يکشنبه ۰۵ بهمن ۱۴۰۴
جستجو
آخرین اخبار سیاست
مطالب بیشتر

عراقچی در جمع سفرای خارجی: برای جنگ کاملا آماده هستیم / فکر می‌کنم به زودی اینترنت با استقرار کامل امنیت باز می‌شود / از ۱۸ دی به بعد، ما تظاهرات نداریم، بلکه حملات تروریستی داریم

فکرشهر: عراقچی: خودشان اعتراف کرده‌اند پول‌های زیادی به آنها داده شده است، مثلا برای حمله به مراکز پلیس ۸۰ میلیون پرداخت شده است. اینها همه مدارک و اعترافات وجود دارد / برخی کشور‌های غربی به‌جای محکوم‌کردن تروریست‌ها، پلیس ما را محکوم کردند / هدف این بود که تعداد کشته‌ها افزایش پیدا کند، چون آقای ترامپ گفته بود که اگر مردم کشته شوند ما می‌آییم و دخالت می‌کنیم که این صحبت ترامپ نیز دخالت آشکار در امور داخلی کشور‌های دیگر است / بیش از ۸۰ درصد مردم خواهان توقف این آشوب‌ها هستند/ مدارک زیادی از دخالت خارجی در حوادث تروریستی اخیر وجود دارد...
کد خبر: ۲۰۱۹۸۵۳
دوشنبه ۲۲ دی ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۹

فکرشهر: وزیر خارجه ایران با تشریح حوادث اخیر گفت: مدارک بسیار زیادی از دخالت خارجی وجود دارد که به مردم و جامعه بین‌الملل ارائه خواهد شد.

به گزارش فکرشهر و به نقل از ایسنا، «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه صبح روز دوشنبه در دیدار با تعدادی از روسا و نمایندگی‌های خارجی مقیم تهران گفت: آخرین باز پس از جنگ ۱۲ روزه این جلسه تشکیل شد. این جلسه در شرایطی صورت گرفته که در ادامه جنگ ۱۲ روزه است که به نحو دیگری در حال اجرا بود و در حال خاتمه یافتن است.

وی افزود: ما چند هفته دیگر چهل و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را جشن می‌گیریم و این نشان می‌دهد ایران چه مسیر پرفراز و نشیبی را طی کرده تا بتواند استقلال و عزت خود را حفظ کند و با تلاش‌هایی که از سوی قدرت‌های خارجی برای اعمال نفوذ صورت گرفته، مقابله کند.

عراقچی در جمع سفرای خارجی

عراقچی با اشاره به تحولات اخیر ایران گفت: ما از روز ۲۸ دسامبر / ۷ دی شاهد برخی اعتراضات اقتصادی در ایران بودیم که این اعتراضات عمدتا در سطح بازار، اصناف و فعالان اقتصادی بود.

وی ادامه داد: این اعتراضات کاملا آرام بود و این افراد برای بیان اعتراضات خود که حق هر شهروندی ایرانی است، اعتراض کردند و تظاهراتی انجام شد.

وزیر امور خارجه اظهار کرد: این مرحله، مرحله اول اعتراضات بود و ما در واقع از ۲۸ تا ۳۰ دسامبر / ۷ تا ۹ دی به مدت سه روز شاهد اعتراضات آرام بودیم.

عراقچی ادامه داد: دولت بلافاصله در پی این اعتراضات وارد گفت‌و‌گو با نمایندگان اصناف و بازار شد و آنها در دیدار‌هایی که با اعضای دولت از جمله رئیس‌جمهور داشتند مشکلات خود را بیان کردند.

از روز اول ژانویه (پنجشنبه ۱۱ دی) کسانی وارد تظاهرات شدند و تلاش کردند که تظاهرات را به سمت خشونت ببرند

وی ادامه داد: پس از این گفت‌و‌گو‌ها در مرحله اول تظاهرات رو به کاهش رفت و گفت‌و‌گو و رایزنی جای آن را گرفت به نحوی که این اعتراضات رو به خاتمه بود ولی از روز اول ژانویه مجددا اعتراضات اوج گرفت و کسانی وارد تظاهرات شدند و تلاش کردند که تظاهرات را به سمت خشونت ببرند در حالی که اعتراضات در مرحله اول مسالمت‌آمیز بود.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: ما از هشتم ژانویه (۱۸ دی) با یک مرحله جدید و کاملا متفاوتی روبه‌رو شدیم و در واقع ما از هشتم تا دهم ژانویه (۱۸ تا ۲۰ دی) شاهد ورود عوامل گروهک‌های تروریستی و مسلح در این اعتراضات بودیم و کاملا مشخص بود که طراحی‌هایی صورت گرفته که این اعتراضات و تظاهرات از مسیر اصلی خود خارج شود و به یک خشونت اجتماعی، آشوب و درگیری در سطح ملی تبدیل شود.

