سه کشته در برخورد موتورسیکلتها در پیست غیرمجاز چغادک
فکرشهر: رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: براساس آخرین گزارشها ۲۷ درصد تصادفات استان بوشهر مربوط به موتورسیکلتها است.
به گزارش فکرشهر از ایرنا، دکتر عیسی صفوی در کمیته فنی سلامت و ایمنی ترافیک استان بوشهر اظهارکرد: با توجه به شرایط پیشآمده برای کشور، زمینه استفاده بیشتر از موتورسیکلت فراهم و به همین دلیل سهم سوانح و تصادفات موتورسیکلتها افزایش یافته است.
دبیر کمیته فنی سلامت و ایمنی ترافیک استان بوشهر ادامه داد: هر چند سهم ۴۵ درصدی موتورسواران در تصادفات در سال ۱۳۸۷ در این استان به ۲۷ درصد در سال ۱۴۰۵ رسیده است، اما این میزان نیز بسیار بالا است و باید کاهش یابد.
رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: از هر سه کشته تصادفهای برونشهری در سال گذشته در این استان، ۲ نفر مربوط به موتورسواران بوده است که جمعیت کارگری بیشترین تلفات را در تصادفات موتورسواران استان بوشهر به خود اختصاص دادهاست.
وی ادامه داد: همچنین بیشترین سنی که در تهدید آسیبهای سوانح موتورسواری بوده، سنین ۱۵ تا ۲۵ است و مطابق آخرین گزارشها در سال ۱۴۰۵ از ۱۲ کشته شده تصادفها در استان بوشهر، ۸ نفر موتور سوار بودند.
صفوی بیان کرد: در کنار آموزش، باید اصلاح قوانین بویژه در زمینه صدور گواهینامه موتورسیکلت و خودرو برای بانوان صورت گیرد.
مشاور اجرایی رئیس دانشگاه و رئیس حوزه ریاست دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: براساس وظیفه تخصصی این کمیته باید سهم حوزه سلامت در میزان مرگومیر سوانح رانندگی دقیق مشخص شود و دو کمیته دیگر در حوزه ترافیک در استانداری و پلیس سهم ویژه خود را خواهند داشت.
دکتر غلامرضا حاجیانی بیان کرد: باید یک گزارش جامع در زمینه تهدیدها و محدودیتهای مراکز درمانی درپوشش تصادفهای استان بوشهر تهیه شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار کرد: بزرگ کردن نقش و عاملیت مراکز درمانی در مرگومیر تصادفها بدون انجام کار پژوهشی، پیشداوری خواهد بود و انگیزه پرسنل نظام درمان را کمرنگ میکند.
دکتر حسن کشاورز بیان کرد: تجهیز یک مرکز ترومای متمرکز در استان بوشهر در کوتاهمدت مقدور نیست و چنین مرکزی به شکل علمی و جامع در کشور هم وجود ندارد.
وی افزود: بیمارستان شهدای خلیج مرکز تروما سنتر استان بوشهر است، البته این با وجود تمام محدودیتها و کمبودها است.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی استان بوشهر نیز اظهارکرد: خطوط ارتباطی کور در استان بوشهر باید شناسایی شود. درصورتیکه سازمانهای ذیربط در این زمینه اقدام نکنند ورود دادستانی ضروری است.
دکتر علیرضا حاجیونی افزود: با توجه به شرایط جادهای استان بوشهر، مسیرهای با کیفیت بد آسفالت زمینه ایجاد تصادفها است.
وی بیان کرد: باید پیستهای استاندارد برای موتورسواران وجود داشته باشد، فقدان چنین اقدامی زمینه ساز تصادفات بیشتر موتورسواران خواهد بود.