جمعه ۲۶ بهمن ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
کد خبر: ۲۰۱۳۱۲۲
پنجشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۸

فکرشهر: رئیس جمهور در دومین روز از چهارمین سفر استانی در نشست با نخبگان بوشهری در سالن کوثر استانداری دغدغه‌ها، مشکلات و راهکار‌های پیشنهادی نمایندگان حوزه‌های مختلف را شنید و اعلام کرد با بررسی کارشناسی در مورد آنها تصمیم گیری خواهد شد.

به گزارش فکرشهر از ایرنا، در این نشست چند تن از نخبگان استان بوشهر به بیان نقطه نظرات و دیدگاه‌های خود در بخش‌های مختلف پرداختند و رئیس جمهور هم با روی گشاده دغدغه‌های آن‌ها را شنید.

برنامه ریزی واقع بینانه برای رفع محرومیت بوشهر

یکی از پژوهشگران قرآن و نهج البلاغه استان بوشهر که خود را به عنوان شاگرد کوچک نهج البلاغه که می‌خواهد نکاتی را به همشاگردی خود که به این کتاب مقدس و به سخنان انسان ساز امام علی عشق می‌ورزد و به زبان می‌آورد معرفی کرد با اشاره به سیاست خارجی و مذاکره با آمریکا با یادآوری تجارب تاریخی دوران پیامبر اسلام (ص) و امیرالمومنین (ع) در خصوص مذاکره خردمندانه گفت: مذاکره این بزرگواران در شرایطی شرافتمندانه و عاقلانه بوده است.

سید محمد جعفری افزود: البته تشخیص شرایط و زمان و مکان مذاکرات با خردمندان است.

وی اظهار داشت: با وجود اینکه ایران امروز نیاز به توسعه پایدار در بخش‌های مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دارد، اما کسانی و گروه‌هایی در سایه و هم در آفتاب هستند که منافع آنها در زیان مردم ایران است و به شیوه‌های مختلف مانع هرگونه توسعه هستند.

این پژوهشگر قرآن و نهج البلاغه استان بوشهر گفت: براین اساس از دولت وفاق ملی انتظار می‌رود موانع موجود در مسیر رسیدن به توسعه پایدار و همچنین مصالح و منافع این افراد که در زیر پرده نفاق و ریاکاری پوشیده شده است را از پرده برون آورد و به مردم معرفی شود.

جعفری ادامه داد: استان بوشهر پایتخت انرژی است و از موقعیت و امکانات دریایی و بندری مهمی برخوردار است، اما همچنان این استان در محرومیت شدید به سر می‌برد.

وی یادآور شد: از رییس جمهور درخواست می‌شود طبق برنامه‌ای حقیقی و واقع بینانه برای رفع این محرومیت‌ها از درآمد‌های منابع انرژی و دریایی در جهت توسعه پایدار اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی استفاده شود به طوری که به جوانان بومی امید، به میانسالان انگیزه تلاش و به سالخوردگان نیرو و به همگان عشق خدمت به میهن داده شود.

تاسیس پارک ملی فناوری پزشکی هسته‌ای در بوشهر

یکی از پژوهشگران برتر حوزه پزشکی هسته‌ای بوشهر گفت: ایجاد پارک ملی فناوری پزشکی هسته‌ای در بوشهر یک ضرورت حیاتی است.

پژوهشگر برتر حوزه پزشکی هسته‌ای با تأکید بر اهمیت بوشهر در حوزه سلامت و انرژی، چهار مساله اساسی را که بر سلامت مردم استان و کشور تأثیرگذار است، مطرح کرد.

پروفسور مجید اسدی با تقدیر از توجه مسوولان به مشکلات استان بوشهر افزود: بوشهر با موقعیت راهبردی و زیرساخت‌های منحصربه‌فرد، بهترین گزینه برای تاسیس پارک ملی فناوری پزشکی هسته‌ای انرژی است.

وی ادامه د اد: با توجه به انتخاب بوشهر به عنوان قطب پزشکی هسته‌ای از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، احداث این پارک برای تامین رادیودارو‌های موردنیاز بیماران سراسر کشور یک ضرورت حیاتی است.

اسدی دومین مساله مهم را ایجاد مرکز ملی سرطان و پرتودرمانی پیشرفته در استان بوشهر عنوان کرد و افزود: امروزه فناوری‌هایی مانند پرتودرمانی نوترونی، تحولی عظیم در درمان سرطان، به‌ویژه سرطان‌های مقاوم، ایجاد کرده است.

عضو فرهنگستان علوم پزشکی گفت: احداث رآکتور موردنیاز این فناوری در جوار نیروگاه اتمی بوشهر نه‌تن‌ها یک نیاز درمانی بلکه فرصتی تاریخی برای تبدیل ایران به قطب منطقه‌ای درمان سرطان خواهد بود.

وی حمایت سازمان انرژی اتمی و صنعت برای اجرای این پروژه را حیاتی دانست و بر لزوم اجرای مسوولیت اجتماعی صنایع و تأمین بودجه پایدار برای سلامت استان بوشهر تاکید کرد.

اسدی گفت: استان بوشهر، علاوه بر چالش‌های موجود، با شیوع بالای سرطان و حوادث جاده‌ای مواجه است طوریکه این استان در شیوع پنج سرطان شایع کشور دیده می‌شود و در سرطان‌هایی مانند سینه و مثانه رتبه نخست را دارد که نشان‌دهنده نقش جدی عوامل زیست‌محیطی است.

وی ادامه داد: پیشنهاد ما این است که صنایع فعال منطقه، حداقل ۱۵ درصد از بودجه سلامت استان را به‌صورت نشاندار در اختیار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر قرار دهند تا صرف توسعه زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی شود.

اسدی در ادامه کمبود تخت‌های بیمارستانی را یکی دیگر از چالش‌های اساسی استان دانست و اظهار داشت: شاخص تخت بیمارستانی در بوشهر ۱.۳ به ازای هر هزار نفر است که یکی از پایین‌ترین آمار‌های کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با ۱۳ همت بدهی مواجه است که یکی از جدی‌ترین چالش‌های حوزه سلامت استان محسوب می‌شود.

اسدی با اشاره به پروژه‌های در حال احداث افزود: ۵۰۰ تخت بیمارستانی در دست احداث است که بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و بهره‌برداری از آن بخشی از مشکلات استان را برطرف خواهد کرد.

وی با تاکید بر ضرورت حمایت جدی از بیمارستان کنگان گفت: اطمینان داریم با تدابیر مسوولان، گام‌های مؤثری در این مسیر برداشته شود.

گردشگری دریایی در بوشهر؛ مزیتی که مغفول است

یکی دیگر از فعالان فرهنگی و سیاسی استان بوشهر نیز با اشاره به سوابق تاریخی و ریشه دار این استان در بخش‌های مختلف گفت: بنادر و جزایر کوچک و بزرگ، سواحل بکر و زیبای این استان در کنار جاذبه‌های طبیعی، اهمیت زیادی در توسعه دریامحور و صنعت گردشگری دارد به نحوی که این قابلیت‌ها موجب شده تا بوشهر طی سه سال متوالی در بین ۳۱ استان کشور از رشد قابل توجه گردشگر برخوردار باشد.

محمد جواد حق شناس افزود: استان بوشهربا وجود برخورداری از مزیت دریا، اما با صنعت نفت، گاز، انرژی اتمی، خرما، بندر و شیلات شناخته می‌شود و گردشگری دریایی در این استان به عنوان حلقه گمشده توسعه و پیشرفت مطرح است.

وی ادامه داد: استان بوشهر با برخورداری از آب‌های نیلگون خلیج فارس، ساحل‌های شنی، نخلستان‌های انبوه، نوا‌های موسیقی و مردم فرهنگ دوست علاوه بر قابلیت جذب گردشگران داخلی توانایی پذیرایی از گردشگران خارجی را نیز دارد.

وی با تقدیر از رویکرد دولت چهاردهم که به درستی به توسعه دریا محور تاکید شده است گفت: توجه به توسعه سواحل خلیج فارس و مکران در همه ابعاد نکته امیدبخشی است که از سوی دولت وفاق ملی مطرح شده است.

سهم کم بوشهری‌ها از کابینه‌های مختلف

حق شناس با اشاره به حضور پرشور مردم در انتخابات افزود: اگر سهم مشارکت مردم را در کنار سهم آنان در تمام کابین‌ها گذاشته شود چیزی جز بی توجهی به آنان از سوی ساختار مرکزی دیده نمی‌شود.

وی ادامه داد: شوربختانه بوشهر تنها استانی است که هیچ یک از فرزندان آن جایگاه درخور در کابینه‌های بعد از انقلاب نداشته است.

دانشگاه‌ها مرجع اصلی یافتن راهکار

عضو هیات علمی دانشگاه خلیج فارس با شاره به تاکید رییس جمهور مبنی بر لزوم همفکری دانشگاهیان و نخبگان برای رفع مشکلات کشور گفت: برپایه تجربه جهانی تکیه بر توان علمی دانشگاه و نظام مساله یابی و حل مساله تنها مسیر سازندگی است و دانشگاه‌ها باید مرجع اصلی یافتن راهکار برای اداره بهینه امور، پیشرفت و نوزایی باشند.

لیلا رضایی افزود: برای رسیدن به این هدف راهی جز استفاده از ظرفیت دانشگاه‌های پیشرفته و توسعه یافته وجود ندارد و باید ظرفیت پذیرش راهکار‌های علمی دانشگاه که در حکم دارو‌هایی تلخ برای بهبود درد‌های مزمن جامعه است در نظام حکمرانی وجود داشته باشد.

وی اظهار کرد: برای داشتن دانشگاه توسعه یافته و برتر دانشگاه باید نهادی مستقل و علمی باشد و نبض حیات آن با مباحثه، نقد و گفتگو و تظارب آرا بتپد.

ناکافی بودن تامین مالی دانشگاه‌ها

این عضو هیات علمی دانشگاه خلیج فارس گفت: کاهش بودجه دانشگاه‌ها و مشکلات معیشتی استادن شان نهاد دانشگاه، کرامت دانشگاهیان و امید و انگیزه آنها و سطح کیفی آموزش و پژوهش را با خطر جدی مواجه کرده است و شاهد رکود دانشگاه‌ها و سرخوردگی نخبگان شریفی هستیم که ذخیره عمر آنها علم و معرفت بوده است و در این آشفته بازاری که ارزش پول ملی به پایین‌ترین حد خود رسیده هیچ خریداری ندارد.

وی از افزایش نگران کننده مهاجرت و خالی شدن دانگشاه‌ها از مغز‌های برتر، خارج شدن خرید کتاب از توان دانشگاهیان اظهار نگرانی کرد و برضرورت ارتقای جایگاه و اعتبار دانشگاه‌ها و حل مشکلات معیشتی دانشگاهیان تاکید کرد.

جوانان بوشهر در حسرت عدالت

پژوهشگر صنعت نفت و گاز با انتقاد از تبعیض در فرصت‌های شغلی و مدیریتی استان بوشهر، خواستار اجرای بی‌تبعیض سیاست‌های اشتغال و الزام صنایع به اجرای مسوولیت‌های اجتماعی شد.

طاهره عبدالهی افزود: بوشهر قلب تپنده ایران است، اما مردمان آن همچنان در انتظار تحقق عدالت هستند در حالی که این استان میزبان صنایع عظیم نفت و گاز است و میلیارد‌ها دلار ثروت تولید می‌شود، اما جوانان آن از ابتدایی‌ترین حق خود یعنی اشتغال محروم هستند.

وی با اشاره به ادعا‌های مطرح‌شده درباره جذب نیرو‌های بومی افزود: شرکت‌ها و پیمانکاران آمار‌های زیبایی از به‌کارگیری نیروی بومی ارائه می‌دهند، اما واقعیت چیز دیگری است. جوانان این استان در اولویت استخدام نیستند و فرصت‌های شغلی بیشتر در اختیار نیرو‌های غیربومی قرار می‌گیرد.

لزوم تشکیل کمیته مستقل برای نظارت بر اشتغال بومیان

این پژوهشگر صنعت نفت و گاز، خواستار نظارت جدی بر عملکرد صنایع در حوزه اشتغال شد و خواستار تشکیل کمیته‌ای مستقل شد تا صحت این آمار‌ها بررسی شود و جذب نیروی بومی بدون تبعیض اجرا شود.

عبدالهی تاکید کرد: مردم بوشهر نمی‌خواهند فقط تماشاگر باشند، بلکه حق دارند در توسعه و مدیریت سرزمین خود سهمی داشته باشند

وی با اشاره به استفاده نکردن از ظرفیت مدیران بومی در جایگاه‌های کلیدی افزود: یکی از مشکلات اساسی استان، مدیریت غیر بومی است و تصمیم‌گیرندگان اصلی، کسانی هستند که حتی یک روز هم سختی زندگی در این سرزمین را تجربه نکرده‌اند.

عبدالهی با انتقاد از اثرات منفی صنایع نفت و گاز بر محیط زیست و زیرساخت‌های استان بوشهر گفت: سال‌ها است که صنعت نفت و گاز از منابع این استان بهره‌برداری می‌کند، اما اثرات منفی آن را مردم می‌پردازند و وقت آن رسیده که مسؤولیت‌های اجتماعی صنایع از تعهدات کاغذی به واقعیت تبدیل شود.

صنایع پتروشیمی مکلف به پرداخت مسوولیت‌های اجتماعی

کاپیتان و بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ساحلی بوشهر با اشاره به ظرفیت‌های بزرگ ورزشی و صنعتی استان بوشهر، از رئیس‌جمهور خواست تا صنایع پتروشیمی را مکلف به پرداخت مسؤولیت‌های اجتماعی کرده و حمایت‌های مالی و معنوی لازم را از تیم‌های ورزشی بوشهر به ویژه تیم‌های فوتبال شاهین و ایرانجوان انجام دهد.

مسلم مسیگر افزود: استان بوشهر با دارا بودن استعداد‌های ورزشی و مدال‌آورانی در حوزه‌های مختلف ورزشی، همواره در عرصه‌های ملی و بین‌المللی جایگاه ویژه‌ای داشته است.

وی یادآور شد: ورزشکارانی مانند محبی، طارمی و دانشگر در تیم ملی فوتبال کشور و ده‌ها مدال‌آور در رشته‌هایی مانند دو و میدانی و قایقرانی نماینده استان در سطح جهانی بوده‌اند.

مسیگر افزود: اگرچه طی دو سال گذشته شاهد رشد و احیای بسیاری از رشته‌های ورزشی در استان بوشهر بوده‌ایم، اما متاسفانه حمایت‌های مالی و معنوی از رشته فوتبال همچنان کمرنگ است.

وی اضافه کرد: تیم‌های محبوب استان بوشهر مانند شاهین و ایرانجوان که سابقه‌ای بیش از ۸۰ سال دارند و بار‌ها شادی را به دل مردم استان و کشور آورده‌اند، به دلیل عدم حمایت مالی از سوی مسؤولین و نهاد‌های ذی‌ربط، از شرایط مطلوب خود دور شده‌اند.

مسیگر با تأکید بر لزوم حمایت از تیم‌های فوتبال استان بوشهر ادامه داد: اگر یک شرکت پتروشیمی هم در سفر شما اعلام حمایت خود از ورزش را داشته باشد، همین حمایت‌ها می‌تواند رضایتمندی عمومی را در میان مردم بوشهر به وجود آورد و باعث انگیزه‌ای مضاعف برای ورزشکاران و تیم‌های استان شود.

کاپیتان و بازیکن سابق تیم فوتبال ساحلی بوشهر با بیان اینکه بودجه تخصیص یافته به ورزش استان بوشهر کافی نیست، تصریح کرد: حمایت صنایع تنها با مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان به‌طور خاص برای ورزش می‌تواند تحولی عظیم در استان ایجاد کند.

وی اضافه کرد: همچنین احیای تیم‌های شاهین بوشهر و ایرانجوان تنها با ۱۰۰ میلیارد تومان امکان‌پذیر است واین مبلغ می‌تواند به رفع دغدغه‌های مالی این تیم‌ها و تأمین نیاز‌های بازیکنان و کادر فنی کمک شایانی کند.

مسیگرگفت: سهمیه اشتغال به جوانان ورزشکار استان بوشهر، تنها خواسته‌ای است که از شما داریم. از شما می‌خواهیم تا در اقدامی شجاعانه این مطالبات را امضا کنید و حمایت‌های لازم را از تیم‌ها و ورزشکاران بوشهری انجام دهید.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر