فکرشهر: معاون امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی گفت: کودکهمسری در برخی شهرستانهای استان و در حاشیه شهر جنبه و ریشه فرهنگی دارد به طوری که در برخی شهرستانها مانند زاوه با آمار بالاتری نسبت به سایر شهرستانها مواجه هستیم.
به گزارش فکرشهر از ایسنا، شهره شاهرودی امروز، ۲۴ تیر ماه، در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته بهزیستی که در محل اداره کل بهزیستی خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: در خصوص فرزندخواندگی اولویت اول با زوجین و اولویت دوم با زنان خودسرپرست است و امکان فرزندخواندگی به مردان مجرد را نداریم.
وی بیان کرد: اگر خانوادهای مقیم کشور دیگری باشند و اقدام به فرزندخواندگی کنند، از طریق وزارت امور خارجه پیگیری و از طریق بهزیستی کشور مجوزها داده میشود. در صورتی که خانوادهای فرزند را در ایران تحویل گرفته و بعد تصمیم دارند به کشور دیگری بروند، فرزند آنها تا دو سال اجازه خروج از کشور ندارد.
شاهرودی درخصوص کودک همسری با بیان اینکه به دلیل ثبت نشدن ازدواج کودکان آمار دقیقی از کودکهمسری نداریم، عنوان کرد: البته در این زمینه مواردی در قالب کودکآزاری به ما گزارش میشود. تمام تلاش ما این است از طریق اقدامات آموزشی، آگاهسازی و مداخلات، کودکهمسری را در مناطقی که این مساله در آنجا شدت بیشتری دارد، کنترل کنیم. در این رابطه حضور اورژانس اجتماعی نقش موثری را ایفا میکند.
معاون امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی افزود: در برخی شهرستانهای ما این مساله وجود دارد، زیرا جنبه فرهنگی دارد. در حاشیه شهر نیز به دلیل اسکان گروه خاصی از هموطنان یا مهاجران کودکهمسری مشاهده میشود. در حاشیه شهر و برخی شهرستانها مانند زاوه با آمار بالاتری مواجه هستیم. ما این موضوع را کودکآزاری لحاظ میکنیم و اگر گزارش شود حتما اقدام خواهیم کرد.
در ادامه حمیده محدث، معاون مشارکتهای مردمی، مسکن و اشتغال بهزیستی خراسان رضوی اظهار کرد: راههای ایجاد اشتغال ما برای مددجویان متفاوت است اما عمده ایجاد اشتغالها که ۷۸ درصد بوده، تسهیلاتمحور است. در سال گذشته ۸۹۷ میلیارد تومان اعتبار ابلاغ و برای ۸۹۷۰ نفر تعهد به اشتغال تعریف شد اما بین ابلاغ و تخصیص اعتبار مقداری تفاوت وجود داشت که حدود ۲۵ درصد این اعتبار از سوی بانکها به بهزیستی استان تخصیص پیدا نکرد.
وی ادامه داد: با توجه به این موضوع توانستیم با استفاده از سایر ظرفیتها ۸۵۰۰ نفر ایجاد اشتغال داشته باشیم. امسال برای ما ۶۰۶۰ نفر تعهد اشتغال تعریف و ۴۴۸ میلیارد تومان تسهیلات به اضافه ۱۴۳ میلیارد تومان از مانده اعتبارات سال گذشته ابلاغ شده است. ما در حوزه خوداشتغالی و کارفرمایی برای مددجویان ایجاد اشتغال میکنیم.
محدث اضافه کرد: کارفرمایان برای ایجاد اشتغال مددجویان سه مشوق دارند. اول دریافت تسهیلات بوده که سقف فردی ۱۵۰ میلیون و سقف کلی ۴ میلیارد تومان است. دوم اینکه سهم بیمه مددجو به کارفرما تعلق میگیرد. سوم هم اینکه برای معلولین متوسط به بالا یارانه ارتقای کارایی در نظر گرفته شده است. ایجاد اشتغال در حوزه کارفرمایی کمتر به انحراف میرود و ثبات بیشتری دارد.
وی در پاسخ به خبرنگار ایسنا در خصوص شناسایی مراکزی از بهزیستی که با مددجویان سوء رفتار دارند، بیان کرد: کوچکترین آسیب جسمی، روانی و اجتماعی که به مددجویان ما وارد شود، در کمیسیون نظارت ماده ۲۶ بررسی میشود. در سال گذشته تعداد پروندهها ۴۳۰ مورد بوده که ۲۰۴ مورد منجر به رای شده است.
در بخش دیگری از این نشست حمیدرضا علیزاده، معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی گفت: بهزیستی در سال گذشته هزینههای تامین و خرید حلزون شنوایی ۷۸ نفر را پرداخت کرده است.
در ادامه هادی قیصری، جانشین معاونت پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی تصریح کرد: سال گذشته ۳۳۱ نفر نوزاد و ۲۳۳۲ کودک سه تا پنج ساله دارای اختلالات شنوایی شناسایی شده است.