هدف این بود که تعداد کشته‌ها افزایش پیدا کند

مسوول دیپلماسی کشور اظهار کرد: در این مرحله شاهد این بودیم که عوامل مسلح به سمت نیرو‌های انتظامی شلیک می‌کردند و از آن مهم‌تر متوجه شدیم به مردم عادی هم شلیک می‌کنند و هدف آن بالا بردن تعداد کشته‌ها بود. مدارک زیادی در این خصوص وجود دارد که به اطلاع خواهد رسید. آنها حتی مغازه‌ها و خانه‌های مردم را آتش زدند. در بازار یکی از شهر‌ها به ۲۰۰ مغازه حمله کردند. در همان سه روز به آمبولانس‌ها، مساجد و اتوبوس‌ها حمله کردند. ۵۳ مسجد آتش زده شده است. حتی مجروحین را به قتل رساندند. در یک مورد ۱۱ مجروح را مردم می‌خواستند به بیمارستان منتقل کنند، اما آنها گفتند که ما آنها را به مراکز درمانی می‌بریم و بعد مشخص شد به آنها تیر خلاص زده‌اند.

وزیر خارجه ایران گفت: خودشان اعتراف کرده‌اند پول‌های زیادی به آنها داده شده است، مثلا برای حمله به مراکز پلیس ۸۰ میلیون پرداخت شده است. اینها همه مدارک و اعترافات وجود دارد. فیلم‌هایی وجود دارد که به سمت مردم تیراندازی می‌کنند. حتی فیلم‌هایی داریم که در حال پخش اسلحه هستند. افرادی که کشته شدند، توسط تیر اینها بوده و یا به شیوه‌های عجیب و غریب بوده است. مثلا سر بریده شده است و یا با ضربه سنگ به سر، نیرو‌های انتظامی را به شهادت رسانده بودند. آنها به شیوه داعش سعی در ایجاد رعب و وحشت داشتند. از هشتم ژانویه (۱۸ دی) به بعد، ما تظاهرات نداریم، بلکه حملات تروریستی داریم. ممکن است افرادی اعتراض داشته باشند، اما همان‌ها هدف حمله قرار گرفتند.

عراقچی ادامه داد: هدف این بود که تعداد کشته‌ها افزایش پیدا کند، چون آقای ترامپ گفته بود که اگر مردم کشته شوند ما می‌آییم و دخالت می‌کنیم که این صحبت ترامپ نیز دخالت آشکار در امور داخلی کشور‌های دیگر است.

وی ادامه داد: این نیرو‌های مسلح و تروریستی تلاش کردند که تعداد کشته‌ها زیاد شود و ما صدا‌هایی را داریم که از خارج از کشور برای این عوامل ارسال شده است که به آنها گفته می‌شود که پلیس را بزنید و اگر نتوانستند مردم عادی را بزنند. فقط با این هدف که تعداد کشته‌ها بالا برود و خون بیشتری ریخته شود و ما در همین چارچوب شاهد هستیم که به سوی تعدادی از کسانی که در این حوادث کشته شده‌اند از پشت‌سر توسط این افراد شلیک شده‌اند.

عراقچی گفت: از دهم ژانویه (۲۰ دی) اوضاع تحت کنترل قرار گرفت و نیرو‌های امنیتی وارد شدند و با عوامل تروریستی مقابله کردند و آنها را دستگیر کردند. مدارک بسیار زیادی از دخالت خارجی وجود دارد که به مردم و جامعه بین‌الملل ارائه خواهد شد.

وزیر خارجه ایران در ادامه گفت: وزارت امنیت داخلی آمریکا پس از حادثه‌ای که به کشتن یک خانم منجر شد، گفت اگر دست به افسر پلیس بزنید با تمام شدت برخورد خواهد شد و بعد اینجا به تظاهرات‌کنندگانی که به پلیس شلیک می‌کنند، پلیس را محکوم می‌کنند.

ما مدارک زیادی از دخالت آمریکا و رژیم صهیونیستی در این حوادث داریم

وی افزود: ما مدارک زیادی از دخالت آمریکا و رژیم صهیونیستی در این حوادث داریم. رسانه‌های اسرائیلی پر از اظهاراتی است که گفته‌اند در حال برنامه‌ریزی در ایران هستند. آقای پامپئو صریحا اعتراف کرد ماموران موساد در کنار تظاهرات‌کنندگان هستند. رسانه‌های اسرائیلی اعتراف کرده‌اند ماموران موساد که به زبان فارسی صحبت می‌کنند، در خیابان‌های تهران هستند. این نکته‌ای است که ما پیگیری می‌کنیم. کسانی که با اظهارات و اقدامات خود باعث افزایش تعداد کشته‌ها شدند را مسئول می‌دانیم و باید به آنها پرداخته شود.

برخی کشور‌های غربی به‌جای محکوم‌کردن تروریست‌ها، پلیس ما را محکوم کردند

وزیر خارجه ایران گفت: برخی کشور‌های غربی به‌جای محکوم‌کردن تروریست‌ها، پلیس ما را محکوم کردند. آنها همان‌هایی هستند که نسل‌کشی در غزه را محکوم نکردند. آنها حمله اسرائیل و آمریکا به ایران را محکوم نکردند و برای تروریست‌ها در ایران اشک تمساح می‌ریزند. ما حق معترضان در ایران را به رسمیت می‌شناسیم همانطور که در روز‌های اول، دولت وارد گفت‌و‌گو شد، اما اغتشاش و تروریسم، شلیک به پلیس را هیچ کشوری تحمل نمی‌کند. امیدوارم برخی کشور‌ها که مواضع بسیار غلطی گرفتند، آن را اصلاح کنند.

بیش از ۸۰ درصد مردم خواهان توقف این آشوب‌ها هستند

عراقچی خبر داد: بیش از ۸۰ درصد مردم خواهان توقف این آشوب‌ها هستند. بیش از ۷۰ درصد مردم منشاء این را خارجی می‌دانند. ما حتما از طریق مراجع بین‌المللی، کسانی را که از خارج از کشور در کشته‌شدن مردم در ایران نقش داشتند را پیگیری می‌کنیم. ما اول از همه خودمان در ایران، خون‌خواه مردم هستیم. این را هم در مراجع بین‌المللی و هم در مراجع داخل کشور پیگیری می‌کنیم.

نیرو‌های انتظامی ما کنترل کامل را در اختیار دارند

وی افزود: نیرو‌های انتظامی ما کنترل کامل را در اختیار دارند. امیدواریم اشتباهات محاسباتی از طرف کشور‌های دیگر انجام نگیرد. آن چیزی که در هشت تا دهم ژانویه اتفاق افتاد، در امتداد جنگ ۱۲ روزه بود. آنها در جنگ ۱۲ روزه به‌دنبال نارضایتی بودند، اما این بار تغییر تاکتیک دادند و به‌دنبال نارضایتی از درون بودند، اما اشتباه محاسباتی داشتند. تسلط انتظامی و اطلاعاتی در سراسر کشور وجود دارد. یافته‌های اطلاعاتی بسیار ارزشمندی را به دست آورده‌ایم. می‌دانیم جلسات طراحی در کدام کشور صورت گرفته است. رژیم صهیونیستی مسئولیت مستقیم در این قضیه دارند و آمریکایی‌ها هم با ترویج خشونت هم نقش دارند.

وزیر امور خارجه ادامه داد: همانطور که می‌دانید امروز بعدازظهر یک تظاهرات مردمی پیش‌بینی شده است و انشاءالله خواهید دید که مردم ایران همه حول پرچم ایران در این مراسم جمع می‌شوند.

فکر می‌کنم که به زودی اینترنت با استقرار کامل امنیت باز می‌شود

وی در ادامه سخنان خود خطاب به سفرا و روسای خارجی مقیم تهران اظهار داشت: از همه شما به خاطر بردباری و صبوری‌ای که داشتید تشکر می‌کنم. از همکاری‌ای در تحمل وضعیتی که به وجود آمده قدردانی می‌کنم. می‌دانم همه شما با قطعی اینترنت مشکل دارید البته همه شما می‌دانید که مسائل امنیتی از همه چیز مهمتر است و این کار به خاطر همه مردم و شما انجام می‌شود. فکر می‌کنم که به زودی اینترنت با استقرار کامل امنیت باز می‌شود و همکاران ما مشغول صحبت با نهاد‌های امنیتی هستند که اینترنت در سفارتخانه‌های خارجی هر چه زودتر باز شود که امور در سفارتخانه‌ها به پیش برود.

در جریان این نشست همچنین فیلمی از اقدامات تروریستی گروه‌های مسلح در جریان حوادث اخیر در ایران پخش شد.

برای جنگ کاملا آماده هستیم

عراقچی در این نشست در پاسخ به سوال سفیر کرواسی درباره اظهارات مقام آمریکایی درباره ایران گفت: ایران بزرگ هست و همیشه بزرگ و مقتدر بوده و خواهد بود. بیان اعتراضات به صورت قانونی حتما تحمل می‌شود و دولت وارد گفت‌و‌گو با معترضان شد و به نتایج بسیار خوبی رسید. اقدامات امنیتی باید ادامه پیدا کند تا مطمئن شویم دیگر تهدید امنیتی وجود ندارد. برخی محدودیت‌ها همچنان وجود خواهد شد تا مطمئن شویم دیگر تهدید تروریستی وجود ندارد. ما خواهان جنگ نیستیم، اما برای جنگ کاملا آماده هستیم حتی بیشتر از جنگ ۱۲روزه. بهترین شیوه جلوگیری از جنگ، آماده بودن برای جنگ است. ما برای مذاکره هم آماده هستیم، اما مذاکره شرافتمندانه، جدی و واقعی و نه دستور دادن و دیکته کردن که اخلاق برخی از کشورهاست.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر