شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار سیاست
مطالب بیشتر
فکرشهر: در روز سه‌شنبه جنگ شدیدتر بود، اما هنوز این تصور وجود دارد که در برخی نقاط، حماس ترجیح می‌دهد نیرو‌های خود را در تونل‌های زیرزمینی نگه دارد و تنها جوخه‌های کوچکی را به نبرد علیه نیرو‌های ارتش اسرائیل بفرستد که متمرکز بر چسباندن مواد منفجره به تانک‌ها و نفربر هستند...
کد خبر: ۲۰۰۱۱۹۳
جمعه ۱۹ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۳

فکرشهر: روزنامه اسرائیلی هاآرتص نوشت: گفتگو با فرماندهان ارتش اسرائیل، کسانی که جنگ در نوار غزه را رهبری می‌کنند و کسانی که آن را در رده‌های بالاتر در مقر ارتش اداره می‌کنند، تصویری پیچیده از جنگ را نشان می‌دهد. ارتش اسرائیل از عملکرد نیرو‌های زمینی در دومین هفته حمله زمینی در غزه خرسند است. اما سوالی که هنوز نگران کننده است این است که حماس تا چه اندازه می‌خواهد بجنگد.

به گزارش فکرشهر از انتخاب، در ادامه این مطلب آمده است: روز دوشنبه با توجه به اینکه نیرو‌های ارتش اسرائیل شهر غزه را محاصره کرده و در حال حاضر در حومه جنوبی و غربی آن فعال هستند، حوادث کمی رخ داد.

در روز سه‌شنبه جنگ شدیدتر بود، اما هنوز این تصور وجود دارد که در برخی نقاط، حماس ترجیح می‌دهد نیرو‌های خود را در تونل‌های زیرزمینی نگه دارد و تنها جوخه‌های کوچکی را به نبرد علیه نیرو‌های ارتش اسرائیل بفرستد که متمرکز بر چسباندن مواد منفجره به تانک‌ها و نفربر‌ها هستند. حماس ممکن است سعی کند بیشتر نیرو‌های خود را به این شیوه حفظ کند.

این واقعیت که حماس هرگونه مذاکره درباره آزادی گسترده گروگان‌ها را رد می‌کند، ممکن است نشان دهنده آن باشد که رهبری آن وضعیت خود را در حال حاضر بحرانی نمی‌داند.

در روز‌های دوشنبه و سه شنبه میزان شلیک موشک به مرکز اسرائیل کاهش یافته است. ظاهراً دو عامل در اینجا مؤثر است: مشکل حماس در پرتاب از نوار شمالی به دلیل حمله ارتش اسرائیل، و تمایل به حفظ موشک‌های میان برد کافی برای مراحل بعدی جنگ.

طول و مدت جنگ، با تعداد نیرو‌های فعلی اسرائیل، نامحدود نمی‌تواند باشد. در این میان، ایالات متحده از تلاش اسرائیل برای شکست حماس حمایت می‌کند، اما همزمان بر ایجاد وقفه‌های طولانی‌تر در جنگ فشار می‌آورد.

ارتش، اما ماه‌های طولانی نیاز دارد تا ماموریت خود را تکمیل کند، تا به حماس در شمال نوار آسیب برساند.

دولت ایالات متحده با اسرائیل در مورد تعدیل مدل نبرد پیش رو صحبت کرده است: خروج بیشتر نیرو‌ها از نوار و تغییر روشی برای حمله دقیق به تأسیسات حماس، در نوار شمالی و شاید در جا‌های دیگر.

از سوی دیگر، سئوال ابن است که شرایطی ارتش اسرائیل می‌خواهد پس از پایان جنگ ایجاد کند، چیست؟ پاسخ‌ها هنوز به اندازه کافی واضح نیستند.

ماجرا این است که قدرت نظامی و سازمانی حماس را می‌توان از بین برد، اما نمی‌توان به طور کامل نابود کرد، زیرا یک ایدئولوژی را نمی‌توان از بین برد. رده‌های ارشد ارتش، بر خلاف حلقه نتانیاهو، از ریشه کنی حماس صحبت نمی‌کنند.

با این حال، تصور فعلی این است که ادامه حملات گسترده به حماس در نهایت منجر به تغییر خواهد شد. فشار فزاینده و از بین بردن قدرت نظامی حماس، برخی از ترتیبات آتی را که در آن نیرو‌های عربی و بین‌المللی حضور خواهند شد، جا می‌اندازد و در عین حال حماس را از بازی سیاسی در صحنه فلسطین حذف خواهد کرد.

این طرح تا حدی مبهم است. بعلاوه، در بحث تحولات مابعد جنگ، پر از حفره و سوراخ است.

نتانیاهو، ضمن ناراحت کردن همتایان آمریکایی خود، به طور کامل از بحث در مورد نتایج مطلوب جنگ، با آن‌ها خودداری می‌کند، اما اساسا بخش اصلی دستیابی به موفقیت به موضوع تونل‌ها بستگی دارد.

ارتش اسرائیل به تدریج فهمیده است که هر آنچه که نهاد‌های اطلاعاتی اسرائیل در مورد مجموعه تونل‌های دفاعی حفر شده توسط حماس می‌دانست، بسیار اندک بود چراکه این تونل‌ها پیچیده است.

به گفته منابع اطلاعاتی در غرب و اسرائیل، رهبری و شاخه نظامی حماس ظرفیت ماندن در داخل تونل‌ها را برای ماه‌های طولانی ایجاد کردند.

وزیر دفاع اسرائیل یوآو گالانت هفته گذشته گفت که اسرائیل فناوری‌های جدیدی را برای آسیب رساندن به تونل‌ها توسعه داده است. در صورت دستیابی به پیشرفتی که امکان تخریب گسترده تونل‌ها را فراهم می‌کند، ممکن است مزیت و برتری نسبی حماس از بین برود و ممکن است مجبور شود در شرایط پرمخاطره تری با ارتش اسرائیل روبرو شود.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر