می شود».
بخشدار آب پخش از شورای شهر و شهرداری آب پخش نیز قدردانی کرد و اضافه کرد: در این راستا نیاز است که سیمای شهر آب پخش را نیز متناسب با این برند کنیم و این امر، همکاری بیشتر شهرداری و شورا را می طلبد.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر نیز در این باره گفت: شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایعدستی، آب پخش دشتستان را به عنوان شهر حصیر و کپو بافی ثبت ملی کرد.
لیلا رحیمی افزود: در زمان حاضر بیش از 100 کارگاه رسمی و بافنده شناخته شده حصیر و کپو در این شهر فعال است و در صورتی که مجوز بدون شرط سنی اعطا شود باید برای همه جوانان و سالمندان آبپخشی کارت صادر کرد.
وی یادآور شد: پیش از این صنعتگران این شهر 2 بار موفق به کسب نشان ملی در این رشته شدند و آثار آنها در کاخ موزه سعدآباد به نمایش گذاشته شده است.
دیدگاهها
صمصامی
محمد
رضایی
حاجب
صفحهها
دیدگاه خود را بنویسید