فکرشهر: فصل گرما که فرا میرسد اشتهایمان نسبت به خوردن غذاهای گرم و پرکالری کاسته شده و بیشتر به دنبال غذاهایی سبک ، کمحجم، خنک و در عین حال اشتهاآور هستیم.
\n\n
به گزارش فکرشهر، روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان در ادامه نوشت:
\n\n
با توجه به اینکه فصل تابستان گرم است و بدن آب زیادی از دست میدهد استفاده از غذاهایی با طبع سرد مانند غذاهایی حاوی شیر و ماست مانند آبدوغ خیار و شیربرنج توصیه میشود. ارزش تغذیهای غذای ساده و سنتی با توجه به مواد غذایی که در تهیه آن استفاده میشود بسیار زیاد است و غذایی مناسب برای فصول گرم سال محسوب میشود، زیرا عطش را رفع کرده، مفرح جان بوده و اشتهای رفته را احیا میکند.
\n\n
میوه و سبزی هم در فصل تابستان برای تأمین آب بدن مناسب هستند .ولی جای غذای اصلی را نمیتوانند بگیرند. فصل تابستان گرم است و استفاده از غذاهایی که طبع سرد دارند به کاهش حرارت بدن کمک میکند.مصرف مقادیر زیاد سبزیجات در غذا میتواند فیبر، ویتامینها و املاح معدنی مورد نیاز بدن را تامین نماید. نعنا و ریحان موجود در ضد نفخ و ضد سوزش معده بوده و عوارض گوارشی ندارد. تربچه سرشار از ویتامینC و ید میباشد و به دلیل وجود گوگرد خاصیت ضدعفونیکننده دارد. ترخون نیز اشتهاآور، معطر، سریعالهضم بوده و برای اعصاب بسیار مفید است. همچنین خیار در غذا سرشار از ویتامین C میباشد و بسیار خنک بوده و شدیدترین عطشها را فوری فرو مینشاند و خوابآور خوبی هم به شمار میرود. تنها عیب خیار آن است که دیرهضم بوده و اگر خیلی رسیده و زرد باشد، باعث دل درد میشود. لذا برای کسانی که از ناراحتی گوارشی رنج میبرند، بهتر است خیار را بسیار ریز رنده کرده، یا از آب آن در این غذا استفاده نمایند. ، ماست نیز تامینکننده کلسیم وپروتئین بدن و عاملی جهت رفع بیخوابیهای شبانه به شمار میرود. لذا برای آن که وعده غذایی شما کمکالری و کمچرب گردد، لزوما از ماست کمچرب استفاده کنید.
\n\n
کشمش نیز برای مزهدار کردن انتخاب مناسبی بوده و داروی رشد کودکان و نیرودهنده سالخوردگان میباشد. این میوه مغذی پرانرژی و کمچرب و کمسدیم است، ولی با وجود آن که قند و کالری بالایی دارد، به دلیل غنی بودن از پتاسیم، مصرف آن را به بیماران مبتلا به فشار خون توصیه میکنیم.
\n\n
استفاده از گردو نیز بسیار توصیه میشود، زیرا پتاسیم، فسفر و اسیدفولیک از شاخصترین مواد مغذی آن به شمار میرود. این مغز پرچرب، کلسترول بدخون را کاهش داده و به علت غنی بودن از ویتامینها منجر به رفع سستی و خستگی میشود.
\n