فکرشهر: رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: طرح تحول سلامت دسترسی به خدمات درمانی و بهداشتی در نقاط مختلف این استان را روان کرده است.
به گزارش فکرشهر، دکتر علیرضا رئیسی افزود: دسترسی به خدمات سلامت از جمله هدف های طرح تحول سلامت است که با توزیع مناسب و ورود خدمات و تجهیزات جدید درمانی این هدف بخوبی از جنوب تا شمال استان محقق شده است.
وی اضافه کرد: با توجه به خدماتی که با اجرای طرح تحول سلامت وارد استان بوشهر شده است، اجرای این طرح برای مناطق محروم حیاتی و ادامه آن برای این مناطق حیاتی تر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر گفت: هرچند با اجرای طرح تحول سلامت برای ایجاد عدالت درمناطق روستایی و شهری تلاش می شود اما با توجه به ضعف زیرساخت های بهداشتی تا رسیدن به جایگاه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد.
رئیسی گفت: هرچند ممکن است طرح تحول سلامت مشکلات و اشکال هایی نیز داشته باشد ولی انتظار می رود طرح تحول سلامت با اولویت مناطق محروم همچنان در کشور ادامه داشته باشد و تحت تاثیر مسائل سیاسی قرار نگیرد.
وی یادآور شد: با اجرای طرح تحول سلامت با اعتبار 565 میلیارد ریال پروژه های در مناطق محروم استان اجرا و معادل چهار هزارو 680 میلیارد ریال پروژه نیز برای اجرا در دستور کار است.
رئیسی اظهار کرد: در این ارتباط با اجرای طرح تحول سلامت بیش از هزارو 460 میلیارد ریال تجهیزات پزشکی وارد استان بوشهر شده است.
وی بیان کرد: قبل از طرح تحول سلامت بجز مرکز استان سایر شهرستانهای استان بوشهر از نظر تجهیزات و نیروی انسانی متخصص نسبت به امروز شرایط متفاوت تری داشتند.
رئیسی به ایرنا گفت: در برخی از شهرستانها از جمله دیلم در شمال استان بوشهر قبل از طرح تحول سلامت تنها یک مرکز درمانی بدون امکانات با 2 نیروی عمومی و 2 نفر پزشک پاره وقت به مردم خدمات رسانی می شد.
وی یادآور شد: امروز با اجرای طرح تحول سلامت بیمارستان 38 تختخوابی دیلم مجهز به زایشگاه، تخت ویژه، سونوگرافی، اتاق عمل و کلینیک تخصصی با 10 متخصص فعال است.
رئیسی گفت: در بیمارستان شهرستان کنگان در جنوب استان بوشهر شمار متخصصان فعال در آن از هشت به 24 نفر افزایش یافته است.
رئیسی اظهار کرد: همچنین تعداد تخت های فعال بیمارستان کنگان نیز از 47به 200 تخت افزایش یافته است.
وی راه اندازی ام آر آی و30 تخت ویژه نوزادان و بزرگسالان را از جمله دیگر خدمات ارائه شده در شهرستان کنگان عنوان کرد.
رئیسی، درباره بیمارستان دیر بیان کرد: براساس برنامه ریزی انجام شده این بیمارستان پس از سالها انتظار بزودی مورد بهره برداری قرار می گیرد.
وی با اشاره به فعال شدن بیمارستان تنگستان افزود: در شهرستان دشتستان قبل از طرح تحول سلامت 12 پزشک تمام وقت وجود داشت اما امروزاین شمار به 45 متخصص و فوق تخصص افزایش یافته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در باره شهرستان گناوه نیز اظهار کرد: با توجه به فاصله و فرسودگی بیمارستان گناوه این بیمارستان بازسازی و امکانات و تجهیزات آن نیز متناسب با جمعیت افزایش یافته است.
رئیسی گفت: با اجرای طرح تحول سلامت از سال 93 تاکنون دو میلیون و 800 هزار نفر در استان بوشهر ویزیت شدند.
وی انجام بیش از19 هزار زایمان طبیعی رایگان، بستری 386هزار نفر در بیمارستانهای استان و استفاده از خدمات بسته کاهش فرانشیز، کاهش پرداختی از جیب مردم به 3 تا 6 درصد و افزایش ضریب اشغال تخت های بیمارستانی از47 به 76درصد را از جمله خدمات ارائه شده در قالب طرح تحول سلامت عنوان کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد مراکز بهداشتی استان بوشهر گفت: براساس تفاهم نامه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با استانداری بوشهر 176پروژه با 800میلیارد ریال در مناطق روستایی استان آغاز شده است.
رئیسی افزود: در زمان حاضر از این شمار 90 پروژه در دست اجراست و تا هفته سلامت سال آینده از این تعداد 50 پروژه در این مناطق مختلف استان مورد بهره برداری قرار می گیرند.
وی اظهار کرد: براساس تفاهم نامه استانداری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بازسازی و نوسازی 86 خانه بهداشت استان در دستور کارقراردارد که باید تا پایان سال 96 بازسازی و نوسازی شوند.
رئیسی گفت: قبل از طرح تحول سلامت 40 درصد مراکز بهداشتی استان بوشهر فاقد پزشک بودند که با اجرای این طرح تعداد پزشکان از82 به 147 نفر در مناطق روستایی رسیده و پوشش 100 درصدی در این زمینه ایجاد شده است.
وی یادآور شد: شمار تختهای بیمارستانی در استان بوشهر با اجرای طرح تحول سلامت از840 به یکهزار و417 تخت افزایش یافته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار کرد: با توجه به آغاز عملیات اجرایی پروژه های مختلف بهداشتی– درمانی در استان انتظار می رود تا پنج سال آینده تعداد تختهای بیمارستانی در این استان به دو هزار و 100 تخت برسد.
رئیسی افزود: ضریب تختهای بیمارستانی قبل از اجرای طرح تحول سلامت زیر هشت دهم و در زمان حاضر به 1.45درصد رسیده و تا پنج سال آینده با اجرای پروژه های تصویب شده برای استان این ضریب به 2.1 تخت می رسد.
وی اظهار کرد: با اجرای پروژه های در دست اقدام ضریب تخت های بیمارستانی تا پنج سال آینده از میانگین کشوری نیز بالاتر می رود.
رئیسی در باره تختهای ویژه گفت: تعداد تخت های ویژه در استان بوشهر از 87 به 194 تخت افزایش یافته است.
وی یادآور شد: توزیع تخت های ویژه در سطح استان و متمرکز نکردن آنها در بوشهر از نقاط قوت اجرای طرح تحول سلامت در این استان است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: تعداد تختهای ویژه نوزادان استان نیز از11 تخت در مرکز استان به 44 تخت در سراسر استان افزایش یافته است.
رئیسی با بیان اینکه با شروع طرح تحول سلامت 70 درصد آمبولانسها در استان بوشهرنوسازی شده است گفت: 44 دستگاه دستگاه آمبولانس جدید وارد استان بوشهر شده است که از این تعداد 17 دستگاه مجهز به تختهای ویژه بزرگسالان و نوزادان هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر یادآور شد: همچنین برای خدمات رسانی به روستائیان، علاوه براین 23 دستگاه آمبولانس روستایی مجهز به تختهای ویژه نیز در استان بوشهرمستقر هستند.
وی اجرای طرح جامع پیشگیری از بیماریهای دهان و دندان را از دیگرخدمات دانشگاه علوم پزشکی در استان بوشهر عنوان کرد و افزود: در همه 10 شهرستان این استان مرکز جامع پیشگیری از بیماریهای دهان و دندان و12کلینیک دندانپزشکی در نظر گرفته شده است.
وی، یکی از مزایای اجرای طرح تحول سلامت را زیرپوشش قرار دادن افرادی که از هیچ بیمه ای برخوردار نبودند، عنوان کرد.
رئیسی با تاکید بر ضرورت پشتیبانی بیمه ها از طرح تحول سلامت در بخش پرداخت ها به دانشگاه علوم پزشکی گفت: میزان مطالبات این دانشگاه از بیمه ها از مهر سال گذشته تا کنون یکهزارو 380 میلیارد ریال است.
وی گفت: پرداختن نشدن مطالبات پزشکان از سوی بیمه ها باعث نارضایتی آنان شده ولی با این وجود خدمات رسانی در بخش بهداشت و درمان تعطیل شدنی نیست و پزشکان بجد در حال خدمات رسانی به مردم هستند.
مدیرکل بیمه سلامت استان بوشهر گفت: باتامین 260میلیارد ریال اعتبار مطالبات سال 94بیمارستان های این استان تسویه و بخشی از مطالبات 95 نیز پرداخت شد.
دکتر پرویز رمضانی افزود: همچنین مطالبات سایر موسسه ها و بخش خصوصی (داروخانه ها) نیز تا تیرماه امسال تسویه و سایر موسسه های ارائه دهنده خدمات پاراکلینیکی و پزشکان نیز تا خرداد امسال پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه پرداخت به موقع مطالبات باعث ارائه خدمات بهتراز سوی جامعه پزشکی می شود، اظهارکرد: با وجود تاخیر در پرداخت ها ولی دانشگاه علوم پزشکی خدمات رسانی در بخش سلامت را بدون تاخیر و معطلی به مردم ارائه داده است.
مدیرکل بیمه سلامت استان بوشهر یادآورشد: در طرح تحول نظام سلامت مجری اصلی دانشگاه علوم پزشکی است ولی بار هزینه ای این طرح بر عهده بیمه هاست که 85تا 95 درصد هزینه ها از طرف سازمانهای بیمه گر، 3 درصد بیمه های روستایی و6 درصد سایر صندوقها انجام می شود که کمک خوبی برای حفاظت مالی در بخش بستری است.
مدیرکل بیمه سلامت استان بوشهر گفت: در زمان حاضر 500 هزار نفر از جمعیت این استان زیر پوشش بیمه سلامت قرار دارند که 55 هزار نفر از آنان در برنامه بیمه سلامت همگانی در 2 سال اخیر به صورت رایگان زیر پوشش قرار گرفتند.
وی افزود: مابقی بیمه شده ها شامل، کارکنان دولت، مددجویان بهزیستی، طلبه ها، دانشجویان و خانواد شهدا و ایثارگران و 340 هزار نفر از جمعیت روستایی و شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت در استان زیر پوشش خدمات بیمه سلامت قرار دارند.
رمضانی هدف بیمه سلامت را تکمیل بیمه، ارتقای سیستم خدمات سلامت و حفاظت مالی از مردم در مقایل هزینه های درمانی عنوان کرد.