پنجشنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۴
جستجو
آخرین اخبار سیاست
مطالب بیشتر

تصویب قطعنامه پیشنهادی آمریکا و تروئیکا علیه ایران در شورای حکام

فکرشهر: گروسی مدیرکل آژانس: اجازه ایران برای چنین بازرسی‌هایی بخشی از «تعهدات» جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضوی از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای است. «با توجه به تخریب کامل» سایت‌های هدف قرار گرفته، «گفتن اینکه نیازی به بازرسی نیست، نامناسب است.»...
کد خبر: ۲۰۱۸۸۳۱
پنجشنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۹

فکرشهر: قطعنامه پیشنهادی امریکا و اروپا علیه ایران در شورای حکام آژانس تصویب شد.

به گزارش فکرشهر از عصرایران، این قطعنامه از ایران می‌خواهد به سرعت و بدون پیش شرط امکان بازرسی آژانس از همه مراکز اتمی اش از جمله مراکزی که مورد حمله قرار گرفته‌اند را فراهم کند.

قطعنامه همچنین از تهران می‌خواهد وضعیت ذخایر اورانیوم خود را نیز به آژانس اعلام کند.

امریکا و سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و بریتانیا قبل از این، پیش نویس طرح را در میان اعضای شورای حکام آژانس توزیع کرده بودند.

در جنگ ۱۲ روزه اسرائیل و امریکا بار‌ها به مراکز اتمی ایران از جمله خنداب، نطنز، فردو و اصفهان حمله کردند. از آن زمان، ایران دسترسی بازرسان آژانس به این مراکز را قطع کرد.

تصویب قطعنامه پیشنهادی آمریکا و تروئیکا علیه ایران در شورای حکام

امریکا و سه کشور اروپایی این هفته پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به شورای حکام (با ۳۵ عضو) آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) ارائه کرده بودند که براساس آن از ایران خواستند پاسخ‌هایی درباره وضعیت هسته‌ای اش ارائه دهد و به بازرسان آژانس برای سایت‌های هسته‌ای بمباران شده و ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود دسترسی بدهد.

پیش‌نویس قطعنامه که روز سه‌شنبه ارائه شد و تصویب شد می‌گوید «ایران باید... بدون تأخیر اطلاعات دقیقی در مورد موجودی مواد و تأسیسات هسته‌ای تحت حفاظت در ایران را در اختیار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دهد و به آژانس تمام دسترسی‌های لازم برای تأیید این اطلاعات را بدهد.»

این قطعنامه همچنین از مدیرکل آژانس می‌خواهد هر سه ماه یک بار گزارشی درباره وضعیت اتمی ایران ارائه کند و به جزئیات وضعیت هسته‌ای ایران بپردازد.

پیش‌نویس قطعنامه بیان می‌کند: ایران باید به طور کامل و بدون هیچ قید و شرطی به توافقنامه پادمان‌های خود در پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (..) پایبند باشد و بدون تأخیر اطلاعات دقیقی در مورد مواد و تأسیسات هسته‌ای خود در اختیار آژانس قرار دهد و تمام ابزار‌های لازم برای تأیید این اطلاعات را در اختیار آژانس قرار دهد.

تصویب قطعنامه پیشنهادی آمریکا و تروئیکا علیه ایران در شورای حکام

"رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA)، روز چهارشنبه درخواست خود را از ایران برای اجازه بازرسی از مراکز هسته‌ای که توسط اسرائیل و امریکا مورد حمله قرار گرفتند، تکرار کرد.

گروسی در افتتاحیه نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین، اتریش گفته بود: «ما تعدادی بازرسی را آغاز کرده‌ایم، اما نه در سایت‌هایی که مورد حمله قرار گرفتند. امیدوارم بتوانیم این کار را انجام دهیم.»

او تأکید کرد اجازه ایران برای چنین بازرسی‌هایی بخشی از «تعهدات» جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضوی از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای است.

آژانس بین المللی انرژی اتمیگروسی ادامه داد «با توجه به تخریب کامل» سایت‌های هدف قرار گرفته، «گفتن اینکه نیازی به بازرسی نیست، نامناسب است.»

گروسی ابراز امیدواری کرد «پیشرفت سازنده» با ایران حاصل شود. وی افزود: «تنها کاری که می‌توانم انجام دهم، گفت‌و‌گو با ایران است. کاهش همکاری به دلیل تصویب قطعنامه‌ای، غیرمنطقی است.»

سه کشور اروپایی: ذخایر اورانیوم ایران ۵۰ برابر میزبان برجامی است.

فردو بعد از حملات امریکا

تصویب قطعنامه پیشنهادی آمریکا و تروئیکا علیه ایران در شورای حکام

 

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر