فکرشهر
شورای اداری دشتستان، چهارشنبه شب ـ ٢۴ بهمنماه ١۴٠٣ ـ با حضور وزیر جهاد کشاورزی و همراهانش که به عنوان نماینده رییس جمهور به این شهرستان آمده بود، برگزار شد؛ نشستی که درخواستهای مسوولان شهرستان از رییس جمهور را در بر داشت و البته «نوری قزلجه» نیز گفت که «حتما آنها را به عنوان نماینده دولت به رییسجمهور منتقل میکند».
همه درخواستهای فرماندار دشتستان از نماینده رییس جمهور در شهرستان
به گزارش «فکرشهر»، فرماندار دشتستان در این نشست اظهارداشت: شهرستان دشتستان از نظر تقسیمات کشوری، بزرگترین شهرستان استان بوشهر و دالان ورودی استان بوشهر است و بزرگراه دالکی ـ کنارتخته از مطالبات دیرین مردم است که هرچند در حال احداث است، اما امیدواریم مصوبات سفر شامل این پروژه شود.
«احمد دشتی» ادامه داد: دشتستان، قطب کشاورزی استان است؛ بیش از ۴ میلیون و ٣٠٠ هزار نخل دارد و سالانه بیش از ١٢٠ هزار تن خرما تولید میشود؛ همچنین در کشت صیفیجات و کشتهای گلخانهای و دیم و آبی نیز دارای فعالان زیادی هستیم که هزاران هکتار را زیر کشت دارند.
وی خطاب به وزیر جهاد کشاورزی گفت که «هدف داریم که تمامی کشتهای نخیلات به کشت آبیاری تحت فشار تبدیل شوند و امروز نیز از همین طرح در آب پخش و سعدآباد دیدن کردید» و افزود: با این همه ظرفیت کشاورزی، نخیلات سرافراز ما تشنه هستند و چند سالی است همه کشاورزان ما با بیآبی دست و پنجه نرم میکنند و یکی مهمترین مطالبات مردم ما سد دالکی است که امیدوارم به پایان برسد تا تمام حوزه کشاورزی ما را تحت پوشش قرار دهد و سد دهرود نیز کد ماده ٢٣ ندارد که امیدواریم این کد را فعال کنیم تا ردیف بودجه شامل آن شود.
دشتی بیان داشت: دشتستان، مناظر بکر و تاریخی زیادی دارد و میتواند منطقه گردشگری خوبی باشد؛ اما وقتی قرار است قسمتی به عنوان هدف گردشگری انتخاب شود، باید زیرساخت فراهم شود که مهمترین آن راه است تا راه دسترسی آسان شود و بتوان گردشگر به منطقه فرستاد.
فرماندار دشتستان ادامه داد: راه پل نمازگاه تا تنگ ارم و ننیزک به کلمه، جادههایی هستند که کارهایی در آنها انجام شده، اما نیاز به تخصیص و بودجههای بیشتر دارند تا مشکل تردد اهالی و سایر افرادی که قصد سفر به آنجا را دارند، حل شود.
اگر قرار است ٢ پیام از طرف ما به رییس جمهور بگویید، یکی از آنها مشکل آب آشامیدنی باشد
وی اضافه کرد: آبخیزداری کل شهرستان دشتستان نقشهبرداری شده و در شهرستان نیاز به هزار سد آبخیزداری داریم که باید انجام شوند و نیاز به تخصیص بودجه لازم دارند.
وی افزود: آب شرب، اولویت اصلی دشتستان است و به دلیل وابستگی به شهرستان و استان همجوار مشکلات زیادی داریم و عدم پایداری آب داریم و اغلب در تابستان دچار کمبود آب هستیم و درخواست من این است که اگر قرار است ٢ پیام از طرف ما به رییس جمهور بگویید، یکی از آنها مشکل آب آشامیدنی باشد که در شبانهروز حدود ٩٠ هزار مترمکعب است که میانگین حدود ٧٠ هزار مترمکعب به شهرستان داده میشود و در برخی مواقع خیلی کمتر هم میشود.
درخواست ساخت ١٢ سالن ورزشی، بهسازی مدارس تخریبی و بودجه تکمیل بیمارستان ١٧ شهریور برازجان که از مطالبات مهم مردم شهرستان در حوزه بهداشت و درمان است، از دیگر مواردی بود که از سوی فرماندار دشتستان مطرح شد.
احمد دشتی همچنین گفت: در حوزه امنیتی و نیازهای فراجا نیز با توجه به خدماتی که ارائه میدهند، ۴ پاسگاه داریم که تخریبی هستند و نیاز به تامین اعتبار برای بازسازی دارند و ٢ پاسگاه و ٢ مقر دیگر نیز نیاز به بهسازی دارند.
وضعیت درمان در شهرستان اصلا مناسب نیست و مردم گلایه دارند
نماینده دشتستان در مجاس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: امروز از معدود سالهایی بود که دولت بر روی محصولات تعرفه نگذاشت و کشاورزان هر وقت تعرفه گذاشته میشد، نابود میشدند و این از مقاومت دکتر نوری بود که تعرفه گذاشته نشد که جای تشکر دارد.
«ابراهیم رضایی» افزود: در ارتباط با بخشهای ارم و بوشکان، دو مشکل اصلی آنها، آب و راه است و چون روزی اغلب مردم کشاورزی است، مشکل آب دارند و از منابع طبیعی میخواهم طرحهای آبخیزداری و سایر موارد داشته باشند.
وی افزود: وضعیت درمان در شهرستان اصلا مناسب نیست و مردم گلایه دارند و علیرغم تلاش کادر درمان نیاز است مشکلات مالی دانشگاه علوم پزشکی و بدهیهای آن راه حلی ارائه شود.
رضایی با بیان این که «عمده عشایر استان نیز در شهرستان دشتستان ساکن هستند که جا دارد مشکلات آنها جدیتر پیگیری شود»، افزود: سکونتگاههای غیررسمی که قسمتی از آن در برازجان نیز است، باید مورد بررسی قرار گیرد و مردم برای تامین آب و خصوصا برق مشکل دارند؛ همچنین مردم با منابع طبیعی بر سر مالکیت زمین مشکل دارند و باید این مشکل حل شود تا گلایهها برطرف شود.
بخش ارم دشتستان، قطب تولید گوجه خارج از فصل کشور است و تنظیم بازار کل کشور را انجام میدهد
رییس شورای اسلامی شهرستان دشتستان بیان داشت: معیشت مردم دشتستان در سالیان گذشته مورد بحث بوده است و شغل آنها مستقیم و غیرمستقیم به کشاورزی و دامپروری ربط دارد و صیفی کاران مشکلاتی دارند که باید به آنها توجه کرد.
«رامین جوکار» افزود: بخش ارم دشتستان، قطب تولید گوجه خارج از فصل کشور است و تنظیم بازار کل کشور را انجام میدهد و البته در صادرات ارزآوری بسیار خوبی هم دارد و سالیان گذشته بذر یارانهای اهدا میشد که متاسفانه مقدار آن کاهش پیدا کرده است.
وی اضاقه کرد: تعرفههای صادراتی دیگر مشکل کشاورزان گوجه کار است؛ همچنین فروش خرمای نخلداران دیگر مشکل کشاورزان است و تقاضا دارم سدهای بند ملاتی را در دشتستان ویژه ببینید.
در استان بوشهر، هیچ کارخانه پسماندی نداریم و این برای استان بوشهر زشت است
شهردار برازجان نیز با بیان این که «به عنوان نماینده شهرداران شهرستان دشتستان برخی مشکلات کلان را میگویم»، اظهارداشت: عملکرد شهرداری ها، ویترین عملکرد دولتهاست و خوب یا بد عملکرد شهرداریها به نام دولت نوشته خواهد شد و میتوانند موجبات رضایت مردم را فراهم کنند.
«مرتضی قدوسی» افزود: از ابتدای امسال با مشکل اعتبارات ارزش افزوده مواجه شدیم و این روند کار تمام شهرداریها را دچار مشکل کرده است و ارزش افزودهای که در دولت قبل بسیار خوب بود، کم شده و خواستار رفع این مشکل هستیم.
وی اضافه کرد: در استان بوشهر، هیچ کارخانه پسماندی نداریم و این برای استان بوشهر زشت است و میخواهیم اعتباری برای شهرداری برازجان در نظر بگیرید تا با احداث کارخانه پسماند، این مشکل را حل کنیم.
سد رئیسعلی دلواری هیچ جایی برای آب شرب مردم ندارد و باید به کشاورزی اختصاص داده شود/ حدود ٣ میلیون نخل دشتستان نیاز به احیا دارند
نماینده کشاورزان در خانه کشاورز گفت: ما کشاورزان فقط یک مورد را مدنظر داریم و آن این است که سد رئیسعلی دلواری هیچ جایی برای آب شرب مردم ندارد و باید به کشاورزی اختصاص داده شود.
«حسن فریبرزی» افزود: سد دالکی نیز چند سالی است که وعده اتمام آن داده میشود، اما انجام نشده و امیدواریم این سد تکمیل شود تا مقدار زیادی از مشکلات شهرستان رفع شود.
وی اضافه کرد: حدود ٣ میلیون نخل دشتستان نیاز به احیا دارند و پیشنهاد داریم آزمایشگاهی ایجاد شود تا پاجوشهایی سازگار پرورش و کاشت شود.
مشکلاتی که بیمه کشاورزی ایجاد کرده/ از بیسوادی کشاورزان استفاده کرده و مبلغی را برمیدارند
رییس اتاق اصناف کشاورزی شهرستان دشتستان دیگر مسوولی بود که در این نشست مسایل را مطرح کرد.
«علی احمدی» بیان داشت: از جمله مشکلات کشاورزان، مشکلات صندوق بیمه کشاورزی است که هیچ تناسبی با خسارتی که وارد میشود، ندارد و مبلغ ناچیزی پرداخت میشود و سالها تلاش و جلسات هم راه به جایی نبرده است و مبلغ واحدی را برای همه در نظر میگیرند که ناعادلانه است و مورد دیگر این است که از بیسوادی کشاورزان استفاده کرده و مبلغی را برمیدارند.
وی اضافه کرد: بیمه اجباری دیگر مشکل است و همچنین طرح کاداستر که زمین زراعتگر را از او گرفتهاند و میگویند اراضی ملی و منابع طبیعی است.
اگر قرار است مقاومت کرده و تسلیم دشمن نشویم، نیاز است که در گندم خودکفا شویم/ اولویت آب باید با محصولات استراتژیک مانند گندم و نخل باشد و اضافه آن به صیفیجات داده شود
نماینده گندم کاران نیز در این جلسه اظهارداشت: اگر قرار است مقاومت کرده و تسلیم دشمن نشویم، نیاز است که در گندم خودکفا شویم و این نکته نیازمند خرید تضمینی است که طبق محاسبات قیمت تمام شده بیش از ٢٠ هزار تومان است که این مبلغ کمتر از واقعیت است و درخواست داریم اصلاح شود.
«آذرباد» ادامه داد: برای تامین علوفه نیاز به کشت جو است، منتهی، چون حمایت نمیشود کشاورزان رغبتی به کاشت آن ندارند و نیاز است خرید تضمینی شامل جو هم شود.
وی افزود: معتقدیم اولویت آب باید با محصولات استراتژیک مانند گندم و نخل باشد و اضافه آن به صیفیجات داده شود.
از گذشته تاکنون هیچ توجه خاصی به عشایر نشده
نماینده عشایر در این نشست بیان داشت: از گذشته تاکنون هیچ توجه خاصی به عشایر نشده و از دولت چهاردهم انتظار داریم چنان توجهی شود که در تاریخ ثبت شود، چون عشایر در بحران به سر میبرند.
«ابوذر غلامپور» توضیح داد: چند نکته مهم که باعث مشکلات زیادی برای عشایر شده را عنوان میکنم که از آن جمله میتوان به مواردی مانند عدم همراهی ادارات مختلف با عشایر نام برد و تنها ارگان، اداره امور عشایر است که این کار را انجام میدهد و بر همین اساس درخواست داریم مدیریت عشایر استان به اداره کل تغییر پیدا کند.
وی ادامه داد: همچنین نهادههای دامی بسیار کمی به دامها اختصاص داده شده و هر دام تنها نیم کیلو نهاده به آن تعلق گرفته که این خود از دیگر مشکلات عشایر است؛ ناوگان آبرسانی به عشایر نیز فرسوده است و درخواست داریم که حداقل ١٠ خوردو به ناوگان ما اضافه شود تا آبرسانی انجام گیرد.
غلامپور اضافه کرد: از جناب وزیر انتظار داریم در جلسه فردا با رئیسجمهور نامی از عشایر و مطالبات آنها برده شود و به فراموشی سپرده نشود.
احتیاج به شهرکهای گلخانهای و شهرک دامپروری داریم
بخشدار بوشکان نیز به نمایندگی از بخشداران دشتستان، اظهارداشت: احتیاج به شهرکهای گلخانهای و شهرک دامپروری داریم.
«حسین طهماسبی» افزود: روان آبها و سیلابها جلوی چشم ما به دریا میریزند و ما نمیتوانیم از آنها استفاده کنیم و نیاز است سدها و آبخیزداری پیگیری شوند.
درباره طرحهای آبخیزداری در استان
معاون وزیر و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نیز که در این سفر و نشست، وزیر جهاد کشاورزی را همراهی میکرد، گفت: در ٢٠ میلیون هکتار از اراضی کشور باید طرحهای آبخیزداری کار شود و در استان بوشهر بیش از وسعت استان حوزه آبخیز که بیش از ٢/۵ میلیون هکتار است وجود دارد و حدود ۵٠ درصد آن مطالعه شده که بسیاری از آن را همکاران من در استان کار کردهاند.
«علی تیموری» افزود: ٣٨۵٠٠ هکتار از اراضی استان بوشهر که شرایط لازم را دارند، امروز به بهرهبرداری میرسند که شامل ٢٠ پروژه و ٣٧ سازه است؛ همچنین ٢٠ پروژه به مساحت ١٣۴٨ هکتار نیز جنگل کاری انجام شده است.
همه قول های وزیر جهاد کشاورزی در دشتستان
وزیر جهاد کشاورزی دولت چهاردهم نیز پس از شنیدن سخنان مطرح شده قول داد که «حتما آنها را به عنوان نماینده دولت به رییسجمهور منتقل» کند.
به گزارش «فکرشهر»، «غلامرضا نوری قزلجه» در شورای اداری شهرستان دشتستان با بیان این که «مردم در ٢٢ بهمن حماسه جدیدی را خلق کردند»، گفت: سلام گرم دکتر پزشکیان را خدمت شما مردم ابلاغ میکنم و قطعا سلامهای شما را نیز به ایشان خواهم رساند.
وی ادامه داد: در بازدیدهای امروز و مطالبی که عنوان شد، مسائلی مطرح شد که حتما آنها را به عنوان نماینده دولت به رییسجمهور منتقل خواهم کرد و رسما پیگیری خواهیم کرد و مواردی نیز که به وزارت جهاد کشاورزی مربوط است را خودم و همکاران شخصا پیگیری خواهیم کرد.
نماینده رییس جمهور افزود: موضوع راهها، بیمارستان ١٧ شهریور، سدهای دالکی و دهرود و آب آشامیدنی نیز از مواردی بود که حتما منتقل خواهد شد.
نوری قزلجه بیان داشت: در شهرستان باید زنجیره کارها بهتر شود و رقمی از خرما کشت شود که صادرات و ارزآوری بهتری داشته باشند و در قسمت بستهبندی حتما باید کار بیشتری انجام دهیم. همچنین آبیاری نوین نخیلات حتما کار خواهد شد و در جایی که مردم خود راغب هستند از این سیستم استفاده کنند باید استقبال کنیم و در بحث اصلاح آبیاری و اصلاح رقم برای کشت و بافت رقمی مناسب و جدید کار کنیم.
وی ادامه داد: ایجاد گلخانه میتواند بسیار در بحث آب کمک کند و در دولت چهاردهم نگاه ما حمایت از تولید و کشاورزان است و قیمت گذاریها و سیاست گذاریها و ایجاد بازار مناسب از جمله کارها است و مصوبههای خلق الساعه و تعرفهها را کنار گذاشته ایم و تنها در بخشی مجبور شدیم جلو سودجویان را بگیریم.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که «مطمئنم باغداران در ماه رمضان هوای سفره هموطنان را خواهند داشت و قیمت بازار را رعایت خواهند کرد تا ماه رمضان را پشت سر بگذاریم»، افزود: فکر کنم اولین بار است که وزیر از عشایر انتخاب شده است؛ در چادر عشایری به دنیا آمده و دبستان را آنجا سپری کرده است و قدر آنها را میدانم و حمایت خواهم کرد.
غلامرضا نوری قزلجه با بیان این که «موضوع پسماند را حتما منتقل خواهم کرد»، گفت: در موضوع اراضی ملی، حدود ١٢ هزار هکتار مورد مناقشه است که به مردم داده و برگردانده شده است و همکاری خوبی نیز منابع طبیعی و امور اراضی با هم دارند و از همکاران میخواهم که اگر مردم اعتراضی دارند، مورد بررسی قرار بگیرد.
وی اضافه کرد: مشی دکتر پزشکیان و دولت آن کار بر مبنای شایسته سالاری و پاکدستی و تکریم مردم و رفتار و گفتار صادقانه با مردم است و این وظیفه ما است و این شعار انقلاب بوده است و فلسفه انقلاب و تاکیدات مقام معظم رهبری است و اگر صادقانه با مردم برخورد کنیم، آنها نیز درک کرده و همراهی خواهند کرد و کاری کنیم رضایت مردم و رضایت خلق باعث رضایت خالق شود.
به گزارش «فکرشهر»، وزیر جهاد کشاورزی و همراهانش در سفر دو روزه رییس جمهور به استان بوشهر، روز چهارشنبه در دشتستان بودند و روز پنج شنبه به دشتی و تنگستان خواهند رفت.