سه‌شنبه ۱۹ فروردين ۱۴۰۴
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
فکرشهر/ رییس بیمارستان شهید گنجی خبر داد:
فکرشهر: وی گفت: از زمان تاسیس این بیمارستان در دولت قبل تاکنون، این مکان، مشکلاتی را با خود به همراه داشته است که ممکن است خسارات جبران ناپذیری در پیش داشته باشد و بازسازی آن کار به جایی نمی برد...
کد خبر: ۲۵۷۰۹
سه‌شنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۲:۵۳

فکرشهر ـ ندا شیروانی: این روزها هوا به اوج گرمای خود رسیده و مشکلات عدیده ای برای اماکن عمومی شهر برازجان ایجاد شده است. یکی از این اماکن که تهویه و سیستم های سرمایشی و اماکانتش همواره مورد بحث و گاه انتقاد بوده، تنها بیمارستان شهر، یعنی بیمارستان شهید گنجی برازجان می باشد. به همین منظور، به همراه تعدادی از خبرنگاران برای بازدید به این بیمارستان رفتیم. بازدید که ساعت 12:30 ظهر روز شنبه، 16 مردادماه، و در اوج گرما و مصرف برق این شهر صورت گرفت.

\n\n

پس از بازدیدی اجمالی در محوطه ی ورودی ساختمان و سنجیدن وضع سرمایشی و تهویه ها، به بخش اورژانس بزرگسالان رفتیم. در این بخش، 2 دستگاه کولر ایستاده و یک کولر دیواری موجود و روشن بود که پرسنل حاضر گفتند قرار است یکی دیگر هم نصب شود؛ با این وجود، فضا از نظر سرمایشی مناسب بود. بیماران بستری شده در این بخش هم احساس رضایت کامل داشتند.

\n\n

بخش اطفال را نیز مورد بازدید قرار دادیم که با وجود فضای بسته و نصب دو سه روزه ی کولرگازی، هوای مطبوعی داشت و از این جهت موجب رضایت بیشتر پرسنل و بیماران قرار گرفته بود.

\n\n

\n\n

سومین بخش بازدید شده، آزمایشگاه بیمارستان بود؛ در این بخش نیز پرسنل و مراجعین از وضعیت تهویه و هوای موجود، رضایت داشتند.

\n\n

با گذر از راهروها، بخش هایی کوچک از جمله واحدهای بایگانی و مدارک پزشکی مشاهده و بازدید شد که تنها وسیله سرمایشی آن ها وجود چیلرها و پنکه ی رومیزی بود که البته با توجه به گرمی هوا در ساعات اوج مصرف برق و ساعات ظهر به سختی جوابگوی تامین بهبود وضعیت هوا بود.

\n\n

به گفته ی یکی از پرسنل های این بخش، هر بیمارستانی که چنین سیستم سرمایشی دارد، در ساعات ظهر و تشدید گرمای هوا با توجه به شرایط جوی شهر، با مساله ی گرمی هوا و جوابگو نبودن تهویه و چیلرها مواجه خواهد شد. البته وی این را نیز گفت که با وجود بیش از بیست سال سابقه کاری از گذشته تا به امروز، وضع این چنین بوده ولی در حال حاضر، با نصب کولرهای ایستاده  در انتهای راهروها، فضا مساعد و قابل تحمل می باشد و وضعیت به نسبت گذشته خیلی بهتر شده است.

\n\n

 برخی از بیماران در بخش جراحی مردان، البته بیمارانی که چند روز بستری بودند، از اوضاع نظافت بیشتر گله داشتند تا دمای هوای اتاق! در بخش جراحی زنان نیز، بیماری که بر تخت دیالیزی ها در اتاقی به استراحت می پرداخت به حساسیت بالای عمل جراحی اش اشاره کرد و گفت: وجود همین محدودیت دما در این بخش کافیست و اگر سردتر باشد، اذیت می شود و مجبور است خود را با پتو گرم کند، به همین خاطر هر گاه نیاز باشد، تقاضای تغییر دمای محیط را می کند.

\n\n

سایر بیماران بستری شده در بخش جراحی زنان نیز احساس رضایتمندی از وجود هوایی با دمای مناسب را داشتند. در حال حاضر شرایط جوی بخش های بیمارستان به نسبت مطلوب به نظر می رسید. که البته نیاز به رسیدگی بیشتری داشت.

\n\n

\n\n

برای بررسی بیشتر وضعیت تنها بیمارستان شهرستان دشتستان، منتظر ماندیم تا رییس بیمارستان بین دو عملی که در پیش داشت، وقتی را آزاد کند تا بتوانیم سوالاتمان را از وی بپرسیم. دکتر حسین الیاسی با لباس مخصوص ما را در بخش جراحی مردان ما را ملاقات کرد تا پای صحبت رییس بیمارستان و دغدغه هایش بنشینیم. وی گفت: هر کس که نرمال کار خودش را انجام بدهد که آفرین و تشویق ندارد، درحالی که دارد وظیفه اش را انجام می دهد و در قبال کاری که انجام می دهد هم مسوول است.

\n\n

دکتر الیاسی ادامه داد: دوست ندارم کلمه ی محروم را استفاده کنم اما اینجا به خاطر شرایط بد آب و هوایی، واقعا محروم هستیم. با توجه به افزایش سالیانه دمای کشور، شهر برازجان و بندرعباس و امثال این شهرها در آینده با افزایش بیش از پیش دما رو به رو خواهند بود. حتی خود هم استانی ها و شهرستانی ها هم دوست ندارند در اینجا زندگی کنند. هرکسی که وضع مالی اش مساعد شد به دنبال خرید خانه ای در شهری خوش آب و هوا همچون شیراز می گردد، تا در مدت تابستان حتی المقدور در آنجا به همراه خانواده اش زندگی کند.

\n\n

وی در ادامه صحبت هایش، به مهاجرت پزشکان اشاره کرد و افزود: همچون سربازی که می خواهد در نزدیک محل سکونتش و یا در جایی خوش آب و هوا با موقعیتی بهتر دوران خدمتش را سپری کند؛ پزشکان نیز بالطبع تمایل دارند در جایی بهتر حضور یابند و به طبابت بپردازند و ما در اینجا نیز با توجه به این که از شهرهای اطراف دور و نزدیک مراجعه کننده داریم، با کمبود پزشک معالج و متخصص مواجه هستیم.

\n\n

از طرفی دیگر، وی به گذراندن طرح پزشک های تازه مشغول به کار و دانشجویان پزشکی اشاره نمود و اظهارداشت: آن ها باید در بازه ی زمانی خویش در اینجا به چنین شرایط خاص آب و هوایی و یا کمبود پزشک متخصص جهت راهنمایی در یادگیری، دوره طرح خود را بگذرانند و کسب تجربه نمایند.

\n\n

رییس بیمارستان شهید گنجی برازجان، با اشاره مجدد به شرایط ویژه آب و هوایی این منطقه، خصوصا در فصول گرم و تابستان، پیرامون وضعیت سرمایشی بیمارستان و بخش های آن نیز توضیحاتی ارایه کرد.

\n\n

 وی با اشاره به شرایط حال حاضر، عدم به کارگیری نیروی بومی و ناظرین متخصص در ساخت این بیمارستان را مقصر دانست و گفت: بیمارستان برازجان هنوز سند ثبتی ندارد و وضعیت بیمارستان هنوز مشخص نشده است، ما هنوز نمی دانیم چقدر از زمین های اطراف محل کنونی، جز بیمارستان است! برای تامین نیاز بیماران و پذیرش آن ها در مواقع حادثه خیز و فصولی که بیماری شایع است، جهت رسیدگی بیشتر و تامین امکانات و رسیدگی به بیماران قطعا دچار مشکل خواهیم شد.

\n\n

با توجه به بازدیدهای صورت گرفته و گفته های رییس بیمارستان، ساخت این مکان چنان غیر استاندارد بوده که حتی جایی مناسب برای قرار دادن کولر نیز در ساخت ساختمان و بخش ها در نظر گرفته نشده و ما مجبوریم خودمان جا را پیدا و دیوار را سوراخ کرده و کولر را نصب کنیم.

\n\n

\n\n

رئیس بیمارستان شهید گنجی برازجان در ادامه صحبت هایش، ساخت هر چه بهتر و جبران کمبودهای بیمارستان گنجی در بیمارستان هفده شهریور را خواستار شد و افزود: نبود پارکینگ عمومی و اختصاصی، یکی از مهم ترین معضلات این بیمارستان است که در فصول گرما ی سال، همچون حال حاضر، بسیار آزاردهنده می باشد. وی مهندسین و مسوولین مربوطه که طراحی این مکان را به خوبی و سازمان دهی شده انجام نداده بودند، مقصر دانست و اضافه کرد: این بیمارستان طراحی اش اشتباه بوده و متناسب با شرایط جوی این شهر نمی باشد. از طرفی جایگاهی مناسب برای استراحت همراهان بیمار که از شهرها و روستاهای دور و نزدیک می آیند، وجود ندارد، هر چند برنامه های برای ارتقای هتلینگ در نظر گرفته شده است.

\n\n

 به گفته ی دکتر الیاسی، حتی جمعیتی که برای برازجان در نظر گرفته شده است نیز صحیح نمی باشد و نتیجه اش این شده که همه ی بیماران بیمارستان هفده شهریور در اینجا جا نمی شوند یا مواقعی که حضور مراجعه کنندگان از سایر شهرستان ها به بیمارستان برازجان افزایش می یابد، با مشکل روبرو می شویم.

\n\n

وی اضافه کرد: هر کس در این بخش، مسوول کار خویش است و نمی تواند ناظر بر کل بیمارستان یا بخش دیگری باشد.

\n\n

رییس بیمارستان شهید گنجی برازجان در ادامه دغدغه هایش، اظهارداشت: استاندارد این است که مراکز خدماتی و درمانی در حداقل دسترسی برای بیماران و مراجعه کنندگان بنا شده باشد، بخش هایی نظیر رادیولوژی، سونوگرافی، انتقال خون و... ولی این موضوع در برازجان رعایت نشده است.

\n\n

حسین الیاسی ادامه داد: برای مثال، وجود یک بیمار حاد در یکی از بیمارستان های هفده شهریور و یا گنجی و مراجعه ی بیمار حاد و ویژه از نظر آسیب پذیری جسمی بالا و نبود پزشک متخصص در آن بیمارستان به علت مرخصی و یا نبود پزشک و یا جا به جایی پزشک از بیمارستان به محل اورژانس بیمارستان دیگر زمان بر و به مراتب سخت تر می باشد، خدای نکرده جان یک یا چندین انسسان به خطر می افتد. باید فکری اساسی برای وضعیت نظارت بیمارستان ها بشود، به طوری که پرسنل مربوطه مشخص باشد؛ دارو، غذا، تجهیزات پزشکی و غیره در هر دو مکان مهیا باشد و به راحتی در اختیار بیماران قرار بگیرد.

\n\n

وی گفت: از زمان تاسیس این بیمارستان در دولت قبل تاکنون، این مکان، مشکلاتی را با خود به همراه داشته است که ممکن است خسارات جبران ناپذیری در پیش داشته باشد و بازسازی آن کار به جایی نمی برد؛ همچون بیمارستان هفده شهریور که یک بیمارستان قدیمی بود، هرچند که بازسازی شد ولی باز هم به علت فرسودگی ساختمان و بعضی از تجهیزات پزشکی و عدم سیم کشی مناسب برق، آتش سوزی رخ داد و خسارات جبران ناپذیر را باعث گردید؛ کولری که چهارسال پیش خنک می کرده است، الان به علت عدم سرویس، دیگر به خوبی گذشته کار نمی کند، از طرفی با طراحی و ساخت غیر اصولی بیمارستان گنجی، این مکان یک سری مشکلات عمده و مهم را هم با خود به همراه دارد.
\nبه گفته ی رییس بیمارستان شهید گنجی، وزارت بهداشت هر دو بیمارستان شهر برازجان را یک بیمارستان حساب می کند و به همین دلیل امکانات به حد کافی در نظر گرفته نشده است؛ مثلا باید در هر دو بیمارستان، دکتر قلب و متخصصین مربوطه جهت خدمات رسانی وجود داشته باشد. 

\n\n

وی ادامه داد: از آن جایی که بیمارستان هفده شهریور با یک سال و دو سال درست نمی شود و مورد بهره برداری قرار نمی گیرد، مشکلات هم به این زودی ها مرتفع نمی گردد و در نتیجه باید کار را به افرادی که در این حیطه فعالیت دارند سپرد و کمک گرفت. مشورت با افراد شاغل و متخصص و ناظر در بیمارستان موجب بهبود هر چه بیشتر این مکان خواهد شد و مسوولین مربوطه باید تلاش کنند بیمارستان جدید برازجان به جای 4 سال، در کم تر از 2 سال احداث شود.

\n\n

رییس بیمارستان در راستای ساخت بیمارستان جدید به این مساله نیز اشاره کرد که ساختمان های بزرگ با موقعیت های ویژه، همراهی  مشارکت کارشناسان خاک شناسی بومی را نیز می طلبد که باید بتوانند در این حیطه نظارت داشته باشند؛ چرا که اگر بخشی از بیمارستان تخریب بشود، بازسازی و مرمت آن دشوار است؛ البته این سوال هم پیش می آید که چرا در گذشته به این اصل مهم توجه نشده است. 

\n\n

\n\n

رئیس بیمارستان با اشاره به این که وجود 6 عدد کمپرسور و تعدادی چیلر به خوبی جوابگوی وضعیت سرمایشی ساختمان بیمارستان و واحدها نیست، اضافه کرد: با فروش آهن کهنه های بقایای بیمارستان جدید و قبلی که معادل یازده میلیون تومان می باشد، توانسته ایم 17 کولر ایستاده و 11 کولر دیواری ـ مجموعه 28 کولر ـ با اختلاف اندک قیمتی خریداری کنیم و نصب نماییم که البته از جاهایی هم به ما قول خرید کولر و تامین نیاز مالی این مساله داده شده است.

\n\n

وی افزود: از طرفی با نظارت مهندس برق ساختمان و مشورت گرفتن از ایشان، اعلام شد که نصب بیش از حد کولر به علت وضعیت نامطلوب برق کشی ساختمان، امکان مواجه شدن با مشکلات و خطرات عدم تامین برق و آتش سوزی احتمالی را فراهم می کند. 

\n\n

دکتر الیاسی ادامه داد: در همین حال باید به تفاوت طبع ها و تفاوت سنی بیماران نیز توجه داشت که می طلبد بیماران هر بخش و هر اتاق، ترموستات اتاقشان را خودشان تنظیم کنند و از آن جایی که هیچ مریضی در اتاق تنها نیست، تفاوت طبع ها هم وجود دارد.

\n\n

وی این را نیز گفت که با توجه به این مشکلات، با شروع زمستان و بیماری های آن فصل و کمبود تخت های موجود، پیش بینی می شود که در راهروها هم مریض داشته باشیم یا بیمارستان صحرایی دایر کنیم و شخصا با توجه به روحیه ای که از خود و همکارانم سراغ دارم، قول می دهم به همه مریض ها رسیدگی خواهیم کرد.

\n\n

\n

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر