شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار سیاست
مطالب بیشتر
نمایندگان و طرفدارانشان بخوانند؛
فکرشهر: تبلیغات نامزدهای انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی از روز پنجشنبه 29 بهمن آغاز می شود و ضرورت دارد که نامزدها و فعالان سیاسی در این عرصه نسبت به این قوانین آشنایی کامل...
کد خبر: ۱۹۴۲۴
سه‌شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۶:۴۵

فکرشهر: تبلیغات نامزدهای انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی از روز پنجشنبه 29 بهمن آغاز می شود و ضرورت دارد که نامزدها و فعالان سیاسی در این عرصه نسبت به این قوانین آشنایی کامل داشته باشند تا رقابتی سالم و قانونمند شکل بگیرد.

\n\n

به گزارش فکرشهر، مجلس شورای اسلامی جایگاه بالایی درنظام جمهوری اسلامی ایران و قانون اساسی دارد. بر اساس اصل ششم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، امور کشور باید به اتکاء آرای عمومی ، از راه انتخابات ، اداره شود. انتخاب رئیس جمهور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی ، اعضای شوراها و نظایر اینها، از راه انتخابات یا در برخی موارد از راه همه پرسی (در مواردی که در اصول دیگر این قانون معین می شود) صورت می گیرد. 

\n\n

بر اساس اصل شصت و دوم قانون اساسی، مجلس شورای اسلامی از نمایندگان ملت که به طور مستقیم و با رأی مخفی انتخاب می شوند تشکیل می گردد و شرایط انتخاب کنندگان و انتخاب شوندگان و کیفیت انتخابات را قانون معین خواهد کرد. 

\n\n

در اصل شصت و سوم نیز دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی چهار سال اعلام شده است . انتخابات هر دوره باید پیش از پایان دوره قبل برگزار شود به طوری که کشور در هیچ زمان بدون مجلس نباشد. 

\n\n

** قوانین تبلیغات انتخابات مجلس شورای اسلامی 

\n\n

در فصل ششم قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مربوط به تبلیغات انتخاباتی به بایدها و نبایدها تبلیغات انتخاباتی اشاره شده است. 

\n\n

بر اساس ماده 56 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، فعالیت تبلیغات انتخاباتی نامزدهای نمایندگی هشت روز قبل از روز اخذ رأی (مرحله اول و دوم) آغاز و تا بیست و چهار ساعت قبل از اخذ رأی ادامه خواهد داشت. 

\n\n

در ماده 57 نیز استفاده از هر گونه پلاکارد، پوستر، دیوار نویسی و کاروان های تبلیغاتی و استفاده از بلندگوهای سیار در خارج از محیط سخنرانی و امثال آن به استثنای عکس برای تراکت و زندگی نامه و جزوه و همچنین سخنرانی و پرسش و پاسخ از طرف نامزدهای انتخاباتی و طرفداران آنان ممنوع است و متخلفین از این ماده به سه تا سی روز زندان محکوم می شوند. 

\n\n

در تبصره 1 ماده 57 نیز تاکید شده است که اعلام نظر شخصیت ها در تأیید نامزدها به شرطی مجاز است که بدون ذکر عنوان و مسئولیت آنها باشد و مدرک کتبی مربوط به امضای آنان تسلیم هیأت اجرائی انتخابات شده باشد. 

\n\n

تبصره 2 این ماده نیز اعلام می کند که نصب و الصاق عکس و پوستر ممنوع است و چاپ عکس صرفاً محدود به زندگی نامه، جزوه، بروشور و کارت حداکثر در قطع 10 در 15 سانتی متر مجاز است. نصب بنر و پارچه در محل ستادهای اصلی نامزدها به تفکیک برادران و خواهران مجاز است. 

\n\n

تخلف از مفاد این تبصره توسط چاپ خانه ها مستوجب مجازات مندرج در این ماده خواهد بود. 

\n\n

در ماده 58 نیز آمده است: هیچ کس حق ندارد آگهی تبلیغاتی نامزدهای انتخاباتی را که در محل های مجاز الصاق شده در زمان قانونی تبلیغات پاره، معدوم یا مخدوش کند و اقدام به این عمل جرم محسوب می شود. 

\n\n

در ماده 59 انجام هر گونه فعالیت تبلیغاتی از تاریخ اعلام رسمی اسامی نامزدها برای نامزدهای نمایندگی مجلس از صدا و سیما، تریبون نماز جمعه و یا هر وسیله دیگری که جنبه رسمی و دولتی دارد و فعالیت کارمندان در ساعات اداری و همچنین استفاده از وسایل و سایر امکانات وزارت­خانه ها، ادارات، شرکت­های دولتی، مؤسسات وابسته به دولت، شهرداری ها، شرکت ها و سازمان های

\n\n

وابسته به آنها و نهادها و مؤسساتی که از بودجه عمومی (به هر مقدار) استفاده می کنند و همچنین در اختیار گذاشتن وسایل و امکانات مزبور ممنوع اعلام شده و مرتکب، مجرم شناخته می شود. 
\nدر تبصره 1 این ماده نیز تاکید شده است: مؤسسات و نهادهایی که دارایی آنان از اموال عمومی است ، همانند بنیاد مستضعفان مشمول این ماده می باشند. 

\n\n

بر اساس تبصره 2 نشریات و مطبوعات متعلق به سازمان ها ، وزارتخانه ها ، ادارات ، نهادها و مؤسسات یاد شده در متن این ماده ، حق تبلیغ برای نامزدهای انتخاباتی را ولو به صورت درج آگهی ندارند. 

\n\n

بر اساس ماده 60 اعضای هیأت های اجرایی و نظارت انتخابات حق تبلیغ له یا علیه هیچ یک از داوطلبان انتخاباتی را نخواهند داشت.

\n\n

در ماده 61 نیز هرگونه الصاق و نصب اعلامیه ، عکس ، پوستر ، بنر و پارچه های تبلیغاتی به طور کلی ممنوع اعلام شده و مأمورین انتظامی در صورت مشاهده چنین مواردی باید نسبت به امحاء آنها اقدام کرده و متخلفین را جلب و به مقامات قضایی تحویل نمایند و استنکاف از این وظیفه جرم محسوب می شود. 

\n\n

بر اساس ماده 62 هرگونه آگهی و آثار تبلیغاتی باید قبل از شروع اخذ رأی از محل شعبه ثبت نام و اخذ رأی توسط اعضای شعب امحاء گردد. 

\n\n

در ماده 63 نیز تصریح شده که ستادهای تبلیغات انتخاباتی تنها در مراکز بخش ها، شهرها و شهرستان ها دایر می شود و در شهرهای بزرگ در هر منطقه شهرداری یک محل به عنوان ستاد انتخاباتی می تواند دایر گردد. در مواردی که یک منطقه ، چند عنوان از عناوین فوق الذکر را داشته باشد در حکم یک عنوان می باشد. 

\n\n

بر اساس تبصره 1 این ماده ستاد تبلیغات انتخابات، مرکزی است که فعالیت های تبلیغاتی نامزدها، مندرج در مواد فصل ششم این قانون در آن ساماندهی و انجام پذیرد. 

\n\n

و تبصره 2 نیز تاکید دارد که تشکیل ستاد تبلیغات انتخاباتی بدون اعلام نشانی محل ستاد و نام مسئول آن به فرمانداری یا بخشداری ممنوع است. 

\n\n

بر اساس ماده 64 قانون انتخابات مطبوعات و نشریات حق ندارند آگهی یا مطالبی علیه نامزدهای انتخاباتی درج کنند و یا برخلاف واقع مطلبی بنویسند که دال بر انصراف گروه یا اشخاصی از

\n\n

نامزدهای معین باشد و در هر صورت نامزدها حق دارند پاسخ خود را ظرف هجده ساعت پس از انتشار نشریه مزبور بدهند و آن نشریه مکلف به چاپ فوری آن طبق قانون مطبوعات است. 

\n\n

در صورتی که آن نشریه منتشر نشود مسئول آن باید با هزینه خود پاسخ نامزد را به نشریه مشابه دیگری ارسال دارد و آن نشریه مکلف به درج آن در اولین چاپ خود خواهد بود . انتشار این گونه مطالب در غیر مطبوعات نیز ممنوع است و نامزد معترض حق دارد نظر خود را منتشر کند. 

\n\n

بر اساس ماده 65، داوطلبان نمایندگی و طرفداران آنان به هیچ وجه مجاز به تبلیغ علیه داوطلبان دیگر نبوده و تنها می توانند شایستگی های خود یا داوطلب مورد نظرشان را مطرح کنند و هرگونه هتک حرمت و حیثیت نامزدهای انتخاباتی برای عموم ممنوع بوده و متخلفین طبق مقررات مجازات خواهند شد. 

\n\n

آغاز فعالیت تبلیغاتی نامزدهای دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی روز پنجشنبه 29 بهمن 1394 است. 

\n\n

پایان زمان تبلیغات انتخاباتی نامزدها ساعت 8 صبح روز پنجشنبه مورخ 6اسفند 1394 است. 

\n\n

انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری به طور همزمان جمعه هفتم اسفند سال جاری برگزار می شود.

\n\n

بر اساس اعلام ستاد انتخابات کشور، جمعیت واجد شرایط در کشور برای رای دادن در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره خبرگان رهبری 54 میلیون و 915 هزار و 24 نفر است.

\n

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر