فکرشهر: نجف دریابندری، نویسنده و مترجم جنوبی، بهعنوان «گنجینه زنده بشری در میراث خوراک» در فهرست حاملان میراث ناملموس (نادرهکاران) ثبت شد.
بهگزارش فکرشهر به نقل از خلیج فارس، کمیته ملی ثبت میراث ناملموس تشکیل جلسه داد و حدود ۶۰ پرونده از استانهای مختلف را در حوزه میراث ناملموس ارزیابی کرد.
در این جلسه، ضمن تجلیل از مقام شامخ استاد نجف دریابندری، نام این نویسنده و مترجم نامدار، بهعنوان گنجینه زنده بشری در میراث خوراک در فهرست حاملان میراث ناملموس (نادرهکاران) بهثبت رسید.
نجف دریابندری، متولد ۱۳۰۸ در آبادان با خانواده ای که اصالتا بوشهری است، از مترجمان و نویسندگان صلحبسبک معاصر ایرانی می باشد و آثارش از اقبال خاص و عام برخوردارند.
«کتاب مستطاب آشپزی، از سیر تا پیاز» عنوان یک کتاب آشپزی اثر نجف دریابندری با همکاری همسر فقیدش، فهیمه راستکار، است.
ماجرای نگارش این کتاب به سالها پیش برمیگردد، به شبی که محمد زهرایی (مدیر فقید انتشارات کارنامه) در غیاب فهیمه راستکار، مهمان دریابندری بوده و دریابندری او را مهمان خوراکی مکزیکی، از دستپختهای خودش، کرده است و سر همین شام زهرایی به دریابندری پیشنهاد میکند که کتابی در حوزه آشپزی تألیف کند و برای همراهی با او در این راه اعلام آمادگی میکند. درنهایت، با تشویقهای مرحوم زهرایی، نجف دریابندری و مرحوم فهیمه راستکار با کمک هم، بعد از حدود هشت سال تحقیق که گاه بهصورت میدانی انجام گرفته است، «کتاب مستطاب آشپزی، از سیر تا پیاز» را به رشته تحریر درمیآورند.
گفتنی است در سال 1390 همزمان با آئین های نکوداشت هفته بوشهر از نجف دریابندری به عنوان چهره ماندگار تجلیل شد.