فکرشهر: سرمایه در گردش دغدغه مشترک صنعتگران آبپخشی است و به اعتقاد فعالان صنعتی این خطه بخش زیادی از مشکلات ایشان برطرف میشود.
\n\n
به گزارش فکرشهر، شناسایی ظرفیتهایی که هر یک از مناطق در خود جای دادهاند و برنامهریزی برای استفاده کارآمد از این پتانسیلها از ضروریاتی است که برای توسعه کشور باید مورد توجه قرار گیرد.
\n\n
استفاده از ظرفیتهای مغفول مناطق که بهصورت بالقوه باقی ماندهاند و یا از آنها به نحو مطلوب استفاده نشده یکی از رویکردهایی است که برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید به آن توجه شود.
\n\n
بخش آبپخش از نقاط غنی استان بوشهر است که تواناییهای بسیاری در حوزه صنایع غذایی، کشاورزی، دامداری، صنایع خرد و ... دارد.
\n\n
دامداری و مرغداری یکی از صنایعی است که در بخش آبپخش پتانسیلهایی در این زمینه وجود دارد، ولی شاهد فعالیت محدود صنعتگران و سرمایهگذاران در این زمینه هستیم.
\n\n
در این گزارش خبری بنای آنرا داریم که چالشهایی که پیش پای فعالان صنایع دامداری و مرغداری در آبپخش وجود دارد را مورد بررسی قرار دهیم.
\n\n
ضرورت بازاریابی و تسهیل فروش تولیدات دامی آبپخش
\n\n
احمد شیخی، یکی از دامداران کشاورزی آبپخش در تشریح مشکلات خود میگوید: فروش محصولات یکی از دغدغههای اساسی است که دامداران با آن مواجه هستند و انتظار داریم مسئولان برای رفع این معضل برنامهریزی کنند.
\n\n
وی با اشاره به اینکه بیان مشکلات دامداران قصه هزار و یک شب است پرداخت تسهیلات به دامداران و تسهیل شرایط برای ورود سرمایهگذاران به این صنعت را ضروری میداند.
\n\n
بازدید مکرر ناظران و کارشناسان دامپزشکی از کارگاههای دامداری از نکات ضروری است که این دامدار آبپخشی به آن تاکید میکند و اعتقاد دارد تا به امروز شاهد کمکاری در این زمینه بودهایم.
\n\n
به گفته شیخی این مهم سبب افزایش سلامت دامها و برقراری آرامش ذهنی برای دامداران میشود و انتظار داریم مسئولان بهطور جدی به این مهم توجه کنند.
\n\n
نوسانات بازار مرغداریها را دچار زیان میکند
\n\n
نوسانات بازار از مشکلاتی است که فعالان صنعت مرغداری در آبپخش از آن مینالند و اعتقاد دارند این مسئله در سالهای اخیر سبب زیان آنها شده است.
\n\n
دامداران آبپخشی میگویند: در دورههای اخیر شاهد افزایش قیمت نهادهها در فصل خرید و کاهش قیمت مرغ در فصل فروش تولیدات بودهایم که این موضوع سبب زیان فعالان این صنعت شده است.
\n\n
عباسعلی بهادری، از فعالان صنعت مرغداری در منطقه آبپخش در ارتباط با مشکلات مرغداران میگوید: واردات مرغ از شمال کشور به استان بوشهر یکی از رویههایی است که سالهای اخیر شاهد آن بودهایم و انتظار داریم مسئولان استان از این موضوع جلوگیری کنند.
\n\n
وی تامین سرمایه در گردش را از نیازهای ضروری فعالان صنعت مرغداری در آبپخش میداند و میگوید در این صورت میتوانیم نهادههای مورد نیاز را بهصورت نقد خریداری کنیم و دیگر مجبور به پرداخت سودهای بیجا به دلالانی که در فروش نهادهها فعالیت دارند نخواهیم بود.
\n\n
بهادری گازی کردن کارگاههای مرغداری را ضروری دانست و گفت: هماکنون کارگاههای مرغداری بهطور متوسط 300 میلیون ریال در طول سال برای تامین گازوئیل هزینه میکنند و در صورت تبدیل سوخت کارگاهها به گاز این هزینه با کاهش 90 درصدی مواجه میشود.
\n\n
ضرورت ارائه خدمات آموزشی به دامداران در آبپخش
\n\n
این فعال صنعت مرغداری میگوید: هماکنون واحدهای مرغداری آبپخش برای شست و شوی کارگاههای خود از آب شرب استفاده میکنند و صدور مجوز حفر چاه برای این واحدهای صنعتی در شرایطی که شاهد کاهش ورودی آب شرب استان هستیم، ضروری به نظر میرسد.
\n\n
بهادری برگزاری دورههای آموزشی و ترویجی برای فعالان صنعت مرغداری در آبپخش را ضروری دانست و از مسئولان بخش خواست زمینه ارائه این آموزشها در آبپخش برای شاغلین در این صنعت را هموار کنند.
\n\n
وی همچنین بر ضرورت جهاد کشاورزی از دامداران و کارگاههای مرغداری در بحث تامین نهادهها تاکید کرد.
\n\n
توسعه صنایع بومی رویکرد دولت تدبیر و امید است
\n\n
بخشدار آبپخش نیز با بیان اینکه از مشکلات دامداران و صنایع مرغداری در آبپخش آگاهی داریم میگوید: در هفتههای اخیر برای رفع مشکلات فعالان این صنعت پیگیریهایی داشتهایم و امیدواریم در آینده نزدیک پیگیریهای ما به نتیجه برسد.
\n\n
مردانلو میگوید: رفع مشکل گازی کردن واحدهای مرغداری از نکاتی است جهت تحقق آن رایزنیهایی داشتهایم و با مشارکت دامداران و فعالان این صنعت و شرکت گاز استان این مشکل رفع میشود.
\n\n
برگزاری دورههای آموزشی و ترویجی ویژه دامداران و مرغداریها و بازدید مکرر دامپزشکی از واحدهای صنعتی تولید مرغ و دامداریها از مسائلی است که مردانلو، بخشدار آبپخش بر آن تاکید دارد.
\n\n
وی میگوید: بهمنظور استفاده بهینه از منابع آب شرب با سازمان آب منطقهای استان برای صدور مجوز حفر چاه برای واحدهای مرغداری آبپخش رایزنی میکنیم.
\n\n
به گفته مردانلو توسعه صنایع بومی در مناطق مختلف کشور از اولویتهای دولت تدبیر و امید است و با درایت استاندار بوشهر در نقاط مختلف استان شاهد حمایت از صنعتگران هستیم.
\n\n
مردانلو توسعه صنایع مرتبط با فرآوری محصول خرما و کارگاههای دامداری و مرغداری را از اولویتهایی دانست که مسئولان آبپخش بهمنظور توسعه صنعتی این بخش به آن توجه دارند.
\n\n
روستای بند محممد عبدالله از مناطق متروکه بخش آبپخش بود که سالها شاهد ترک آن بودیم و در سال 92 با پیگیریهای مسئولان وقت شهرستان دشتستان و نماینده مردم این شهرستان در مجلس شورای اسلامی شاهد آبرسانی و تاسیس شبکه برق در این روستا بودیم.
\n\n
ظرفیت بالای روستاهای آبپخش برای توسعه صنایع خرد
\n\n
در بدو آغاز عملیات اجرایی آبرسانی و احداث شبکه برق روستای بند محمد عبدالله در 12 کیلومتری شهر آبپخش، توسعه دامداری و احداث صنایع فرآوری محصولات کشاورزی و خرما از اهداف توسعه این خطه ذکر شد.
\n\n
هماکنون سرمایهداران و کارشناسان صنایع و کشاورزی در سطح منطقه در تکاپوی خرید زمین برای احداث واحدهای صنعتی و دامداری در این خطه هستند.
\n\n
علاوه بر این در روستاهای مشفقآباد، گناوکان، بنه عباس و روستاهای غربی آبپخش ظرفیتهای خوبی برای تاسیس واحدهای صنعتی در زمینه دام و طیور وجود دارد و در هفتههای گذشته نیز شاهد افتتاح یک واحد مرغداری 30 هزار قطعهای در روستای بصری آبپخش بودیم.
\n\n
بدون شک تسهیل شرایط برای سرمایهگذاران و ارائه تسهیلات و وامهای مناسب به صاحبان ایدههای صنعتی از مسائلی است که سبب رونق اقتصادی منطقه آبپخش میشود.
\n\n
منبع:فارس
\n