سه‌شنبه ۱۰ تير ۱۴۰۴
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
فکرشهر: مدیرکل صنعت، معدن و تجارت بوشهر گفت: جایگاه این استان در زمینه تجارت خارجی با توجه به اختصاص رتبه دوم کشور در صادرات و تراز تجاری مثبت ۱۰ میلیارد دلاری در سال گذشته راهبردی است...
کد خبر: ۲۰۱۵۹۷۳
سه‌شنبه ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۲

فکرشهر: مدیرکل صنعت، معدن و تجارت بوشهر گفت: جایگاه این استان در زمینه تجارت خارجی با توجه به اختصاص رتبه دوم کشور در صادرات و تراز تجاری مثبت ۱۰ میلیارد دلاری در سال گذشته راهبردی است.

به گزارش فکرشهر از ایرنا، مهدی صفوی در نشست با خبرنگاران افزود: بخش عمده صادرات این استان در سال گذشته میعانات گازی و محصولات پتروشیمی بود و دو میلیارد و ۸۰۰ میلون دلار نیز واردات انجام شد.

وی دیگر اقلام صادراتی را شامل سیمان، کلینکر، ماهی، میگو، سنگ گچ و صیفی‌جات عنوان کرد و ادامه داد: این کالا‌ها بیشتر به کشور‌های امارات، چین، هند، فیلیپین، روسیه، ترکیه، سریلانکا، ژاپن، مالزی و تایلند صادر صادر شده‌است.

صفوی بیان کرد: بیشتر واردات نیز از کشور‌های چین، امارات، پاکستان، هند، برزیل، عراق، عمان، قطر و بنگلادش صورت گرفته است.

صدور یکروزه مجوز صنعتی

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت بوشهر در باره صدور مجوز تاسیس و پروانه بهره‌برداری واحد‌های تولیدی در این استان گفت: فرآیند صدور مجوز‌های صنعتی، معدنی و صنفی در این استان به‌صورت الکترونیکی انجام می‌شود و در کوتاه‌ترین زمان ممکن در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد.

صفوی افزود: سازمان صنعت، معدن و تجارت از جمله نهاد‌های اصلی صدور مجوز برای فعالیت‌های اقتصادی در حوزه‌های مختلف صنعتی، معدنی و تجاری است و ۲۱ نفر در این مجموعه مشغول ارائه خدمات هستند که براساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، صدور جواز تأسیس برای فعالیت‌های صنعتی و تولیدی به شرط آنکه متقاضی مدارک لازم را به‌طور کامل ارائه دهد؛ یکروزه انجام می‌شود که همه فرآیند صدور این مجوز‌ها لکترونیکی است و تنها مرحله نهایی به مراجعه حضوری نیاز دارد.

وی ادامه داد: صدور پروانه‌های کسب نیز از سوی اتحادیه‌ها و اتاق‌های اصناف به‌صورت تمام الکترونیک انجام می‌شود و طبق بازخورد‌های دریافتی، میانگین زمان صدور پروانه کسب حدود یک هفته برای واحد‌های صنفی است.

تسهیل شرایط واگذاری معادن، مجوز انبار و ثبت سفارش کالا

وی درباره فعالیت‌های معدنی گفت: واگذاری معادن از طریق مزایده انجام می‌شود؛ در گذشته شرایط دشواری برای شرکت در این مزایده‌ها وجود داشت، اما با پیگیری‌های صورت‌گرفته، اکنون شرایط حضور سرمایه‌گذاران تسهیل شده و پس از بررسی‌های فنی، مالی و اهلیت‌سنجی، بهره‌برداری از معادن به متقاضیان واگذار می‌شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر افزود: صدور مجوز برای انبار کالا، از جمله کالا‌های دوگانه نیز در این اداره‌کل انجام می‌شود و این فرآیند نیز ساده‌سازی شده‌است تا سرمایه‌گذاران بتوانند در کوتاه‌ترین زمان ممکن مجوز‌های لازم را دریافت کنند.

صفوی بیان کرد: ثبت سفارش واردات کالا از طریق سامانه جامع تجارت صورت می‌گیرد و بررسی‌های کارشناسی و تأیید نهایی این سفارش‌ها توسط همکاران در ادارات صنعت، معدن و تجارت انجام می‌شود.

واردات قطعات و کالا‌های واسطه‌ای

وی تأکید کرد: سیاست کلی کشور حمایت از تولید داخلی است؛ به همین منظور برای واردات هر کالایی ابتدا بررسی می‌شود که آیا مشابه آن با کیفیت مناسب در داخل کشور تولید می‌شود یا خیر؟ در صورت وجود کالای مشابه داخلی، واردات آن کالا محدود می‌شود؛ اما اگر انجمن‌های تخصصی اعلام کنند که امکان تأمین داخلی وجود ندارد، مجوز واردات صادر خواهد شد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر افزود: در حوزه واحد‌های تولیدی نیز واردات قطعات به‌صورت کنترل‌شده انجام می‌شود؛ براین اساس واحد‌های تولیدی برنامه تولید خود را ارائه می‌دهند و مطابق با آن اجازه واردات قطعات و کالا‌های واسطه‌ای صادر می‌شود، سپس با دریافت آمار تولید از این واحدها، اطمینان حاصل می‌شود که اقلام وارداتی در همان زمینه کاری مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

وی در باره عملکرد سال گذشته این اداره کل در زمینه صدور مجوز‌های صنعتی گفت: در این ارتباط در سال گذشته ۲۴۲ فقره جواز تأسیس با سرمایه‌گذاری پیش‌بینی‌شده ۱۶۸ هزار و ۱۶۲ میلیارد ریال صادر شده که اشتغال پیش‌بینی‌شده برای این جواز‌ها چهار هزار و ۷۱۲ نفر است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت بوشهر با اشاره به روند اجرایی شدن طرح‌های دارای جواز تأسیس، افزود: در همین مدت ۴۹ پروانه بهره‌برداری با سرمایه‌گذاری ۲۸ هزار و ۷۴۴ میلیارد ریال صادر شده که منجر به ایجاد اشتغال در واحد‌های صنعتی در صنایع کوچک برای یکهزار و ۹۷ نفر شده است.

صفوی بیان کرد: در بخش معدن نیز سال گذشته سه فقره پروانه بهره‌برداری با سرمایه‌گذاری ۱۷۹ میلیارد ریال و اشتغال ۱۸ نفر صادر شد، اما به‌طور کلی، اشتغال معادن این استان نسبت به صنعت پایین‌تر است، زیرا بیشتر معادن غیرفلزی مانند گچ، شن و ماسه و آهک هستند.

وی ادامه داد: برخی از این معادن به دلیل صادراتی بودن از ارزش‌افزوده بالایی برخوردارند که سیمان و کلینکر تولیدی سه واحد سیمانی، همچنین آهک و گچ به کشور‌های حاشیه خلیج فارس صادر می‌شوند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت بوشهر اضافه کرد: واحد فرآوری آهک در شهرک صنعتی خورموج با سرمایه‌گذاری ۱۲ هزار میلیارد ریال نیز مهرماه امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.

احیای واحد‌های صنعتی و معدنی

صفوی یکی از تکالیف مهم این اداره‌کل را احیای واحد‌های صنعتی غیرفعال عنوان کرد و ادامه داد: در سال گذشته هفت واحد صنعتی در استان بوشهر احیا شد و ۵۲ نفر دوباره به چرخه تولید بازگشتند.

وی اضافه کرد: همچنین در این مدت ۲۲ معدن راکد نیز فعال شدند که اشتغال ۱۴۳ نفر را در پی داشت.

وجود ۱۲۲ طرح صنعتی بالای ۶۰ درصد پیشرفت در بوشهر

وی افزود: در زمان حاضر ۶۳۶ جواز تأسیس صنعتی در این استان وجود دارد که پیشرفت فیزیکی ۹۳مورد آنها زیر ۲۰درصد و ۵۰ درصد وارد مرحله اجرایی شده که از این شمار ۱۲۲ طرح با سرمایه‌گذاری ۱۲۰ هزار میلیارد ریال بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و در صورت تکمیل برای چهار هزار و ۴۳۸ نفر شغل ایجاد خواهد شد.

رشد ۱۰۰ درصدی پروانه‌های بهره‌برداری صنعتی

صفوی همچنین شمار پروانه‌های بهره‌برداری صنعتی کل استان بوشهر را ۵۷۸ مورد اعلام کرد که با سرمایه‌گذاری ۶۷۰ هزار میلیارد ریال منجر به اشتغال‌زایی برای ۱۸ هزار نفر شده است.

وی گفت: در سه‌ماهه نخست سال جاری، ۱۲ واحد صنعتی به بهره‌برداری رسیده‌اند که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۱۰۰ درصدی نشان می‌دهد.

اشتغال ۱۳۹ هزار نفر در بخش اصناف

صفوی در باره صدور پروانه‌های کسب گفت: در سال گذشته ۱۳ هزار پروانه کسب صادر شده که اشتغال حاصل از آن حدود ۱۴ هزار نفر بوده است و به‌ازای هر پروانه کسب، به‌طور متوسط ۲.۵ نفر اشتغال در نظر گرفته می‌شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت بوشهر اظهار کرد: در استان بوشهر ۵۶ هزار واحد صنفی وجود دارد که اشتغال ۱۳۹ هزار نفر را دربر می‌گیرد؛ این واحد‌ها شامل صنوف تولیدی، خدماتی و فنی هستند که مسائل مربوط به آنها در قالب کمیسیون‌های نظارت شهرستانی و استانی بررسی و پیگیری می‌شود.

وی گفت: در راستای چابک‌سازی ساختار اصناف، تاکنون ۹۹ اتحادیه صنفی شامل ۵۱ اتحادیه تولیدی‌خدماتی و ۴۸ اتحادیه توزیعی در این استان تشکیل شده‌است و امکان ادغام برخی اتحادیه‌های کم‌کارآمد در دستور کار قرار دارد.

تسهیلات حوزه فرش؛ اشتغال ۸۷۴ نفر در سال گذشته

صفوی با اشاره به فعالیت‌های حوزه فرش دستباف، گفت: پارسال ۳۸۹ فقره تسهیلات به میزان ۷۶۰ میلیارد ریال به بافندگان فرش پرداخت شد که ۲۶۲ فقره آن به صورت مستقل و ۱۱۷ فقره در قالب پشتیبان بوده است؛ همچنین ۱۰ مورد تسهیلات تبصره۱۸ ویژه نیز در این بخش پرداخت شده که در مجموع به اشتغال ۸۷۴ نفر منجر شد.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۱۲ هزار بافنده فرش در استان بوشهر فعالیت می‌کنند، افزود: شهرستان‌های جم، دشتستان، گناوه و دشتی بیشترین تمرکز بافندگان را دارند و انواع فرش از جمله فرش تمام ابریشم، تابلوفرش و گبه در این استان تولید می‌شود که گبه شول بوشهر نیز ثبت جهانی شده‌است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر، صدور پروانه کسب برای برای یکهزار و ۳۲۴ مورد ماشین‌آلات سیار راه‌سازی، برگزاری ۳۰ نمایشگاه عرضه مستقیم کالا، ساماندهی واردات کالا از طریق ملوانی با تعیین یکهزار و ۴۰۰ قلم کالا در کارگروه ماده ۴ که واردات از مسیر ملوانی تسهیل شده و بوشهر سهم حدود چهار میلیارد دلاری در این حوزه دارد و تخلیه کالا‌های رسوب‌شده در گمرکات را از دیگر فعالیت‌های سال گذشته عنوان کرد.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر