جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
کد خبر: ۱۴۲۵۸۳
سه‌شنبه ۲۰ تير ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۳

فکرشهر: قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به تغییر رویکرد جامعه در مصرف مواد مخدر از سنتی به صنعتی گفت: گل و شیشه ۲ ماده مخدری هستند که در بین جوانان و نوجوانان به دلیل باورهای غلط بیشترین تقاضا را دارند.

به گزارش فکرشهر از ایرنا، علیرضا کاظمی روز سه‌شنبه در اختتامیه دوازدهمین جشنواره نوجوان سالم استان بوشهر اظهار کرد: امروز تغییراتی که در الگوهای مواد مخدر ایجاد شده این تهدید را تبدیل به یک بحران جدی در کشور کرده است.

وی افزود: اگر در گذشته الگوی مصرف تنها یک ماده سنتی بود امروز با تغییر الگوی مصرف با وجود یکهزار و ۱۲۷ ماده روانگردان صنعتی کُشنده روبرو هستیم که به دلیل ناآگاهی‌ها، کنجکاوی‌ها و برخی رفاقت‌ها مصرف این نوع مواد در جامعه روبه افزایش است.

کاظمی با بیان اینکه امروز جهان با چهار تهدید بحران زا شامل سلاح‌های کشتار جمعی، محیط زیست، فقر و شکاف طبقاتی و موضوع اعتیاد روبرو است گفت: امروز تجارت مواد مخدر به دلیل مافیا و سود اقتصادی فراوانی که یک عده سودجو کسب می‌کنند پس از قاچاق اسلحه بالاترین سود اقتصادی و گردش مالی را به خود اختصاص داده است.

وی یادآور شد: این درحالی است که تجارت مواد مخدر سالانه جان ۵۰۰ هزار نفر را در جهان و حدود پنج هزار نفر را در کشور می‌گیرد.

قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: امروز الگوی دسترسی تغییر کرده به نحوی که اگر در گذشته فرد برای تامین مواد مورد نیاز به سختی می‌افتد و در یک شبکه سنگین مواد را تامین می‌کرد امروز به واسطه دسترسی در فضای مجازی و اینترنت نرخ دسترسی به شدت کاهش یافته است.

وی ادامه داد: افزون براین الگوی جنسیتی در مصرف مواد مخدر نیز تغییر کرده به نحوی که فراوانی و رشد این آسیب را در جامعه زنان بیشتر شاهد هستیم.

کاظمی با اشاره به تغییر الگوی سنی مصرف مواد مخدر در جهان تاکید کرد: میانگین سنی جامعه جهانی برای مصرف مواد مخدر امروز به ۱۹ سال کاهش یافته و فراوانی مصرف مواد در بین جوانان و نوجوانان افزایش یافته است.

وی با اشاره به این تعبیر امام راحل که این یک نقشه شیطانی برای از بین بردن نسل جوان جامعه است گفت: نگاه توطئه آمیز دشمنان اسلام در حوزه آسیب‌های اجتماعی و تغییر باورها و نگرش‌های نسل نو را می‌توان به راحتی در این شرایط احساس کرد.

به گفته کاظمی امروز همه آحاد جامعه در معرض میدان‌های مملو از مین قرار دارند، گاهی اوقات فرد از روی طمع، غفلت و ناآگاهی وارد میدان مین می‌شود و هستی خود را از دست می‌دهد.

وی ادامه داد: خیلی از دانش‌آموزان و فرزندان ما براساس غفلت و کنجکاوی وارد این مسیر شده و زندگی خود را تباه می‌کنند.

کاظمی با بیان اینکه اعتیاد ام الفساد و منشا بسیاری از آسیب‌ها است گفت: دشمن امروز به صورت حساب شده با استفاده از ابزارها و امکانات برای آسیب زدن به نسل آینده ساز این سرزمین برنامه ریزی می‌کند.

وی تاکید کرد: تنها راه عبور از این میدان پرمین در کنار تقویت ایمان، امید،هویت ملی، دینی و اعتقادی؛ افزایش آگاهی، دانش و تقویت مهارت‌ها و توانمندی آنان است.

کاظمی گفت: برای اینکه دانش‌آموزان توانمند و برخوردار از مهارت لازم تحویل جامعه بدهیم باید موقعیت‌های تربیتی فراوانی در قالب نقش پذیری‌ها و تشکل‌های دانش‌آموزی ایجاد کرد تا در مسیر تربیت قرار بگیرند.

وی افزود: کانون‌های یاریگران زندگی، بسیج دانش آموزی، راهیان نور، جشنواره‌ها و یادوارده‌ها برای تقویت هویت انقلابی، دینی، ملی و فرهنگی دانش آموزان است تا فرزندان ما در میدان‌های مین دشمن دچار لغزش نشوند.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر