فکرشهر: سرپرست بهزیستی استان بوشهر تعداد معلولین این استان را ۲۹ هزار نفر دانست و گفت: از این تعداد معلول ۴۰ درصد در حوزه جسمی و حرکتی و ۲۵ درصد معلولان ذهنی است.
به گزارش فکرشهر، رضا محمودی در گفتگو با تسنیم، آمار معلولین استان را ۲۹ هزار نفر اعلام کرد و اظهار داشت: این معلولان در بخشهای ذهنی، جسمی حرکتی، اعصاب و روان، بینایی، شنوایی، صوت و گفتار است.
وی تعداد معلولان ذهنی را ۶ هزار و ۸۰۹ نفر ذکر و بیان کرد از تعداد ۲۹ هزار معلول استان بوشهر ۴۰ درصد در حوزه جسمی و حرکتی و ۲۵ درصد معلولان ذهنی است.
وی اضافه کرد: معلولان جسمی حرکتی ۱۱ هزار و ۷۲۴ نفر، اعصاب و روان ۲ هزار و ۹۳۹ نفر بینایی ۳ هزار و ۷۳۳، شنوایی ۲ هزار و ۹۷۰ نفر، صوت و گفتار هم ۲۸۶ نفر است.
سرپرست بهزیستی استان بوشهر به خدمات ارائه شده به معلولین توسط بهزیستی استان پرداخت و خاطرنشان کرد: خدمات توانبخشی و مراقبتی در ۱۴ مرکز شبانهروزی و ۷ مرکز ویزیت و مراقبت در منزل، و خدمات توانبخشی، آموزشی و حرفهآموزی در ۲۰ مرکز روزانه توانبخشی ارائه میشود.
محمودی، نظارت بر فعالیت مراکز مذکور و صدور مجوز مراکز توانبخشی و مراقبتی و روزانه جدید را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: کمیسیون پزشکی تشخیص نوع و شدت معلولیت برای ۱۲ هزار و ۱۱۵ نفر و کمیسیون معافیت سربازی برای ۱۸۰ نفر متقاضی تشکیل شده است.
وی از پرداخت کمکهای مالی مستمر ماهانه به معلولین تحت پوشش از جمله مستمری حق پرستاری خانواده محور و ضایعه نخاعی به تعداد یکهزار و ۳۴۲ نفر و مستمری توانبخشی به تعداد ۱۷ هزار و ۷۲۷ نفر خبر داد.
سرپرست بهزیستی استان بوشهر اضافه کرد: پرداخت کمک هزینه مالی موردی از جمله شهریه دانشجویان مراکز غیردولتی، کمک هزینه تشویقی دانشجویی به دانشجویان دولتی، هزینه تحصیلی دانش آموزان معلول، کمک هزینه مناسب سازی منزل و خودرو معلولین در دستور کار قرار دارد.
محمودی ادامه داد: هزینه ایابوذهاب معلولین، کاشت حلزون شنوایی، تغذیه و درمان بیماران متابولیک، درمان معلولین، خرید وسایل کمک توانبخشی به افراد پشت نوبت خدمات مذکور هر ساله انجام میشود.
وی خرید خدمت توان پزشکی و ارائه خدمات فیزیوتراپی، کار درمانی، گفتار درمانی، شنوایی سنجی و دیگر موارد را به افراد دارای معلولیت با معرفی به کلینیکهای طرف قرارداد بهزیستی استان بوشهر را از دیگر برنامهها دانست و خاطرنشان کرد: تهیه و توزیع وسایل کمک توانبخشی معلولین ویلچر تشک مواج، سمعک و سایر وسایل توانبخشی شامل عصا، واکر و دیگر وسایل باتوجه به نیاز افراد دارای معلولیت تحت پوشش انجام میشود.
سرپرست بهزیستی استان بوشهر ارائه خدمات توانبخشی مبتنی بر جامعه در سطح شهر و روستاهای استان شامل غربالگری معلولین و ارائه آموزشهای مختلف به افراد تحت پوشش و همچنین اشتغالهای خرد روستایی را از دیگر برنامهها دانست.
وی برگزاری جشنوارهها و مراسم مختلف در مناسبتهای مربوط به افراد دارای معلولیت با همکاری انجمنها و مراکز تحت نظارت بهزیستی استان را از دیگر فعالیتها دانست و گفت: تجلیل از معلولین موفق مناسبتهای مختلف، معرفی برای استفاده از معافیت مالیاتی ماده ۲۵ قانون جامع معلولین برای اولیاء فرزندان معلول شدید و خیلی شدید، صدور کارت معلولیت برای یکهزار و ۸۲۳ نفر از دیگر برنامهها است.
سرپرست بهزیستی استان بوشهر از صدور مجوز و آغاز فعالیت مراکز روزانه اوتیسم و بیماران روانی مزمن در شهرستان دشتستان خبر داد و تصریح کرد: در این زمینه مجوز آغاز فعالیت ۳ مرکز توانبخشی و مراقبتی افراد دارای معلولین ذهنی در شهرستان بوشهر صادر شده است.
محمودی با اشاره به صدور مجوز و آغاز فعالیت یک مرکز شبانهروزی بیماران روانی مزمن در شهرستان دشتستان اضافه کرد: برگزاری جلسات با دستگاههای اجرایی در زمینه قانون جامع حمایت از افراد دارای معلولیت و جشنوارهها و مراسم مناسبتهای ویژه افراد دارای معلولیت و جذب اعتبار برای افزایش تعداد افراد دارای معلولیت دریافتکننده خدمات مستمری حق پرستاری و مستمری توانبخشی از دیگر فعالیتها است.
سرپرست بهزیستی استان بوشهر در پایان یادآور شد: در حوزه اشتغال، مسکن و درمان جامعه هدف برنامهریزی لازم برای تحقق اهداف در سال جاری صورت گرفته است.