فکرشهر: کاهش میزان بارندگیها در استان بوشهر باعث شد تا بسیاری از کشاورزان که اقدام به کشت گندم به صورت دیم کرده بودند، محصولی برای برداشت نداشته باشند.
به گزارش فکرشهر از مهر، استان بوشهر دارای اراضی مستعدی در زمینه کشاورزی است که کشاورزان این استان در زمینههای مختلف از جمله خرما، صیفیجات، محصولات جالیزی، گندم، جو، غلات و… مشغول به فعالیت هستند.
گندم یکی از محصولات فصلی مهم در استان بوشهر است که به دلیل نبود زیرساختهای آبیاری مناسب در این استان، بخش عمده کشت گندم و جو در استان بوشهر به صورت دیم انجام میشود.
کاهش بارندگیها در استان بوشهر تأثیر مستقیمی بر میزان برداشت محصولات جو و گندم دارد و هر سالی که پرباران باشد کشاورزان محصولات خوبی را درو میکنند و در سالهای کمبارش و یا سالهایی که بارشها در زمان مناسبی نباریدهاند، کشاورزان متضرر میشوند.
در سال زراعی جاری در حالی که پیشبینیها مبنی بر کاهش چشمگیر بارشها بود، بسیاری از کشاورزان دل را به دریا زدند و زمینهای خود را زیر کشت بردند ولی بخش عمده این زمینها به برداشت محصول نخواهد رسید.
کشت گندم در ۱۰۴ هزار هکتار
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در سال زراعی جاری بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان بوشهر به کشت گندم اختصاص یافته است.
نوذر منفرد با اشاره به کشت گندم به صورت دیم در سطح حدود ۹۰ هزار هکتار از اراضی استان بوشهر خاطرنشان کرد: در سطح ۱۵ هزار هکتار نیز کشت گندم به صورت آبی انجام گرفته است.
کاهش بارندگی در استان بوشهر
کاهش میزان بارشها تأثیر بسیار زیادی در کاهش برداشت محصولات فصلی خصوصاً محصولات دیم از جمله گندم دارد که گندمزارهای استان بوشهر نیز امسال تحت تأثیر این کاهش بارشها قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای بوشهر در ارتباط با میزان بارندگیها در استان اظهار کرد: میانگین بارندگی در استان بوشهر ۲۵۵ میلیمتر است که در سال آبی گذشته شاهد کاهش ۱۷ درصدی این آمار بودیم.
علی محمدی افزود: این امر موجب کاهش آورد رودخانه و عدم تغذیه منابع آب زیرزمینی استان شده و نخستین تأثیر خود را بر کشاورزی به عنوان بزرگترین مصرف کننده آب در استان بوشهر میگذارد.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، تغذیه نشدن آبهای زیرزمینی باعث شده تا همه دشتهای استان بوشهر در حالت ممنوعه و ممنوعه بحرانی قرار گیرند و امکان توسعه کشت در آنها وجود نداشته باشد.
کاهش چشمگیر برداشت گندم
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به آغاز برداشت گندم در استان بوشهر اظهار داشت: امسال در حدود ۹۰ هزار هکتار گندم به صورت دیم و بیش از ۱۴ هزار هکتار گندم به صورت آبی کشت شده است.
کبری توکلی به تأخیر در بارشها و کاهش میزان بارشها در سال زراعی جاری اشاره کرد و ادامه داد: عملکرد مزارع تحت تأثیر عدم بارش مناسب باران در ماههای پایانی سال و تنش دمایی هوا در اسفند ماه با کاهش روبرو شده است.
وی از وارد شدن خسارت ۹۰ درصدی به محصول گندم در اراضی دیم استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: در مزارع گندم آبی نیز شاهد افت عملکرد به میزان ۱۵ تا ۲۰ درصد هستیم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه بیماری خسارتآفرینی در مزارع استان گزارش نشده است، میزان گندم برداشتی در استان را بین ۲۵ تا ۳۰ هزار تن پیشبینی کرد.
وی از ایجاد و راهاندازی ۱۳ مرکز خرید گندم در سطح استان خبر داد و بیان کرد: پنج مرکز خرید اصلی و هشت مرکز خرید مباشر در سطح شهرستانها و بخشها ایجاد شده و آماده خرید محمولههای گندم کشاورزان دارند.
با وجود پیشبینیهای صورت گرفته مبنی بر کاهش بارشها در سال زراعی جاری، بسیاری از کشاورزان در حالی که احتمال ضررکرد خود را بالا میدیدند، به خاطر بدحسابی بیمه کشاورزی، نسبت به بیمهکردن محصول خود اقدام نکردند.
انتظار میرود که دولت با حمایت مناسب از کشاورزان و جبران خسارتهای آنها، کشاورزان را برای فعالیت در سالهای آینده ترغیب کنند.