
فکرشهر: رئیس سازمان شیلات ایران با بیان اینکه بوشهر قطب تولید و پرورش محصولات آبزیان است، گفت: نیمی از میگو کشور در استان بوشهر تولید و ۸۰ درصد آن صادر میشود.
به گزارش فکرشهر از تسنیم، حمزه رستمپوردر جلسه شورای راهبری شیلات ایران با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر توسعه سواحل، اظهار داشت: دولت چهاردهم توسعه دریا محور بر اساس منویات مقام معظم رهبری و تأکیدات رئیس جمهور در دستور کار خود قرار داده که یکی از آنها در عرصه پرورش آبزیان است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی از تدوین نقشه راه و جامع توسعه شیلات دریامحور با تأکید بر دستورات مقام معظم رهبری و پیگیریهای مستقیم رئیسجمهور خبر داد و گفت: مناطق ساحلی جنوبی کشور بر اساس سیاستهای اقتصاد دریا محور توسعه داده میشود.
وی با اشاره به برنامههای تحولی سازمان شیلات ایران در استان بوشهر تصریح کرد: استان بوشهر در عرصههای مختلف دارای ظرفیت مهمی است بهگونهای که ۷۰ درصد گاز کشور از این استان تولید و صادرات نفت خام نیز از طریق اسکله و پایانههای نفتی این استان انجام میشود.
رئیس سازمان شیلات ایران با بیان اینکه بوشهر قطب تولید و پرورش محصولات آبزیان است گفت: نیمی از میگو کشور در استان بوشهر تولید و ۸۰ درصد آن صادر میشود.
رستمپور ادامه داد: استان بوشهر با دارا بودن ۸۰ درصد صادرات میگو کشور و ۲۰ بندر صیادی، قطب اصلی شیلات کشور است.
وی هدفگذاری برای افزایش ۳۰ درصدی تولید میگو پرورشی در سال جاری را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: راهاندازی ۵۰ پروژه سرمایهگذاری جدید در حوزه آبزیپروری، توسعه زیرساختهای ساحلی، اسکلهها، موجشکنها، تحول در سیستمهای پرورش آبزیان از سنتی به صنعتی و ایجاد زنجیره کامل ارزش از تولید تا مصرف از برنامههای کلان شیلات است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی از تشکیل ستادهای استانی توسعه شیلات خبر داد و تصریح کرد: راهاندازی شهرکهای تخصصی شیلات در دستور کار قرار گرفته است.
رستمپور ایجاد زنجیره مشاغل روستایی در حوزه پرورش ماهی و راهاندازی بازارهای تخصصی ماهی و رستورانهای آبزیان در سطح استان را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: اجرای طرح مشارکتی بازسازی ذخایر دریایی با صیادان محلی، ایجاد مناطق مدیریت شده صیادی در ماههای آینده و تخصیص اعتبار ویژه برای حفاظت از اکوسیستمهای ساحلی مورد توجه ویژه قرار دارد.
رئیس سازمان شیلات ایران با اشاره به تحول در زیرساختها مراکز پرورشی خاطرنشان کرد: تجهیز مزارع پرورش میگو از سنتی به سیستمهای صنعتی، توسعه اسکلههای صیادی با اولویت بندر خورخان و حمایت از ایجاد بازارهای تخصصی ماهی در هر شهرستان و توسعه رستورانهای اختصاصی آبزیان در دستور کار قرار دارد.