پنجشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۵
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر

افتتاح نمایشگاه صنایع‌دستی هنرمندان زندانی استان بوشهر

نمایشگاه زندانیان استان بوشهر
کد خبر: ۲۰۲۱۹۷۷
سه‌شنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۳:۵۹

فکرشهر: نمایشگاه اختصاصی صنایع‌دستی که حاصل دسترنج هنرمندان زندانی استان بوشهر است، با حضور جمعی از مسئولان استانی در نگارخانه معاونت صنایع‌دستی استان افتتاح شد.

به‌گزارش فکرشهر از صداوسیما، در آیینی نمایشگاه آثار و تولیدات هنری مددجویان زندان‌های استان با حضور مهدی مهرانگیز رئیس‌کل دادگستری استان بوشهر، نصرالله ابراهیمی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، خلیل رازه معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی استان و جمعی دیگر از مسئولان گشایش یافت.

در این نمایشگاه، رشته‌های مختلفی از صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی از جمله لنج‌سازی، معرق چوب، زیورآلات و سراجی سنتی به نمایش درآمده که نشان‌دهنده استعداد و مهارت بالای این هنرمندان است.

این رویداد فرهنگی با هدف حمایت از هنرمندان زندانی و معرفی توانمندی‌های آنان به جامعه به مناسبت هفته صنایع‌دستی برگزار شده است.

رئیس‌کل دادگستری استان بوشهر در حاشیه بازدید از این نمایشگاه، هدف از برگزاری چنین رویداد‌هایی را تقویت پیوند میان نهاد‌های فرهنگی و مراکز اصلاح و تربیت و فراهم‌سازی بستر اشتغال برای مددجویان عنوان کرد.

حمایت قضایی از اشتغال زندانیان

مهرانگیز با اشاره به تفاهم‌نامه همکاری میان اداره‌کل میراث‌فرهنگی و اداره‌کل زندان‌های استان گفت: یکی از دغدغه‌های جدی ما در دوران حبس، حرفه‌آموزی و ایجاد زمینه‌های اشتغال برای زندانیان است. بر اساس این تفاهم‌نامه، در نمایشگاه‌های تخصصی صنایع‌دستی، غرفه‌هایی به تولیدات مددجویان اختصاص می‌یابد تا آثار آنان علاوه بر معرفی، به‌طور مستقیم به دست علاقه‌مندان و مصرف‌کنندگان برسد.

وی افزود: در حال حاضر ۵۸۰ نفر از مددجویان زندان‌های استان در کارگاه‌های تولیدی و صنعتی مختلف از جمله صنایع چوبی، معرق و تولیدات چرم دست‌ساز مشغول به فعالیت هستند و کیفیت محصولات تولیدی نشان‌دهنده ظرفیت بالای این افراد برای حضور در بازار صنایع‌دستی است.

مهرانگیز همچنین از برگزاری دوره‌های تخصصی آموزشی برای ۴۴۴ نفر از زندانیان با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی خبر داد و اظهار کرد: صدور گواهینامه‌های معتبر آموزشی برای این افراد گامی مهم در توانمندسازی آنان است تا پس از پایان دوران حبس بتوانند با تکیه بر مهارت‌های کسب‌شده، زندگی مستقل و آبرومندانه‌ای برای خود و خانواده‌شان فراهم کنند.

صیانت از هویت تاریخی بندر سیراف

در بخش دیگری از این بازدید، موضوعات مربوط به میراث‌فرهنگی استان و چالش‌های حریم آثار تاریخی مورد بحث قرار گرفت.

رئیس کل دادگستری استان بوشهر با اشاره به تلاش‌های گسترده برای ثبت جهانی بندر تاریخی و باستانی سیراف، این امر را افتخاری بزرگ برای استان و کشور دانست و تأکید کرد: دستگاه قضا اجازه نخواهد داد سودجویان مانع از تحقق این هدف ملی شوند.

وی تصریح کرد: بندر سیراف به‌عنوان نمادی از تمدن و تجارت دریایی ایران، جایگاه ویژه‌ای در تاریخ دارد که در همین راستا، به دادستان حوزه قضایی شهرستان کنگان تاکید شده است تا با جدیت و قاطعیت، با هرگونه پدیده زمین‌خواری، ساخت‌وساز غیرمجاز و تخلفات در حریم این محدوده تاریخی برخورد کند.

مهرانگیر تصریح کرد: رفع موانع ثبت جهانی، نیازمند همکاری بین‌بخشی و حفاظت فیزیکی از عرصه و حریم آثار است که دستگاه قضایی استان بوشهر به‌عنوان بازوی حامی قانون، در کنار اداره‌کل میراث‌فرهنگی خواهد بود تا با حذف دست‌اندازی‌های غیرقانونی، مسیر ثبت جهانی سیراف هموارتر شود.

علاقه‌مندان می‌توانند تا ۲۱ خرداد برای بازدید از این نمایشگاه صبح‌ها از ساعت ۹ تا ۱۲ و عصر‌ها از ساعت ۱۷ تا ۲۲ به نگارخانه معاونت صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی استان بوشهر، مراجعه کنند.

 

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار
مطالب بیشتر