يکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
کد خبر: ۱۴۳۶۲۵
چهارشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۰

فکرشهر: اداره کل دامپزشکی استان بوشهر، موارد مهم و بهداشتی را درباره تب خونریزی دهنده کریمه کنگو برای رعایت مردم به‌ویژه در فصل گرما و ذبح دام‌ها برای نذورات در تاسوعا و عاشورا اعلام کرد.

به گزارش فکرشهر از مهر، روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان بوشهر اعلام کرد: با توجه به افزایش احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصول گرم سال همزمان با فصل فعالیت کنه‌ها که عامل انتقال این بیماری هستند، ضروری است به‌ویژه گروه‌های در معرض خطر شامل دامداران، کارکنان کشتارگاه‌ها، قصابان، کشاورزان و به‌خصوص روستاییان و عشایر که به نحوی با دام سروکار دارند، با جلوگیری از رفتارهای مخاطره‌آمیز مراقب سلامتی خود باشند.

خودداری از کشتار دام در خارج از کشتارگاه‌ها، رعایت اصول بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظت فردی توسط کارکنان زنجیره کشتار، انتقال و عرضه‌کنندگان گوشت، نگهداری لاشه حداقل به مدت ۲۴ ساعت پس از استحصال در اتاق سرد در کشتارگاه، خودداری از خرید گوشت‌های بدون مهر دامپزشکی، خودداری از مصرف گوشت تازه (گوشت خریداری‌شده باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در یخچال صفر تا ۴ درجه سانتی‌گراد، نگهداری و سپس مصرف شود) استفاده از دستکش، هنگام خرد کردن گوشت در مراکز عرضه و نیز منازل و خودداری از جدا و له‌کردن کنه‌ها که ممکن است بر روی بدن دام باشند از جمله موارد مهم پیشگیری از این بیماری به شمار می‌رود.

تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است که نشانه درمانگاهی مشهودی در دام‌های آلوده ندارد و ازاین‌رو اقدامات دامپزشکی صرفاً به‌منظور تأمین بهداشت جمعیت انسانی و متعاقب گزارش وقوع بیماری در انسان، آغاز می‌شود. هم استانی‌ها در این ایام (تاسوعا و عاشورا) و در جهت ادای نذورات از ذبح دام در معابر عمومی خودداری و با ادارات دامپزشکی در سطح شهرستان‌ها جهت نظارت بر کشتار دام ارتباط برقرار کنند و هم چنین لاشه گوشت را به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچالی نگهداری و سپس قطعه بندی و مصرف کنند.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر