
فکرشهر: رئیس کمیته مشترک بازرگانی ایران و بنگلادش از تشکیل کمیته مشترک بازرگانی برای رفع موانع تجاری دو کشور خبر داد و گفت: ایجاد پاویون ایران در نمایشگاه تجارت داکا و برگزاری دورههای آموزشی نحوه ورود به بازار بنگلادش از برنامههای در دست اجرا است.
به گزارش فکرشهر، خورشید گزدرازی، رئیس کمیته مشترک بازرگانی ایران و بنگلادش در گفت وگو با تسنیم، با اشاره به ظرفیتهای تجاری دو کشور، گفت: توجه به تعرفههای ترجیحی در روند تجاری بین ایران و بنگلادش میتواند نقش بهسزایی در توسعه مراودات اقتصادی داشته باشد.
رئیس اتاق بازرگانی بوشهر افزود: عمده کالاهای صادراتی ایران به بنگلادش شامل پسته، خرما، قیر، سیمان و کلینکر است و اشتراکات فرهنگی دو کشور نیز به عنوان ظرفیتی مهم در رشد روابط اقتصادی محسوب میشود.
گزدرازی به چالشهای موجود در تجارت با بنگلادش اشاره کرد و افزود: موانع انتقال پول در حوزه مبادلات مالی و عرصه تعاملات تجاری، یکی از مهمترین مشکلات است. همچنین، عمده کالاهای ایرانی از طریق کشورهای ثالث به بنگلادش صادر میشود و تجارت مستقیم دو کشور چندان قابلتوجه نیست.
رئیس کمیته مشترک بازرگانی ایران و بنگلادش، استفاده از روش و شیوههای گوناگون مانند تهاتر کالا را برای تسهیل تبادلات مالی پیشنهاد کرد و ادامه داد: فراهم کردن امکان حضور رایزن بازرگانی ایران در سفارت جمهوری اسلامی ایران در بنگلادش و ایجاد خواهرخواندگی بین بنادر مهم دو کشور، از دیگر راهکارهای توسعه روابط تجاری است.
وی همچنین بر لزوم سرمایهگذاری در حوزههای ساختوساز، سلامت، استارتاپها و فناوری اطلاعات در بنگلادش تأکید کرد و گفت: ایرانیها میتوانند به صورت مشارکتی یا شخصی در این کشور سرمایهگذاری کنند. همچنین، تشویق سرمایهگذاران بنگلادشی به حضور در بخش صنعت پتروشیمی ایران و توسعه همکاریها در حوزههای خرما و نساجی، از راههای ایجاد همکاریهای پایدار است.
گزدرازی در ادامه خواستار اطلاعرسانی دقیق درباره تعرفهها، گواهیهای استاندارد و بهداشت برای کالاهای ایرانی در بنگلادش شد و افزود: تبیین موضوع تحریم نبودن مواد غذایی و دارو و مجاز بودن نقلوانتقال مالی در این حوزهها از طریق نهادهای متولی در بنگلادش، از انتظارات تجار و فعالان بخش خصوصی است.
وی از برنامههای کمیته مشترک بازرگانی برای رفع موانع تجاری خبر داد و خاطرنشان کرد: پیگیری تشکیل کمیته مشترک بازرگانی در بنگلادش، تسهیل نقلوانتقالات پولی و بانکی، افزایش مبادله هیئتهای تجاری، ایجاد پاویون ایران در نمایشگاه تجارت داکا (DITF)، و برگزاری دورههای آموزشی نحوه ورود به بازار بنگلادش، از جمله اقدامات در دست اجرا است.
رئیس اتاق بازرگانی بوشهر در پایان بر لزوم بهبود زیرساختها و توسعه حملونقل بین دو کشور تأکید کرد و گفت: برقراری ارتباط مستمر با سفارت بنگلادش در ایران و اطلاعرسانی به فعالان اقتصادی، از دیگر برنامههای کمیته مشترک برای تسهیل تجارت و افزایش همکاری با کشور بنگلادش است.