پنجشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۵
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر

خطوط پرسرعت اینترنت ADSL چیست؟

 (ADSL) ASYMMETRIC DIGITAL SUBSCRIBLER   LINE 
کد خبر: ۲۵۸۸۴
شنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۱

 (ADSL) ASYMMETRIC DIGITAL SUBSCRIBLER   LINE 

\n\n

این کلمه مخفف عبارت خط اشتراک دیجیتال نامتقارن است که بنا به تعریف، فن آوری ارتباطی پیشرفته ای با پهنای باند وسیع می باشد که برای استفاده در تلفن های معمولی ساخته شده است. این فن آوری قادر است اطلاعات را در طول خطوط معمولی تلفن، با سرعتی معادل ۴۰ برابر سریع ترین مودم آنالوگ موجود در بازار انتقال دهد و این در حالی است که سرعت متوسط آنرا ۱/۵ mbps در نظر بگیریم و اگر سرعت آن به ۸Mbps  برسد سرعت آن به مراتب بیشتر از ۱۴۰ برابر مودم های آنالوگ خواهد بود.

\n\n

 در‌ADSL  سرعت ارسال اطلاعات با سرعت دریافت اطلاعات مساوی نخواهد بود بدین‌ خاطر از‌ ADSL با نام نامتقارن یاد می‌شود. با استفاده از تکنولوژی Asymmetric Digital Subscriber Line - ADSL ) خط دیجیتال غیر متقارن مشترک ) می‌توان از خطوط معمولی تلفن موجود به طور هم زمان برای انتقال داده نیز استفاده نمود.
\nبا این تمهید نه تنها خط تلفن یا فکس به طور عادی به کار خود ادامه می‌دهد بلکه انتقال داده با سرعت بالا نیز امکان پذیر می‌گردد. 
\nاگر سیم مسی تلفن معمولی را به صورت یک لوله مجسم کنیم مکالمات صوتی تنها قسمت اندکی از فضای لوله را اشغال می‌کنند: حال به سادگی می‌توان از فضای استفاده نشده در سیم‌ها داده‌ها را با سرعت بالا به طور هم زمان همراه اطلاعات صوتی منتقل نمود : تنها تجهیزات مورد نیاز در محل مشترک یک دستگاه مودم ADSL Modem و یک دستگاه تفکیک کنندهSplitter می‌باشد. 

\n\n

\n\n

امتیازات خطوط پرسرعت اینترنت ای دی اس ال 

\n\n

ADSL .1  ارتباط پر سرعت ( حداقل ۴۰ برابر سرعت ارتباط )
\nDial up .2   ارتباط پر سرعت بدون نیاز به کابل اختصاصی جدید
\n .3ارتباط پر سرعت بدون نیاز به شماره گیری
\n ▪ 4ارتباط پر سرعت بدون هزینه پالس مکالمه
\n ▪ 5ارتباط پر سرعت بدون اشغال نمودن خط تلفن شما
\n▪ 6ارتباط پر سرعت برای ایجاد شبکه مجازی خصوصی 
\n▪ 7ارتباط پر سرعت برای مصارف ویدیو و صوت و ویدیو کنفرانس 
\n.8ارتباط پر سرعت در حین مکالمه از تلفن (هم زمان با مکالمه به طور عادی 
\n9. ارتباط پر سرعت بدون قطع اتصال و به طور دایم (همیشه وصل می باشد( 
\n▪ هزینه تلفن تنها در صورت استفاده از تلفن محاسبه می‌شود و ربطی به استفادهاز خط ADSL ندارد. 

\n\n

 
\nمعایب خطوط پرسرعت اینترنت ای دی اس ال ADSL 

\n\n

در فناوری‌های DSL  کیفیت‌ و ‌سرعت انتقال اطلاعات وابستگی زیادی به مسافت میان کاربر مشترک با مرکز تلفن ارائه خدماتDSL  دارد. هر چقدر مشترک از مرکز تلفن مسافت دورتری داشته باشد به همان نسبت از سرعت و کیفیت پایین‌تری برخوردار خواهد بود. در مسافت‌های بالاتر از ۵ ‌کیلومتر عملا ارائه سرویس اینترنت پر سرعت امکان پذیر نیست. 
\nعدم تقارن سرعت ارسال و دریافت اطلاعات درADSL  نیز برای شرکت‌هاو سازمان‌های بزرگ مشکل ساز خواهد شد. ضعیف و فرسوده بودن زیربنای ارتباطی مخابراتی و عمدتا عمر بالای خطوط تلفن که تاثیر مستقیمی برکیفیت و سرعت خدمات‌ADSL  خواهند داشت. 
\n 

\n\n

 

\n\n

فناوری خطوط پرسرعت اینترنت ای دی اس ال ADSL Asymmetric-DSL

\n\n

یا‌ADSL،‌ ‌یکی از فناوری های رده‌ xDSL است. .DSL یا خطوط اشتراک دیجیتالی‌ با استفاده از کابل های تلفن معمولی،‌امکان بهره‌گیری از سرعت بالا را برای اتصال به اینترنت فراهم می‌کند‌DSL. امکانات و روش‌های گوناگونی برای مصارف خانگی فراهم می‌کند که مناسب‌ ترین آنها روش خطوط دیجیتال نامتقارن یا‌ADSLاست. 
\nدر این روش با بهره‌گیری از نوعی خاص مدولاسیون، پهنای باند قابل‌استفاده برروی کابل تلفن به باندهای فرکانسی متفاوتی تقسیم و هر سیگنال فر*کا*نسی (صوت ، ارسال و دریافت داده‌های دیجیتالی) در یک باند صورت می‌پذیرد.  بدین‌ صورت در هنگام اتصال به اینترنت دیگر خط تلفن برای مکالمات صوتی اشغال نخواهد بود و امکان تبادل صوت و تصویر نیز وجود خواهد داشت . 
\n 
\n DSL چگونه کار می‌کند؟

\n\n

 با استفاده از زوج سیم های مخابرات برای تلفن خانگی، ما تنها از یک پانصدم امکانات بالقوه این سیمها استفاده می‌کنیم و مابقی بلااستفاده می‌ماند . ADSL پهنای باند ۱.۱ مگاهرتزی خطوط مسی را به کانال های ۴ کیلوهرتزی تقسیم می کند و آخرین کانال را جهت ارسال صدا و فاکس معمولی تخصیص می دهد و ۲۵۶ کانال دیگر را برای انتقال دو طرفه اطلاعات استفاده می کند; به این ترتیب که ۶۴ کانال را برای خط ارسال اطلاعات و ۱۲۸ کانال دیگر را جهت دریافت اطلاعات استفاده می کند.  در بهترین حالت اگر ۱۹۲ کانال ۴ کیلو هرتزی موجود را استفاده کند، در تئوری سرعت باید به حدود ۹ مگابیت در ثانیه برسد. در حال حاضر سرعت خطوط ADSL در بهترین حالت ۲ مگابیت در ثانیه می باشد. در عمل، این خطوط اطلاعات زنجیره وار دیجیتال را به اطلاعات پارالل در دو سر انتقال اطلاع تبدیل می کنند.  دقیقا مشابه کاری که در مودم های خطوط عادی انجام می شود. سرعت انتقال اطلاعات در محدوده ذکر شده به عواملی از جمله فاصله ارتباطی و نوع سیم استفاده شده بستگی دارد.  حال با استفاده از سخت‌افزارهایی که بتوانند داده‌ها را فشرده‌سازی، ارسال و دریافت نمایند می‌توانیم این قابلیت بلااستفاده را هم به کار بگیریم. 
\nیکی از این سخت‌افزارها در پست مخابرات نصب و دیگری در محل استفاده‌کننده نصب می‌شود. ارتباط از طریق سیم تلفن قبلی شما برقرار می‌شود بدون اینکه اختلالی در ارتباطات تلفنی بوجود آید. حالا به شرط اینکه مودم همیشه به خط وصل و روشن باشد ارتباط شما با اینترنت همیشه برقرار خواهد بود در عین حال اینکار برای مکالمات تلفنی مشکلی پیش نمی‌آورد. 

\n\n

\n برتری‌های فنی 

\n\n

DSL: .1 اتصال دائم و بی‌وقفه و مطمئن به شبکه مخابرات و شبکه جهانی اینترنت برقرار است و فاصله زمان درخواست تا تحویل سیستم کوتاه می‌شود
\n2 . از حداقل تجهیزات در محل کار یا خانه استفاده می‌شود.
\n3 . سرعت سیستم به قدری بالا خواهد بود که سرویس‌های دیگر اینترنت نیز مانند صوت و تصویر متحرک، برای استفاده در دسترس خواهند بود
\n4 . نیاز به کابل‌کشی مجدد نیست.
\n5 . می توان بیش از یک نفر از هر اتصال استفاده نمود.
\n 6. در شرایط ایده‌آل (نبود نویز بر روی سیمها، فاصله کم تا مرکز مخابراتی) حداکثر سرعت دریافت ۸Mbps  و سرعت ارسال ۱Mbps  خواهد بود.
\n 7. اداره و کنترل کارهای چنین اتصالی نیز به سادگی همان کاری است که با تلفن منزل انجام می‌دهیم.
\n8 . به علت سرعت بالا (دریافت و ارسال) امکان برقراری جلسات و سمینارهای مجازی باسهولت میسر است
\n9 . باز شدن راه برای انجام پروژه‌هایی مانند دولت الکترونیک، پزشکی الکترونیک، آموزش سمعی بصری الکترونیک، شبکه اختصاصی الکترونیک و مجموعه وسیعی از دیگر کاربردهای الکترونیک
\n10 . مسافت ۸/۱ کیلومتری تحت پوشش شبکه برای تامین سرعت  Mbps 11
\n 11. ارائه انواع سرویس‌های مختلف براساس بستر شبکه DSL مانند VODSL، Video on demand، VOIP. 

\n\n


\n  
\nصوت و داده

\n\n

 در علم مخابرات، به محیطی که داده ها از آن انتقال می یابند Media یا رسانه گفته می شود. زوج سیم، کابل های کواکسیال (مثل کابل آنتن تلویزیون)، موجبر ها (لوله هایی فلزی با سطح مقطع مستطیل یا دایره شکل)، هوا و فیبرهای نوری مهمترین رسانه های مخابراتی هستند. برای هر رسانه پارامترهایی به نام فرکانس قطع بالا و پایین تعریف می شود و منظور از آن ها حداکثر و حداقل فرکانسی است که آن رسانه می تواند با کیفیت مطلوب از خود عبور دهد. 
\nبه اختلاف این دو فرکانس پهنای باند یا Band Width می گویند. زوج سیم که در سیستم تلفن شهری استفاده می شود، ضعیف ترین رسانه مخابراتی از این نظر می باشد و محدوده عبور فرکانسی آن از صفر تا حدود 2 مگاهرتز می باشد. لیکن در سیستم های تلفن شهری (PSTN) فقط از 4 کیلو هرتز این محدود برای عبور صدا استفاده می شود و بقیه باند فرکانسی آزاد است، که موضوع ایده اولیه ساخت و استفاده از DSL می باشد. در سیستم های Diap-Up از همان 4KHz  پهنای باند صوتی جهت انتقال داده استفاده می شود و با استفاده از پیشرفته ترین روشهای مدولاسیون دیجیتال و فشرده سازی اطلاعات، می توان حداکثر 56 کیلو بیت اطلاعات را در یک ثانیه منتقل نمود. حال فرض کنید باند فرکانسی ما از  4KHz به 2MHz  افزایش پیدا کند، یعنی تقریبا 500 برابر شود، واضح است که میزان انتقال داده را می توان به شدت افزایش داد. کیفیت دریافت و ارسال اطلاعات از طریق DSL ، به مسافت موجود بین استفاده کننده و شرکت ارائه دهنده سرویس فوق بستگی دارد.
\n. ADSL از یک تکنولوژی با نام " تکنولوژی حساس به مسافت " استفاده می نماید. به موازات افزایش طول خط ارتباطی ، کیفیت سیگنال افت و سرعت خط ارتباطی کاهش پیدا می نماید. ADSL  دارای محدودیت ۱۸.۰۰۰ فوت ( ۵.۴۶۰ متر ) است . کاربرانی که در مجاورت و نزدیکی شرکت ارائه دهنده سرویس DSL  قرار دارند، دارای کیفیت و سرعت مناسبی بوده و به موازات افزایش مسافت ، کاربران اینترنت از نظر کیفیت و سرعت دچار افت خواهند شد. تکنولوژی ADSL قادر به ارائه بالاترین سرعت در حالت " اینترنت به کاربر " (Downstream) تا ۸ مگابیت در ثانیه است .( در چنین حالتی حداکثر مسافت ۶.۰۰۰ فوت و یا ۱.۸۲۰ متر خواهد بود ) . سرعت ارسال اطلاعات " از کاربر به اینترنت" (Upstream) دارای محدوده ۶۴۰ کیلوبیت در ثانیه خواهد بود. در عمل ، بهترین سرعت ارائه شده برای ارسال اطلاعات از اینترنت به کاربر ، ۵/۱ مگابیت در ثانیه و سرعت ارسال ارسال اطلاعات توسط کاربر بر روی اینترنت ، ۶۴۰ کیلوبیت در ثانیه است.
\nتوجه داشته باشيد كه مسافت های ارائه شده تقريبی هستند. ميرايی سيگنال و نرخ سيگنال به نويز از مشخصه های مهم سيگنال هستند كه به مسافت وابسته نيستند (براي مثال كابل غير مسي و ضخامت كابل). 
\nعملكرد سيگنال به امپدانس خط نيز وابسته است كه مي تواند با توجه به وضعيت آب و هوا و جو تغيير كند (مخصوصا در خطوط قديمي) و به تعداد و كيفيت اتصالات در طول كابل نيز بستگي دارد.
\nممکن است این سوال در ذهن خوانندگان مطرح گردد که اگر تکنولوژی DSL دارای محدودیت فاصله است ، چرا محدودیت فوق در رابطه با مکالمات صوتی صدق نمی کند ؟ در پاسخ باید به وجود یک تفویت کننده کوچک که Loading coils نامیده می شود ، اشاره کرد. شرکت های تلفن از تفویت کننده فوق، به منظور تقویت سیگنال صوتی استفاده می نمایند. متاسفانه تقویت کننده فوق با سیگنال های ADSL سازگار نیست . لازم به ذکر است که سیگنال های ADSL ، در صورتی که بخشی از خط ارتباطی تلفن از فیبر نوری استفاده گردد ، قادر به ارسال و دریافت اطلاعات نخواهند بود. 
\nتجهیزات مورد نیاز خطوط پرسرعت اینترنت ای دی اس ال ADSL 
\nفارغ از تجهیزات مخابراتی تکنولوژی‌های DSL بطور ساده در یک نگاه می‌توان گفت‌ ADSL  از دو دستگاه خاص استفاده می‌کند: یک دستگاه معروف به مودم های‌ DSL در محل مشترکین و دستگاه DSL Access Multiplexer (DSLAM)  در محل شرکت ارائه دهنده خدمات ADSL مودمهای DSL که با نام ATU-R نیز از آنها یاد‌ می‌شود، مسئولیت برقراری اتصال میان کامپیوتر مشترک را با خط‌ DSL برعهده دارند.  این نوع از مودم ها معمولا با‌ USB و یا پورت اترنت ۱۰base-T  به کامپیوتر کاربر متصل می‌شوند DSLAM با جدا سازی باندهای فرکانسی ۴‌کیلوهرتزی از دیگر پهنای باند برای هر خط اتصالی ADSL امکان ارتباطات کاربران و اتصال به تجهیزات مجتمع پر‌سرعت را برای اینترنت در مراکز ارائه خدمات‌ADSL فراهم می‌کند. فرکانس باند ۴kbps  نیز به سمت سوئیچ‌های مخابراتی هدایت می‌شود.  به هر DSLAM صدها زوج‌ سیم متصل می‌شود که درنهایت بسوی یک اتصال اینترنت

\n\n

ADSL چگونه كار مي كند 

\n\n

این سرویس از دوباند فركانسی مجزا استفاده می كند كه باند بالا و باند پايين معروف هستند. باند پايين كه برای دانلود كردن اطلاعات مورد استفاده قرار می گيرد ارتباط از دفتر مركزی به كاربر را برقرار مي كند. 
\nباند بالا نيز برای برقراری ارتباط از سمت كاربر به سمت دفتر تلفن مركزی مورد استفاده قرار می گيرد. بین ظرفیت ای دی اس ال و تعداد كانال های موجود رابطه مستقيم وجود دارد ظرفيت داده در هر كانال به روش مدولاسيون به كار گرفته شده وابسته است.

\n\n

\n*مهندس تکنولوژی و نرم افزار

\n\n

منبع: هفته نامه به فکرشهر

\n

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار
مطالب بیشتر