دوشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
کد خبر: ۳۱۱۰۰
يکشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۸

فکرشهر: آمریکا از وقتی به طور جدی تروریسم را لمس کرد که حملات ۱۱ سپتامبر رخ داد؛ ترامپ نیز در گفت‌وگویی تلویزیونی در توجیه فرمان خود به ۱۱ سپتامبر اشاره کرد. اما جالب اینجاست که در فهرست ممنوعه‌های ترامپ نامی از کشورهایی که شهروندانشان برج‌های دو قلو را فرو ریختند، نیست. حملات ۱۱ سپتامبر را ۱۹ نفر انجام دادند: ۱۵ نفر شهروند عربستان سعودی، دو نفر اماراتی، یک لبنانی و یک مصری.

به گزارش فکرشهر، جعفر محمدی در عصر ایران نوشت: «رئیس‌جمهوری آمریکا در یکی از اولین حکم‌هایش شهروندان ۷ کشور از جمله ایران را از ورود به آمریکا منع کرده است. دونالد ترامپ این فرمان را در راستای آن چه مقابله با ورود تروریست‌ها به آمریکا نامیده، امضا کرده است. علاوه بر ایران نام کشورهای عراق، سودان، لیبی، سوریه، سومالی در فهرست ممنوعیت‌های ترامپ قرار دارد.

نکته تأمل‌برانگیز اینجاست که ترامپ در فرمان جنجالی‌اش نامی از کشورهایی که در سال‌های گذشته منبع اصلی تروریسم بوده‌اند، نبرده است. به عنوان مثال کیست که نداند مدارس دینی طالبان در پاکستان خاستگاه اندیشه‌های تروریسم مذهبی هستند؟ هم‌اکنون هزاران مدرسه طالبانی - که به صورت شبکه‌ای تا دورافتاده‌ترین روستاهای پاکستان نیز گسترش یافته‌اند - در این کشور وجود دارند که تعداد پرشماری از فرزندان خانواده‌های فقیر در آنها تحصیل می‌کنند و مهیای خشونت یا ترویج خشونت می‌شوند. عربستان نیز اسپانسر مالی این مدارس است. با این حال پاکستان که شهروندانش حتی در اقدامات تروریستی داخل آمریکا نیز دست داشته‌اند، در لیست ترامپ قرار ندارد.

آمریکا از وقتی به طور جدی تروریسم را لمس کرد که حملات ۱۱ سپتامبر رخ داد؛ ترامپ نیز در یک گفت‌وگوی تلویزیونی در توجیه فرمان خود به ۱۱ سپتامبر اشاره کرد. اما جالب اینجاست که در فهرست ممنوعه‌های ترامپ نامی از کشورهایی که شهروندانشان برج‌های دو قلو را فرو ریختند، نیست.
حملات ۱۱ سپتامبر را ۱۹ نفر انجام دادند: ۱۵ نفر شهروند عربستان سعودی، دو نفر اماراتی، یک لبنانی و یک مصری. با این حال این کشورها در فهرست ترامپ نیستند اما شهروندان کشورهایی از ورود به آمریکا منع شده‌اند که دست‌ کم برخی از آنها مانند ایرانیان هیچگاه در اقدامات تروریستی سال‌های اخیر در آمریکا و اروپا نقش نداشته‌اند.

این تصمیم ترامپ یادآور حکایت مشهور مولانا در مثنوی معنوی است. در برخی متون دینی وارد شده که بهتر است فرد هنگام وضو کمی آب به درون بینی‌اش بکشد و دعایی را بخواند. حکایت مولانا به فردی اشاره می‌کند که به جای وضو هنگام قضای حاجت در حال خواندن این دعا بود:

آن یکی در وقت استنجا بگفت

که مرا با بوی جنت‌دار جفت

گفت شخصی خوب ورد آورده‌ای

لیک سوراخ دعا گم کرده‌ای

حالا و بعد از حدود ۸۰۰ سال که مولانا آن شعر پر معنی را سروده، شخصی در آمریکا روی کار آمده که بعید است مولانا را بشناسد ولی مصداق جدیدی برای شعر و حکایت اوست. ترامپ وِردش برای مبارزه با تروریسم را خوب آورده، ولی سوراخ دعا را گم کرده است. با این تفاوت که خطای بازیگر حکایت مولانا به خود او مربوط می‌شد ولی گم کردن سوراخ دعا توسط رئیس‌جمهوری آمریکا می‌تواند جهان را تحت تأثیر قرار دهد.»

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر