دوشنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۴
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر

هشدار سیل برای چهار استان جنوبی کشور/ مدیرکل هواشناسی بوشهر: بارش باران ۱۰۰ میلیمتری در راه است/ استاندار بوشهر خطاب به فرمانداران و مسوولان: آماده باشید

فکرشهر: سازمان هواشناسی برای جنوب کشور شامل استان‌های بوشهر، فارس، کرمان و هرمزگان با صدور هشدار سطح قرمز هواشناسی، سیل پیش بینی کرده است...
کد خبر: ۲۰۱۹۳۲۴
يکشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۶

فکرشهر: سازمان هواشناسی برای جنوب کشور شامل استان‌های بوشهر، فارس، کرمان و هرمزگان با صدور هشدار سطح قرمز هواشناسی، سیل پیش بینی کرده است.

به گزارش فکرشهر از صداوسیما، در اطلاعیه این سازمان آمده است: با تشدید فعالیت سامانه بارشی پرقدرت از سه شنبه تا جمعه برای استان‌های بوشهر، فارس، کرمان و هرمزگان هشدار سطح قرمز صادر می‌شود.

در این مدت رگبار شدید باران، رعد و برق، وزش باد شدید در برخی مناطق گرد و خاک، لغزندگی جاده ها، بارش تگرگ و کاهش دید و کاهش محسوس دما پیش بینی می‌شود.

در این مدت نسبت به بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه ها، سیلابی شدن مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی، آبگرفتگی معابر، انسداد راه‌ها و تخریب پل ها، اختلا جدی در سفر‌های بین شهری و داخل شهری، تعطیلی فعالیت‌های عمرانی و باغی و زراعی، خسارت به زیرساخت‌های انتقال برق و اختلال در سفر‌های هوایی پیش بینی می‌شود.

به مردم توصیه شده است از توقف و تردد در مسیر رودخانه ها، سفر‌های برون شهری، کوه نوردی بپرهیزند و نسبت به بازگشایی کانال‌ها و آبراه‌های درون شهری و دهانه پل‌ها اقدام شود.

مدیرکل هواشناسی: بارش باران ۱۰۰ میلیمتری در راه است

مدیر کل هواشناسی استان بوشهر نیز در این باره گفت: بر اساس تحلیل آخرین داده‌های هواشناسی و تصاویر ماهواره‌ای، یک سامانه بارشی فعال و فراگیراز ظهر دوشنبه وارد استان بوشهر خواهد شد.

پیام مساعدی افزود: انتظار داریم این سامانه در روز‌های سه شنبه و پنج شنبه به اوج فعالیت خود برسد و تا اوایل روز شنبه در برخی نقاط استان تداوم داشته باشد.

هشدار سیل برای چهار استان جنوبی کشور/ مدیرکل هواشناسی بوشهر: بارش باران ۱۰۰ میلیمتری در راه است/ استاندار بوشهر خطاب به فرمانداران و مسوولان: آماده باشید

وی اضافه کرد: تمرکز اصلی این بارش‌ها بر روی نیمه مرکزی و جنوبی است ولی در شمال استان هم بارشخواهیم داشت و به صورت رگباری، همراه با رعد و برق و وزش باد‌های تند لحظه‌ای است.

مساعدی بیان کرد: میزان بارش‌ها در قسمت‌های مرکزی و جنوبی به ۱۰۰ میلیمتر و در مناطق شمالی به ۳۰ تا ۵۰ میلیمتر می‌رسد و انتظار داریم این وضعیت تا اوایل شنبه ادامه داشته باشد.

مدیرکل هواشناسی استان به مخاطرات این رویداد هم اشاره کرد و هشدار داد: با توجه به شدت و ماهیت رگباری بارش‌ها، احتمال آب‌گرفتگی معابر، وقوع سیلاب ناگهانی در مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی به ویژه در مناطق بالادست وجود دارد. همچنین تندباد‌های شدید و ناگهانی در دریا و مناطق ساحلی پیش‌بینی می‌شود که می‌تواند فعالیت دریایی را با خطر مواجه کند.

پیام مساعدی با اشاره به تأثیر بارش‌های بالادست بر استان همسایه افزود: از آنجایی که استان‌های همجوار به ویژه کهگیلویه و بویراحمد و فارس نیز تحت تأثیر این سامانه هستند، احتمال افزایش دبی آب در حوضه‌های آبریز مشترک و ورود سیلاب از بالا دست به برخی مناطق استان ما نیز دور از انتظار نیست.

وی در پایان با تأکید بر رعایت نکات ایمنی از همه هموطنان به ویژه گروه‌های در معرض خطر خواست:

صیادان و دریانوردان از خروج به دریا به طور جدی خودداری نمایند.

کشاورزان تمهیدات لازم را برای محافظت از محصولات و تأسیسات خود به عمل آورند.

هموطنان ساکن در مناطق مرتفع (عشایر)، حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها: نسبت به خطر سیلاب ناگهانی هوشیار باشند.

مدیر کل هواشناسی استان بوشهر افزود: عموم مردم، از تردد غیرضروری در زمان اوج بارش‌ها و رعد و برق خودداری کرده و از قرارگیری در زیر درختان، سازه‌های نیمه‌کاره و تبلیغاتی شهری پرهیز کنند.

مساعدی گفت: پایش مستمر این سامانه در ایستگاه‌های هواشناسی استان ادامه دارد و هرگونه تغییر یا تشدید در شرایط جوی به صورت مستمر به اطلاع عموم و دستگاه‌های مربوط می‌رسد.

استاندار بوشهر: آمادگی حداکثری دستگاه‌ها در برابر سامانه بارشی فعال و فراگیر ضروری است

ارسلان زارع نیز در جلسه‌ای اضطراری با موضوع پیش‌بینی، پیش‌گیری و هماهنگی عملیات بر آمادگی حداکثری دستگاه‌ها در برابر سامانه بارشی فعال و فراگیر تأکید کرد.

هشدار سیل برای چهار استان جنوبی کشور/ مدیرکل هواشناسی بوشهر: بارش باران ۱۰۰ میلیمتری در راه است/ استاندار بوشهر خطاب به فرمانداران و مسوولان: آماده باشید

استاندار بوشهر در این جلسه که با حضور فرمانداران شهرستان‌ها، مدیران کل دستگاه‌های امدادی، خدماتی و عملیاتی استان برگزار شد گفت: بر اساس آخرین تحلیل‌های کارشناسی، استان از فردا در معرض یک سامانه بارشی فعال و فراگیر قرار می‌گیرد که فرصتی برای ذخیره منابع آبی و رحمت الهی است.

زارع با اشاره به خشکسالی‌های طولانی‌مدت و چشم انتظاری مردم برای بارش رحمت الهی افزود: خدا را شکر که دعای مردم مستجاب شد، اما وظیفه ما مدیریت این نعمت و جلوگیری از تبدیل آن به آسیب است که آمادگی صد در صدی و هماهنگی بین‌دستگاهی کلید این موفقیت خواهد بود.

وی در ادامه خطاب به اعضای ستاد و فرمانداران، دستورات مشخصی را در خصوص آماده‌باش کامل دستگاه‌های امدادی و عملیاتی، استقرار پایگاه‌ها و نیرو‌ها در مناطق پرخطر، رصد مسیر‌های مواصلاتی و مسیل‌ها به طور مستمر و اطلاع رسانی به موقع از صدا و سیما و رسانه‌ها صادر کرد.

استاندار بوشهر اضافه کرد: دستگاه‌های خدماتی (آب، برق، ارتباطات، شهرداری‌ها) تمهیدات لازم را برای جلوگیری از قطع خدمات انجام دهند وگروه‌های تعمیرات اضطراری در مراکز تمامی شهرستان‌ها مستقر باشند.

زارع گفت: فرمانداران شهرستان‌ها همین امروز جلسات شهرستانی ستاد بحران را تشکیل داده و آمادگی حوزه مدیریت خود را به صورت لحظه‌ای به مرکز استان گزارش دهند.

وی اظهار داشت: رسانه‌ها و روابط عمومی دستگاه‌ها، اطلاع‌رسانی سریع، شفاف و مستمر هشدار‌ها و توصیه‌های ایمنی به زبان ساده به عموم مردم انجام دهند.

زارع بر نقش محوری مردم تأکید کرد و گفت: مهم‌ترین رکن مدیریت این رویداد، هوشیاری و همکاری مردم عزیز است و درخواست داریم به هشدار‌ها توجه کنندو از تردد غیرضروری در زمان اوج بارش و نزدیکی به مسیل‌ها و رودخانه‌ها خودداری نمایند.

وی درباره تعطیلی مدارس هم گفت: در مورد وضعیت فعالیت آموزشی مدارس، با توجه به پویایی سامانه، تصمیم نهایی در ساعات آینده و بر اساس دقیق‌ترین پیش‌بینی‌ها گرفته و به سرعت اعلام خواهد شد.

رئیس ستاد مدیریت بحران استان در خاتمه از تمامی دستگاه‌ها خواست تا گزارش عملکرد و آمادگی خود را تا پایان امروز ارائه دهند و اعلام کرد که پایش این ستاد به صورت ۲۴ ساعته تا عبور کامل سامانه ادامه خواهد داشت.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر