فکرشهر ـ نرگس محمدزاده فرد: سومین تصمیم رسمی شورای شهر برازجان برای نصب تندیس میرزا محمد خان غضنفرالسلطنه نیز شگفتی اهالی دشتستان و شهروندان برازجان را در پی داشت؛ تندیسی که طی سال ها چندین بار برای نصبش تصمیم گیری شده و سال گذشته نیز برای چند ساعت نصب گردید، ولی در دیگر اوقات و ساعات این سال ها یا میهمان کارگاه بلوک زنی بوده و یا بخش موتوری شهرداری برازجان.
به گزارش فکرشهر، شورای دوم شهر برازجان در مصوبات خود، همزمان با تصویب ساخت این تندیس، میدانی مابین شهر برازجان و روستای دهقاید را برای نصب تندیس در نظر گرفت و دلیل این انتخاب کمربندی بودن آن جاده و آباد شدن این روستا توسط غضنفرالسلطنه اعلام شد، ولی این محل با مخالفت گروهی اندک و به گفته ی اعضای شورای وقت، معلوم الحال مواجه شد تا جایی که پایه ی ساخته شده برای نصب تندیس را نیز آتش زدند و چون قدرت داشتند، توانستند تندیس را در یک کارگاه بلوک زنی حبس نمایند؛ و البته در سال های بعد، میدان مورد نظر به میدان امام رضا(ع) تغییر نام داد.
در مرحله ی بعد، شورای سوم در 2 شهریور 92 و در روزهای پایانی عمرش بالاخره تصمیم گرفت به شهردار وقت اجازه دهد تا تندیس را جلوی کاروانسرای مشیر برازجان نصب کند، ولی این اقدام نیز دیری نپایید و تنها 12 ساعت پس از نصب، به دستور شورای تامین دشتستان، مجسمه را پایین آورده و به بخش موتوری شهرداری برازجان انتقال دادند.
پس از این اقدام که گفته می شود به درخواست همان گروه مذکور بوده، به طور کل نصب تندیس که تنها با نظر شهرداری و شورای شهر می باشد، امنیتی شده و موضوع به شورای تامین استان کشیده شد.
بعد از انتصاب استاندار دولت تدبیر و امید، در 9 بهمن ماه 92 شورای تامین استان به نصب تندیس رای داد و مسئولیتی را که بر عهده اش گذاشته شده بود، مجددا به شورای شهر برازجان که مسئول اولیه و اصلی نصب تندیس ها در شهر است، برگرداند و شورای چهارم نیز پس از چند ماه انتظار، بالاخره در 31 فروردین ماه 93 رای خود در این باره اعلام نمود و برخلاف اکثریت آراء مردمی، میدان ورودی شهر برازجان از سمت بوشهر را برای نصب تندیس تعیین نمود تا مانند همه ی سال ها و تصمیمات قبلی، مردم را از خود ناامید کرده باشد.
شورای شهر برازجان در انتخاب این محل، تندیس را عملا از محدوده ی شهر برازجان و حوزه ی اختیارات خود خارج نمود تا برای سالیان دراز پیش رو، مسئولیت این تندیس و شخصیتی چون میرزا محمد خان غضنفرالسلطنه و حوادث پس از نصب تندیس وی را از گردن خود ساقط کرده و راه را برای گروه کوچک مخالفی که همچنان بر جای خود ایستاده اند، باز کند.
موافقین این مصوبه که پنج تن از افراد شورا هستند، دلایل خود را گرفتن اعتبار برای تکمیل میدان، احداث میدانی در خور و زیبا در آینده، جذب گردشگر، نامگذاری میدانی برای شهید غضنفرالسلطنه و دیده شدن تندیس عنوان نموده اند ولی دلایل مخالفین که با نظر مردم نیز همراه است، منطقی تر به نظر می رسد.
ـ میدان انتخاب شده، خارج از محدوده ی شهر برازجان است و با اعتبارات استانی و ملی و از سوی وزارت راه و شهرسازی احداث می شود و نه شورای شهر و شهرداری.
ـ شاید این میدان پس از تکمیل در سال های آینده مورد استقبال شهروندان برازجانی و دشتستانی قرار بگیرد ولی مسافران، گردشگران و میهمانان نوروزی زیادی را به خود نخواهد دید زیرا با وجود ورودی و خروجی های غیراستاندارد و غیرمهندسی شهر و البته آزاد راه بوشهر ـ شیراز که به طور رسمی برازجان و دشتستان را از شاهراه مواصلاتی بودن استان خارج می کند، دیگر مسافری به دشتستان و برازجان نخواهد آمد.
ـ از آنجایی که میدان در خارج از شهر قرار دارد، مسئولیت حفظ و نگهداری تاسیسات و به خصوص تندیس های آن را چه ارگانی عهده دار خواهد شد و با توجه به این که مجسمه ی مذکور از جنس برنز می باشد، طعمه ی خوبی برای سارقان است؛ تجربه ی این سال ها نشان داده که نصب دوربین مدار بسته، پاسگاه انتظامی و امثالهم نیز تنها در حد قول و وعده باقی مانده و مطمئنا عملی نخواهد شد.
ـ پیش از این در سال 91 و در روز کلنگ زنی میدان ورودی شهر برازجان از سمت بوشهر، نام شهدای خلیج فارس برای آن پیشنهاد شد و تا پیش از این نیز به همین نام خوانده می شد که به نظر می رسد اگر طبق نظر پنج عضو شورای شهر، وجود میدانی به نام غضنفرالسلطنه الزامی باشد، تغییر نام دیگری در میادین دشتستان، و نه برازجان، مورد نیاز خواهد بود.
ـ اکثریت مردم، طبق نظر سنجی فکرشهر (http://fekrshahr.ir/news/64) و تحقیق میدانی و بررسی پست ها و نظرات در اخبار و صفحات اجتماعی، با نصب تندیس در این میدان مخالف بوده و جلوی کاروانسرا را برای این منظور مناسب می دانند.
ـ طبق بررسی هایی که فکرشهر انجام داده است، در آینده کاروانسرای مشیرالملک برازجان و میدان و خیابان های اطرافش به یک مجموعه ی تاریخی، رفاهی و گردشگری تبدیل خواهد شد و جزء بافت قدیم و سنتی شهر می شود که در صورت ورود گردشگر، بهترین مکان شهر برای بازدید عموم و مسافران خواهد بود و تندیس در این جا بهتر دیده می شود.
ـ میدان در نظر گرفته شده، 1.8 هکتار مساحت دارد که یک مجسمه ی 4.5 متری با هر پایه ای در آن گم خواهد شد، به خصوص اگر در آینده راه و شهرسازی برای آن بودجه ی بیشتری گذاشته و ساماندهی اش نماید.
ـ و اما اصلی ترین نکته، میدان مذکور سال 91 کلنگ زنی شده و تا کنون که سال 93 می باشد، پیشرفت چندانی نداشته و مطمئنا احداث، تکمیل و فراهم شدن همه ی امکانات لازم در آن برای نصب تندیس از جمله فضای سبز، نور پردازی و ... سال های سال به طول خواهد انجامید؛ با این مساله نصب تندیس برای سال های آتی نیز منتفی خواهد بود و مجسمه ای با این اهمیت و ارزش معنوی برای توده ی عظیمی از مردم، همچنان در بخش موتوری شهرداری برازجان و در فضای باز و بی سرپناه بر خاک خواهد ماند.