فکرشهر: رئیس مرکز بهداشت شهرستان بوشهر از آغاز طرح ملی غربالگری سرطان روده بزرگ در شهرستان بوشهر همزمان با هفته سلامت خبر داد.
به گزارش فکرشهر از تسنیم، حمید حبیبینیا، در آیین برنامه هفته سلامت با بیان اینکه این هفته فرصتی است تا توجه بیشتری به مسائل بهداشتی و درمانی جامعه داشته باشیم و به ارتقای سطح آگاهی مردم در زمینههای مختلف بهداشتی بپردازیم اظهار داشت: در این هفته، برنامههای متنوعی از جمله برگزاری کارگاههای آموزشی، غربالگری بیماریها، و مشاورههای بهداشتی برای عموم مردم در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: هدف ما این است که مردم را با روشهای پیشگیری از بیماریها آشنا و اهمیت سبک زندگی سالم را تبیین کنیم.
رئیس مرکز بهداشت بوشهر با تأکید بر پیشگیری از بیماریها گفت: پیشگیری از بیماریها همواره ارجحیت دارد و ما باید به مردم یادآوری کنیم که با رعایت نکات بهداشتی و تغذیه مناسب، میتوانند سلامت خود را حفظ کنند.
حبیبینیا ادامه داد: ما به دنبال افزایش دسترسی مردم به خدمات بهداشتی و درمانی هستیم.
وی با بیان اینکه سرطان روده بزرگ چهارمین سرطان شایع در بین بانوان ایرانی است، اظهار کرد: این سرطان در میان آقایان نیز سومین سرطان شایع محسوب میشود.
رئیس مرکز بهداشت بوشهر با بیان اینکه بروز سرطان روده بزرگ در مردان همه مناطق و گروههای سنی جهان، بیش از زنان است خاطرنشان کرد: این بیماری با افزایش سن افزایش مییابد، هرچند در سالهای اخیر در افراد جوانتر هم بیشتر از قبل دیده میشود.
حبیبینیا افزود: سرطان روده بزرگ معمولاً قسمت پایین دستگاه گوارش، یعنی روده بزرگ و راست روده را درگیر میکند و با افزایش سن، احتمال ابتلا به این بیماری نیز بیشتر میشود و پس از ۵۰ سالگی خطر ابتلاء چندین برابر میشود.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان بوشهر اضافه کرد: از عوامل خطر برای ایجاد این بیماری میتوان به مصرف سیگار، اضافه وزن، مصرف زیاد گوشت قرمز و الکل، مصرف کم میوه و سبزیها، فیبر و کلسیم رژیم غذایی و عدم تحرک اشاره کرد که این موارد جزء ریسک فاکتورهای قابل اصلاح هستند، ولی مواردی، چون سن بالا، جنسیت مرد، سابقه فامیلی مثبت سرطان و پولیپ، بیماری التهابی روده جزء موارد غیرقابل اصلاح است.
وی سرطان روده بزرگ را با استفاده از روشهای غربالگری تا حدودی قابل پیشگیری عنوان کرد و افزود: پولیپها بهدنبال رشد غیرعادی مخاط روده ایجاد میشوند که طی ۵ تا ۱۰ سال میتوانند به سرطان روده تبدیل شوند، لذا با غربالگری و شناسایی زودرس این ضایعات و خارج کردن آنها میتوان از ابتلا به سرطان روده جلوگیری کرد.
حبیبینیا سن شروع غربالگری در افراد با خطر متوسط را از سن ۵۰ تا ۶۹ سالگی عنوان کرد و گفت: غربالگری در افراد با ریسک متوسط به ۲ روش آزمایشها مبتنی بر مدفوع (تست فیت) و بررسی مستقیم به وسیله کولونوسکوپی انجام میشود، کولونوسکوپی با توجه به بررسی مستقیم روده بهترین روش تشخیصی است که در صورت نرمال بودن کولونوسکوپی و نداشتن سابقه فامیلی کولونوسکوپی هر ۱۰ سال تکرار میشود.