سه‌شنبه ۲۴ تير ۱۴۰۴
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
جهاد کشاورزی استان بوشهر:
فکرشهر: مدیرحفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان بوشهرگفت:پژمردگی خوشه خرما عارضه‌ای است که در مراحل انتهایی تولید خرما رخ می‌دهد و بیشتر در مرحله تبدیل خارک به خرما و در ارقام مختلف اتفاق می‌افتد...
کد خبر: ۲۰۱۶۲۱۹
دوشنبه ۲۳ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۸

فکرشهر: مدیرحفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان بوشهرگفت:پژمردگی خوشه خرما عارضه‌ای است که در مراحل انتهایی تولید خرما رخ می‌دهد و بیشتر در مرحله تبدیل خارک به خرما و در ارقام مختلف اتفاق می‌افتد. 

به گزارش فکرشهر از صداوسیما، احمد سبحانی بابیان اینکه این عارضه بیش از یک دهه است درنخلستان‌های استان اتفاق می‌افتد و بیشتر ارقام خرما به ویژه خرمای کبکاب که تولید و ارزش اقتصادی و غذایی بالایی دارد را تحت تاثیر قرار می‌دهد افزود: با توجه به شرایط و اقلیم استان و آبیاری می‌توان برخی از این مسائل را کمتر کنیم.

وی با اشاره به اینکه این عارضه دلایل متعددی دارد اضافه کرد: وزش باد‌های گرم و خشک به ویژه در ماه‌های خرداد و تیر، کاهش کمیت و کیفیت آبیاری در سال‌های اخیر ازآن جمله است.

مدیرحفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان بوشهربیان کرد: مدیریت باغ‌ها به ویژه در هنگام آرایش خوشه بسیار مهم است با توجه به اینکه باد گرم از جمله عوارض آن است پوشش خوشه با مواردی، چون پنگ پوش تا حدزیاردی از این عارضه جلوگیری می‌کند این اقدام نه تنها در کاهش خسارت خشکیدگی خوشه بلکه از خسارت زنبور و پرنده در اماکنی، چون کوهستان جلوگیری می‌کند.

سبحانی عنوان کرد: زمان آرایش خوشه و مهارت کسی که این کار را انجام می‌دهد هم بسیار مهم است از سویی اگر خاک ورزی وشخم کف باغ رعایت شود در مدیریت باغ موثر است پاکنی دور نخل هم باید درزمان مناسب انجام شود تا موجب جذب رطوبت و در نتیجه کاهش عارضه شود.

وی اظهارداشت: مدیریت برگ‌های هرس شده هم مهم است در بسیاری موارد پس از آرایش خوشه برگ‌هایی که باقی مانده در باغ را می‌سوزانند در شرایطی که پخش شدن آن در کف باغ توصیه شده و مانند مالچ طبیعی عمل کرده و از تبخیر کف باغ جلوگیری می‌کند.

مدیرحفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان بوشهراگر تغذیه به ویژه با کود‌های دامی و شیمیایی در زمان مناسب انجام بدهیم به شدت می‌تواند با این عارضه مقابله و آن را کاهش دهد به ویژه در مناطقی که با محدودیت منابع آبی مواجه هستیم.

سبحانی افزود: خسارتی که در اثر این عارضه متوجه باغ می‌شود، چون عملکرد کمی و کیفی را کاهش می‌دهد پس ۲۵ تا ۳۰ درصد محصول از نظر کمی و کیفی دچار نقصان می‌شود که با راهکار‌های پیشنهاد شده می‌توان از آن جلوگیری کرد.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر