فکرشهر: معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر، از اختصاص ۱۱۹ میلیارد تومان تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه به شهرستان دشتی خبر داد و گفت: این اعتبار بهعنوان تسهیلات قرضالحسنه اشتغالزایی با سود ۴ درصد است.
به گزارش فکرشهر از تسنیم، علی باستین در جلسه شورای اداری شهرستان دشتی با بیان اینکه این شهرستان از ظرفیتهای مهم اقتصادی در بخشهای مختلف برخوردار است اظهار داشت: در بخش کشاورزی سطح زیر کشت محصولات زراعی ۵۵ هزار هکتار است که ۲۲ درصد سطح زیر کشت اراضی کشاورزی استان بوشهر را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه شهرستان دشتی رتبه دوم استان بوشهر در سطح زیر کشت محصولات کشاورزی به خود اختصاص داده است گفت: سالانه ۲۱۱ هزار تن محصول کشاورزی در شهرستان دشتی تولید میشود که ۲۳ درصد کل محصولات استان بوشهر و رتبه سوم استان بوشهر دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر رتبه نخست در تولید لیمو ترش، کنجد، صیفیجات، رتبه دوم در تولید گوجهفرنگی خارج از فصل، رتبه دوم تولید سبزیجات گوشت قرمز، رتبه سوم در تولید پیاز و شیر را از دیگر ویژگیهای شهرستان دشتی نام برد و گفت: این شهرستان جایگاه نخست در تولید محصولات گلخانهای و مساحت اراضی تحت پوشش سامانه آبیاری نوین در استان بوشهر دارد.
باستین، یکی از توانمندیهای مهم دشتی را تولید محصولات معدنی دانست و خاطرنشان کرد: دشتی در بخش تولید مواد معدنی رتبه نخست با ظرفیت ۸.۷ میلیون تن در سال معادل ۳۰ درصد محصولات مواد معدنی استان بوشهر دارد.
وی از فعالیت ۴۱ واحد معدنی در شهرستان دشتی خبر داد و بیان کرد: در حوزه کشاورزی، صنعت و گردشگری این شهرستان از ظرفیتهای مهمی برخوردار است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر باتاکید بر ایجاد شهرک تخصصی کشاورزی در بخش شنبه و طسوج دشتی خاطرنشان کرد: صنایع فرآوری و تکمیلی محصولات در شهرک کشاورزی شنبه و طسوج طراحی شده است که مدیرعامل شهرک کشاورزی باید هر چه سریعتر نسبت به انجام طرح مطالعاتی اقدام کند تا در مدت کوتاهی عملیات اجرای ساخت این شهرک آغاز شود.
باستین توسعه زیرساختهای لازم در بخشهای مختلف در دشتی را مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: خط اتیلن غرب و خط انتقال نفت گره - جاسک از شهرستان دشتی و به ویژه بخش شنبه و طسوج عبور میکند که زمینه لازم برای صنایع پایین دستی پتروشیمی فراهم کرده است که اجرا این طرح در اولویت قرار دارد و با جدیت پیگیری میشود.
وی اجرایی شدن طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری در دشتی را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: این طرحها به وضعیت منابع آب محصولات کشاورزی دشتی کمک میکند که تقاضا میشود اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر مطالعات لازم در این حوزه انجام دهد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر، با اشاره به افتتاح ۶۵ طرح نیروگاه برق خورشیدی در دشتی خاطرنشان کرد: این طرحها در مدت کمتر از یک ماه اجرایی و افتتاح شد که پیشنهاد میشود این الگو در سایر شهرستانهای استان بوشهر مورد توجه قرار گرفته شود و این مهم در دشتی تداوم یابد.
باستین اضافه کرد: در سال جاری حداقل ۲ هزار و ۵۰۰ نیروگاه برق خورشیدی کوچک مقیاس در شهرستان دشتی با هدف تقویت معیشت مردم در مناطق روستایی به ویژه خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی راهاندازی میشود.
وی توسعه صنایع معدنی و ایجاد ارزش افزوده با تکمیل زنجیره ارزش این محصولات در دشتی را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: در دهه فجر انقلاب اسلامی ۷ طرح اقتصادی افتتاح و یا عملیات اجرایی آن در دشتی آغاز میشود که سرمایهگذاری این طرحها یکهزار و ۷۰۳ میلیارد تومان و پیشبینی اشتغال ۱۸۹ نفر است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر، با اشاره به بازدید از ۳ طرح اقتصادی و عمرانی دشتی گفت: کارخانه فروسیلیس در شهرک صنعتی دشتی دارای ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی و سرمایهگذاری یکهزار و ۴۰۰ میلیارد تومان و اشتغال ۱۶۰ نفر در اردیبهشت ماه سال آینده وارد مدار تولید و بهرهبرداری میشود.
باستین با اشاره به بررسی مشکلات مردم و پیگیری تحقق مطالبات آنان تصریح کرد: در سفر به دشتی مشکلات ۱۰۱ نفر مورد بررسی قرار گرفت و در مجموع ۳۷ درصد از ملاقات انجام شده درخواستها مربوط به حوزه اقتصادی، اشتغال، وام، تولید بود.
وی از این نشستها و دیدارهای مردمی را ایجاد امیدآفرینی، توجه به حل مشکلات مردم دانست و بیان کرد: در این زمینه دستورات لازم صادر شده که تقاضا میشود در مدت زمان کوتاه مطالبات و درخواستهای مردمی محقق شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر، از اختصاص ۱۱۹ میلیارد تومان تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه به شهرستان دشتی خبر داد و گفت: این اعتبار بهعنوان تسهیلات قرضالحسنه اشتغالزایی با سود ۴ درصد است که با اهلیت سنجی متقاضیان توسط نهادهای حمایتی، طرحها به بانکهای عامل ارسال شده و در حال پرداخت است.