فکرشهر: سیل ویرانگر سال ۱۳۶۵ همه روستاهای حاشیه مند را در یک لحظه غافلگیر کرد؛ اما آنچه مردم را از این مصیبت بزرگ نجات داد تدابیر مسئولان و رشادت تعدادی از ایثارگران منطقه مانند اقایان صغیری، حاج سید اکبر فرمانده وقت سپاه شهرستان، حاج حسین چاهبندی، شهید درمانده، سرهنگ حق شناس و تعدادی از اهالی منطقه بردخون بود که توانست بار دیگر امید به آینده و زندگی را در وجود مردم این دیار زنده کند.
مسئولان شهرستان و بخش بردخون بعد از اقدامات ضروری اولیه در نجات جان مردم از خطر سیل، وارد مرحله اسکان موقت و دائم شدند که برای اسکان و محل آن گزینههای متعددی مطرح شد تا اینکه تصمیم جمعی بر این شد که در ضلع غربی جنگلهای کنار(معروف به بالبالو) و شرق دهستان آبکش روستایی به نام وحدت آباد از توابع بخش بردخون تاسیس شود.
به گزارش فکرشهر، مهر در ادامه نوشت: بالاخره بنیاد مسکن انقلاب اسلامی طبق پلاکهای مشخص زمینهایی را به اهالی روستا واگذار کرد اما متاسفانه بدون سند؛ بنیاد مسکن اقدام به ساخت منازل مسکونی برای اهالی کرد.
از آن زمان تاکنون مردم ساکن روستا با مشکل نداشتن سند منازل مسکونی خود مواجه بودهاند و این معضل باعث شده که امکان هر گونه خرید و فروش خانه، استفاده از سند در زمینه دریافت تسهیلات بانکی، گرفتن امتیاز و حق انشعاب برق و آب و گاز با مشکل مواجه شوند.
در این رابطه شورای اسلامی روستا پیگیری هایی را انجام داد که متاسفانه در مسیر پیش بینی شده توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان و استان، نظرات اهالی و شورای اسلامی دیده نشده است.
راهی غیرمنصفانه برای سنددارشدن خانهها
عبدالحمید حسینی عضو شورای اسلامی روستای وحدت آباد در این زمینه گفت: از مسئولین امر میخواهیم که در زمینه حل این مشکل نظر مردم روستا نیز لحاظ شود زیرا برای رفع مشکل فعلی که بخش محدودی از زمین های تحت تملک خانوارها، رایگان و زمین های مازاد متراژ مشخص شده به قیمت روز به مردم فروخته می شود که این امر با قیمت مصوب فعلی غیر منصفانه است.
وی افزود: مساحت در نظر گرفته به عنوان زمینی که رایگان واگذار میشود تنها بخش کوچکی از زمین های تحت تملک خانوارها است و با توجه به اینکه در روستاها مسکن و منزل روستایی با داشتن شغل دامپروری و کشاورزی در محدوده حیاط مردم روستا ساماندهی می شوند شرایط خاص خود را می طلبد.
اهالی امکان خرید زمین ندارند
دهیار روستای وحدت آباد نیز گفت: بخشی از حیاط یک فرد روستایی خانه مسکونی است و بخش دیگر آن باغچههایی است که متناسب با نیاز روستانشینان و تأمین نیازهای خود به کشت درخت مانند نخل و سبزیجات اختصاص یافته و بخش دیگر نیز به نگهداری دام و طیور اختصاص می یابد.
علی عباسی نیا افزود: اراضی که بنیاد مسکن به عنوان رایگان برای مردمی که دست به گریبان بحران سیل بودهاند مشخص کرده تناسبی با نیاز آنان ندارد و بسیار ناچیز است.
وی افزود: از طرفی قیمت هر متر مربع زمینی که به عنوان بخش دیگر زمینهای تحت تملک خانوارها و به عنوان حیاط خانهها توسط بنیاد در نظر گرفته شده بسیار بالا است و امکان خرید آن برای خانوارها وجود ندارد زیرا ارزش زمین در یک روستای محروم مثل وحدت آباد با قیمت اعلامی بنیاد برای اهالی به صرفه ودر توان آنان نیست که خواهشمندیم این مسائل و نظرات در حل مشکل زمین منازل مسکونی وحدت آباد دیده شود و این مشکلات در زمان سریعتری حل شود.
روستای وحدت آباد حدود ۹۰ خانوار و با جمعیتی نزدیک به ۵۰۰ نفر در مسیر بردخون به کناری واقع شده و تعداد زیادی از مردم این روستا تحصیلکرده دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی هستند.