فکرشهر: صندلی های تشریفاتی در کاخ ریاست جمهوری ترکیه به هنگام استقبال و دیدار رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه و انگلا مرکل صدراعظم آلمان در استانبول با حاشیه سازی و انتقاداتی روبه رو شده است.
\n\n
به گزارش فکرشهر از عصر ایران به نقل از شبکه اسکای نیوز عربی، در این انتقادات از تشریفات و شکوه و جلال به نمایش گذاشته شده از کاخ ریاست جمهوری ترکیه در استانبول همزمان با وضعیت نامناسب اقتصادی این کشور انتقاد شده است.
\n\n
این شایعه نیز مطرح شده است که آنگلا مرکل درخواست کوتاه و محدود شدن سفرش به ترکیه به استانبول و عدم سفر به آنکارا را مطرح کرده بود تا از ورود به کاخ جنجالی و لوکس ریاست جمهوری ترکیه در آنکارا خودداری کند.
\n\n
قبل از این اعلام شده بود که دادگاه اداری در ترکیه گفته بود که این کاخ بدون اجازه رسمی در زمین "ممنوع ساخت" ساخته شده است.
\nاین زمین در ملک مصطفی کمال اتاتورک بنیانگذار جمهوری ترکیه ساخته شده است.
\n\n
\n\n
در پی این خبرها، دولت آلمان مجبور شد با صدور بیانیه ای مخالفت مرکل با سفر به آنکارا و محدود کردن این سفر به استانبول را تکذیب کند.
\nدولت آلمان اضافه کرد: مرکل مهمان دولت ترکیه بود و دولت ترکیه مکان دیدار و تشریفات مربوط به آن را معین کرد.
\n\n
به رغم این خبرها، بحث و جدل ها درباره عکس های منتشر شده از صندلی های دیدار اردوغان و مرکل در کاخ ریاست جمهوری در استانبول ادامه دارد.
\nاین کاخ ریاست جمهوری در استانبول از نظر تشریفاتی و شکوه آن مشابه کاخ ریاست جمهوری اصلی در آنکاراست.
\n\n
تصاویر تکیه زدن رهبران دو کشور ترکیه و آلمان بر دو صندلی طلایی که بر سر هر کدام از آنها یک هلال روبه بالا قرار گرفته به صورت گسترده در شبکه های اجتماعی منتشر شده است. این صندلی های تشریفاتی یادآور دوره پادشاهی عثمانی است.
\n\n
این تصاویر واکنش های طنز آمیزی را به دنبال داشته و اردوغان به شکوه و جلال متهم شده است.
\n\n
از جمله این نظرات و واکنش ها در شبکه های اجتماعی می توان به این جمله اشاره کرد: "مرکل که به ترکیه آمد و قصد داشت به ترکیه کمک 3 میلیارد دلاری در برابر پذیرش آوارگان سوریه و جلوگیری از انتقال آنها به اروپا بپردازد اما پس از دیدن ریخت و پاش ها و شکوه و جلال و لوکس بودن صندلی ها تصمیم گرفت این پیشنهاد مالی را پس بگیرد."
\n\n
اردوغان قبل ازاین هم به هنگام استقبال با شماری از سران کشورها، تعدادی از سربازان را با لباس نظامی دوره عثمانی قرار داده بود.
\n