فکرشهر: استودیو معماری اسپانیایی "فوروارد تینکینگ آرکیتکچر" روشی برای تبدیل شبهجزیره عربستان با شرایط محیطی نامهربان این منطقه به یک هاب کشاورزی جهانی از طریق ایجاد ارتباط بین بیابان، انرژی تجدیدپذیر و شیوه کشاورزی هیدروپونیک - فن کاشت گیاهان بدون خاک - را مدنظر قرار داده است.
به گزارش فکرشهر، عصر ایران نوشت: پروژه اُآکسیس بیش از 1,447,795 مایل مربع از زمینهای شنی را با یک سیستم هیدرپونیک مدولار عظیم که انرژی خورشیدی تولید خواهد کرد و از یک سیستم حمل و نقل زیرزمینی برای انتقال محصولات به شهرهای مجاور استفاده میکند، پوشش خواهد داد.
پروژه اُآکسیس شامل سازههای مدولار پیشساخته از فولاد بازیافت شده میشود. چندین راهبرد کنشپذیر، محیط ساختمان را کنترل خواهند کرد در شرایطی که پنلهای فوتوولتائیک کار گذاشته شده روی سقف انرژی کافی برای تأسیسات، روشنایی مصنوعی الایدی و سیستم تسمه نقاله زیرزمینی را فراهم میکنند. انرژی اضافی نیز در شبکه سراسری برق شهر به کار گرفته خواهد شد.
آب بازیافت شده از فناوری کشاورزی هیدروپونیک برای آبیاری پوشش گیاهی بیرونی استفاده میشود و به گیاهان و تنوع زیستی اجازه گسترش در اطراف این تأسیسات را میدهد. محصولات تازه شامل سبزیجات، گیاهان و میوهها از طریق سیستم تسمه نقاله زیرزمینی منتقل میشوند.
پروژه اُآکسیس نخستین نمونه در نوع خود در این منطقه است که بکارگیری انرژی خورشیدی و کشاورزی هیدرپونیک را به منظور ایجاد تأسیساتی خودکفا ترکیب کرده است. این مجموعه میتواند به کمبود مواد غذایی رسیدگی کرده، نیاز به واردات مواد غذایی را کاهش داده و انرژیهای تجدیدپذیر را بیش از پیش ترویج کند. در حقیقت، پروژه اُآکسیس تبدیل محیطهای بیابانی به منطقه کشاورزی وابسته به انرژیهای تجدیدپذیر را هدفگذاری کرده است.