دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۴
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر

رییس جهاد کشاورزی: هر کیلوگرم خرما در استان بین ۴ تا ۸ هزار لیتر آب مصرف می‌کند

کد خبر: ۲۰۱۶۷۳۲
يکشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۷

فکرشهر: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به کاهش بارش باران و کم آبی در استان گفت: اجرای طرح‌های آبیاری نوین راهکار اصلی حل مشکلات آب کشاورزی استان است.

به گزارش فکرشهر از تسنیم، مرتضی بحرانی به ابعاد گوناگون بحران آب در بخش کشاورزی استان پرداخت و با ارائه آماری از میزان مصرف آب محصولات اصلی، به چالش‌های پیش‌روی اجرای الگوی کشت، لزوم توسعه آبیاری نوین و نگرانی‌ها از تبعات اجتماعی کاهش سهمیه آب کشاورزان اشاره کرد.

بحرانی با تأکید بر لزوم اصلاح الگوی کشت، به مصرف بالای آب در برخی محصولات اشاره کرد و گفت: هر کیلوگرم خرما در استان بین ۴ تا ۸ هزار لیتر آب مصرف می‌کند. این درحالی است که برای تولید هر کیلوگرم گندم حدود ۳ هزار و ۳۰۰ لیتر و برای چغندر قند پاییزه تنها ۹۳ لیتر آب نیاز است.

وی افزود: هندوانه نیز از جمله محصولات با مصرف آب بالاست و شرایط اقلیمی و روش‌های آبیاری سنتی، این ارقام را به شدت تحت تأثیر قرار می‌دهد. این آمارها، نیاز مبرم به تغییرات اساسی در نوع کشت و شیوه‌های آبیاری را گوشزد می‌کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی بوشهر به جلسات کمیته سازگاری با کم‌آبی اشاره و خاطرنشان کرد: در دو جلسه اخیر، بحث بر روی الگوی کشت و تفکیک دشت‌ها متناسب با آب قابل تخصیص، و همچنین انتقال کشت سبزی و صیفی از محیط‌های روباز به سمت محیط‌های بسته در دستور کار قرار گرفت.

وی تصریح کرد: با وجود اقدامات مقدماتی، اجرای کامل این برنامه‌ها منوط به اعلام دقیق آب قابل تخصیص برای هر دشت است تا زمانی که آب قابل تخصیص به تفکیک دشت‌ها اعلام نشود، ما هم نمی‌توانیم حرکتی عملی انجام دهیم.

بحرانی با اشاره به کاهش چشمگیر سهمیه آب کشاورزی پرداخت و اجرای طرح‌های آبیاری نوین را راهکار اصلی کاهش مصرف آب دانست و به قانون برنامه توسعه هفتم اشاره کرد و افزود: در این برنامه بر استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری و کاهش برداشت آب از منابع زیرزمینی تأکید شده است.

وی افزود: هدف ما رسیدن به کاهش مصرف با اجرای آبیاری نوین در حدود یک‌هزار هکتار اراضی زراعی است، با تعامل با وزارت جهاد کشاورزی، در تلاشیم تا کشت‌های غیرضروری را متوقف یا کاهش دهیم تا تخصیص آب نهایی مشخص شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر وضعیت نخیلات دشتستان و آب‌پخش را مورد اشاره قرار داد و این مناطق را به عنوان قطب‌های اصلی تولید خرما در استان بوشهر و گفت: دشتی و دشتستان محور اصلی اجرای الگو‌ها هستند. ما به تفکیک دقیق دشت‌ها بر اساس آب قابل تخصیص نیاز داریم تا بتوانیم برنامه‌ریزی‌های لازم را برای نخیلات این مناطق که مصرف آب بالایی دارند، انجام دهیم.

در مجموع، استان بوشهر با چالش‌های پیچیده‌ای در مدیریت منابع آب کشاورزی روبروست که نیازمند همکاری بین‌بخشی و برنامه‌ریزی دقیق برای جلوگیری از بحران‌های زیست‌محیطی و اجتماعی است.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر