چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار اقتصاد
مطالب بیشتر
کد خبر: ۱۰۶۹۲۸
چهارشنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۹

فکرشهر: رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق اظهار داشت: یکی از مسئولین وزارت برق عراق اظهاراتی در مورد صادرات گاز ایران به عراق، مطالبات ایران و چگونگی تسویه بدهی‌های عراق برای صادرات برق و انرژی داشته و خبر داده‌اند که احتمالا یک هیاتی از عراق در این رابطه‌ به ایران خواهند آمد.

به گزارش فکرشهر از ایلنا، یحیی آل اسحاق در مورد سفر یک هیات دولتی از عراق به ایران اظهار کرد: یکی از مسئولین وزارت برق عراق اظهاراتی در مورد صادرات گاز ایران به عراق، مطالبات ایران و چگونگی تسویه بدهی‌های عراق برای صادرات برق و انرژی داشته و خبر داده‌اند که احتمالا هیاتی از عراق در این رابطه‌ به ایران خواهند آمد. عراقی‌ها می‌گویند که آمادگی دارند بدهی‌هایی که به ایران دارند را سامان دهند.

وی افزود: عراقی‌ها در مورد وضعیت گاز این کشور نیز نگران هستند. مصرف گاز داخلی ما در زمستان زیاد است، احتمالا صادرات گاز به عراق کاهش یافته و به دنبال این هستند که گاز بیشتری از ایران بگیرند. فکر می‌کنند که این کاهش به دلیل عدم وصول مطالبات بوده، از همین روی هیاتی که از عراق به ایران خواهد آمد به دنبال رسیدگی به این مسئله است.

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در پاسخ به سوالی در مورد خبر منتشر شده مبنی بر صادرات گاز قطر به عراق و از دست رفتن این بازار برای ایران تصریح کرد:‌ فعلا عراق مشکل گاز دارد و ما هم سعی داریم مشکلات خود را به نوعی سامان دهیم که بتوانیم به این کشور هم صادرات انجام دهیم. این نوع اخبار جنبه‌های خوشبینانه ندارد و قصد کسانی که از کانال‌های مختف آن را مطرح می‌کنند، به هم زدن رابطه ایران و عراق است یا اینکه روی صحبت‌هایی که در مورد سال‌های بعد شده مانور می‌دهند. این خبرها غیرمعمول است و از نواحی مختلف مطرح می‌شود.

وی در ادامه بیان کرد: عراقی‌ها مذاکراتی با قطری‌‌ها دارند و ممکن است که بخواهند نیاز خود را از نواحی مختلف تامین کنند. اما اینطور نیست که قطری‌ها الان بتوانند به عراق گاز بدهند، عراق دیگر از ایران گاز نخرد و ما بازار گاز عراق را از دست بدهیم. اتفاقا مشکل عراقی‌ها این است که چرا صادرات گاز ایران به این کشور کافی نیست.

آل اسحاق با تاکید بر عملیاتی نبودن صادرات گاز به عراق برای برخی کشورها گفت: کشورهای عربی سعی می‌کنند که به عراق صادرات برق و گاز داشته باشند، آمریکا هم نمی‌خواهد ایران گاز و برق خود را به این کشور صادر کند. این کشورها می‌خواهند رابطه اقتصادی و تجاری ما با عراق به حداقل برسد، اما موضوع این است که آیا می‌توانند این کار را انجام دهند یا خیر؟ برای مثال در مورد عربستان گفته می‌شد که می‌خواهد از ریاض به عراق برق صادر کند اما دیدند که امکان عملیاتی آن را فعلا ندارند. صادرات گاز هم به این سادگی نیست و شرایط انتقال خاصی دارد.

وی همچنین خاطرنشان ساخت: همه اینها منطق بازار است. همانطور که ما به دنبال تنوع در بازار صادراتی و وارداتی خود هستیم، آنها هم به دنبال این هستند که منافع و نیازهای خود را تامین کنند. ما هم به همین شکل هستیم، برای مثال به دنبال این هستیم که گندم را از منابع مختلف وارد کرده و صادرات خود را تنوع ببخشیم؛ این منطق کار اقتصادی است؛ بازار و اقتصاد با سیاست متفاوت است. یکی از مشکلات کشور این است که سیاسیون و رسانه‌ها هر مسئله اقتصادی را سیاسی می‌کنند.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر