فکرشهر: رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان بوشهر گفت: نگاه دولت سیزدهم در لایحه بودجه ۱۴۰۱ تقویت اعتبارات استانها برای تمرکز زدایی و توجه به قابلیتهای مناطق مبتنی بر آمایش سرزمین و عدالت محوری است.
به گزارش فکرشهر از ایرنا، علی درویشی افزود: با این رویکرد امکان ورود استانها در فرآیند بودجه ریزی فراهم آمده و در واقع برنامهریزی از پایین به بالا بر خلاف رویه معمول که از بالا به پایین بود، شکل میگیرد.
وی بیان کرد: ازویژگیهای مهم بودجه سال ۱۴۰۱ تفویض اختیار به استانها به منظور تحقق رشد هشت درصدی بوده است و با در نظر گرفتن منابع مالی، اعتباری و تسهیلاتی در قالب صندوق پیشرفت و عدالت استانی موجب بهبود فضای کسب و کار، سرمایهگذاری، بهبود معیشت و اشتغال مردم در استانها فراهم خواهد شد.
درویشی اظهار کرد: صندوق پیشرفت و عدالت استانی نقشی مهم در حمایت و رونق تولید دارد.
وی ادامه داد: بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۱، این صندوق قرار است با تغییر نام صندوق کارآفرینی امید و اسناسنامه آن، ابتدا در مرکز شکل بگیرد و در ادامه ۳۱ صندوق پیشرفت و عدالت استانی نیز در استانها ایجاد شود.
درویشی یادآور شد: دولت در راستای تحقق یکی از مهمترین شعارهای خود، حساب ویژهای روی ۳۱ صندوق استانی عدالت و پیشرفت باز کرده است و در صورت همراهی مجلس در تصویب بودجه، "پایان پروژههای استانی نیمهتمام"، "کمک به اشتغال و رونق واحدهای تولیدی موجود" و "جلب مشارکت در سرمایهگذرایهای مردم" از طریق ظرفیت این صندوقها در استانها پیگیری و اجرایی میشود.
وی تاکید کرد: انتقال پروژههای ملی به استانها نیز خود دلیلی بر نگاه دولت بر کلان محوری به جای توجه به پایتخت محوری است.
درویشی در باره نگاه دولت سیزدهم به محرومیت زدایی در استانها افزود: این موضوع را می توان از همکاری مشترک دولت و مجلس شورای اسلامی با هدف کمک به ایجاد زیر ساختهای مناطق محروم کشور از طریق توزیع بهینه منابع بر مبنای اسناد آمایش سرزمین با رویکرد متوازن کردن مناطق مختلف در بودجه سال ۱۴۰۱ مشاهده کرد.
وی ادامه داد: در مورد محرومیت زدایی میتوان به ابلاغ پروژههایی در موضوع بند ۳ جدول ۱۷ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ در قالب بخشهای پنج گانه آب، راه، بهداشت و سلامت، مدارس و آبخیزداری همراه با اعتبار و تخصیص مناسب به عنوان اولویتهای اجتناب ناپذیر در امر توسعه و پیشرفت مناطق اشاره کرد.
درویشی گفت: تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اصلاح ساختار بودجه و تغییر ریل سیاستهای مالی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ باعث شد، سه محور رشد اقتصادی ، ارتقای بهره وری ( تولید و اشتغال )، عدالت محوری، ثبات اقتصادی و ارتقای کیفیت بودجهریزی مبنای عمل قرار گیرد.
وی بیان کرد: هدفگذاری رشد اقتصادی بصورت ملی، استانی و افزایش اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای استانها با رویکرد عدالت، تمرکز زدایی و محرومیت زدایی از ویژگیهای لایحه بودجه ۱۴۰۱ است.
به گفته درویشی توجه به استانهای مرزی، محروم و مشارکت نهادهای عمومی مختلف غیر دولتی در اجرای پروژههای محرومیت زدایی از جمله رویکردهای دولت مردمی سیزدهم است که در بهبود وضعیت مردم استان میتواند بسیار موثر باشد.
درویشی با اشاره به سفرهای استانی هیات دولت قبل از تنظیم لایحه بودجه ۱۴۰۱ به ۱۰ استان کشور افزود: استان بوشهر نیز یکی از استانهایی بود که در اولویت سفر رئیس جمهور قرار داشت.
وی ادامه داد: سفر هیات دولت به استان بوشهر نوید بخش توجه بیشتر به توسعه استان، فعال شدن پروژههای نیمه تمام و راکد بود که در این راستا اعتبارات خوبی برای آن مصوب شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان بوشهر گفت: این نگاه ویژه رئیس جمهور سبب شد قبل از تصویب این پروژهها و در زمان تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۱ حتی در یک ماه تا چهار سفر استانی انجام شود و قبل از حضور دولت هم بررسیهای کارشناسی به منظور لحاظ کردن قابلیتها و توانمندیهای استانها، جلسههای متعددی در استانها با حضور مدیران و کارشناسان استانی و سپس جلسههای کارشناسی در نهاد ریاست جمهوری با حضور وزیران و معاونان آنها شکل گرفت که برآیند کار، تصویب مصوبههای بهتر و دقیقتری از نظر تاثیر گذاری بر شاخصهای کلان اقتصادی استان بوده است.