سه‌شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
کد خبر: ۲۰۱۵۰۲۸
دوشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۳

فکرشهر: سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر گفت: تا کنون ۳۳۷ اثر تاریخی استان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و یک اثر نیز به ثبت جهانی رسیده است. 

به‌گزارش فکرشهر از صداوسیما، نصرالله ابراهیمی با اشاره به این‌که ۲۸ اردیبهشت روز جهانی موزه و میراث فرهنگی نام‌گذاری شده و تا ۳ خرداد هفته میراث فرهنگی است، گفت: در استان بوشهر ۳۳۷ اثرتاریخی داریم که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و یک اثر یعنی کاروانسرای مشیر برازجان نیز به ثبت جهانی رسیده است.

وی افزود: در میراث ناملموس اقدام بسیار بزرگی در روز ملی خلیج فارس انجام داده‌ایم که این برنامه با مشارکت استان‌های ساحلی بود که استان بوشهر ۳۴ پرونده میراث ناملموس داشت که تائید و لوح ثبت این آثار ابلاغ خواهد شد تا در هفته میراث فرهنگی به نمایش عموم گذاشته شود که شامل پخت غذا‌های سنتی، پخت نان سنتی، مراسم آئینی از اِشکون گرفته تا سینی زنی مردم دیلم، لالایی‌های مادرانه و شب بوشهری است.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اضافه کرد: به مناسبت هفته میراث فرهنگی نشست صمیمی با سازمان‌های مردم نهاد، برپایی نمایشگاه عکس و رایگان بودن بازدید از موزه‌ها در روز ۲۸ اردیبهشت از جمله برنامه‌هاست.

وی بیان کرد: در استان بوشهر ۹ موزه فعال داریم که شماری از آنها در حال بازنگری محتوا هستند که از آن جمله آنها موزه منطقه‌ای خلیج فارس از موزه‌های کلیدی استان، موزه شهید رئیسعلی دلواری که ۲ سال در حال مرمت و بازنگری محتواست و تا هفته دولت به بهره برداری می‌رسد و موزه مردم شناسی نیز درحال بازنگری محتواست.

ابراهیمی ادامه داد: همچنین موزه‌های خصوصی مانند موزه خصوصی جنوب در بافت تاریخی بوشهر، موزه مردم شناسی روستای خِره در شهرستان عسلویه، موزه مشارکتی بین دستگاهی با دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، موزه تاریخ پزشکی خلیج فارس، موزه تجارت دریایی خلیج فارس و موزه محیط زیست و آبزیان ازجمله موزه‌هایی است که در اختیار دستگاه‌های دولتی و خصوصی است که پس از پایان مرمت به بهره‌برداری می‌رسند.

وی اضافه کرد: مرمت موزه باستان شناسی سیراف انجام شده و در حال تجهیز محتوا هستیم، موزه مردم شناسی جم هم در هفته دولت به بهره‌برداری می‌رسد که انقلابی در توسعه فضای موزه‌ای در استان خواهیم بود.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با بیان این‌که شماری از بنا‌های در اختیار میراث فرهنگی به بخش خصوصی واگذار شده است، گفت: بخشی از این بنا‌ها از طریق قانون الحاق به بخش خصوصی واگذار شده و بخشی دیگر هم از طریق صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و بهره‌برداری از اماکن تاریخی است که در حال واگذاری است.

وی اظهار کرد: اکنون از میان این بناها، عمارت آذین و عمارت نجفی به مزایده گذاشته شده است و بنا‌های دیگری، چون قلعه شبانکاره، قلعه داراب خان شُنبه، کاروانسروای دالکی، قلعه زائرخضرخان اهرمی در اختیار میراث فرهنگی است که در سال‌های آینده برای آنها نیز جذب سرمایه‌گذار خواهیم داشت.

ابراهیمی اضافه کرد: در این میان بافت تاریخی قدیمی بوشهر نیز بازسازی شده، گذر‌ها و محور‌ها سنگفرش شده و گردشگران از این محله‌ها بازدید می‌کنند و به عنوان نمونه در این زمینه بوشهر در کشور معرفی شده است.

وی اظهار کرد: بخش خصوصی را هم تقویت کرده‌ایم و افرادی که عمارت‌های قدیمی و تاریخی را در اختیار داشتند آنها را تشویق کردیم که با تغییر کاربری و تبدیل آن به کاربری گردشگری و با اعطاء تسهیلات به آنها گامی برای جذب بیشتر گردشگران برداریم.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گفت: در زمان حاضر ۴ اثر تاریخی در بافت قدیم آماده بهره‌برداری است که به مجموعه‌های گردشگری و اقامتی و هم پذیرایی افزوده می‌شود و ۷ بنای تاریخی هم در حال مرمت است که تا پایان سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسند که همه این عوامل موجب احیاء بنا‌های تاریخی به‌ویژه در بافت تاریخی بوشهر، جذب گردشگر، رونق اقتصادی، اشتغال زایی و توسعه سرمایه‌گذاری می‌شود.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر