فکرشهر: سینما کودکان سال هاست که مورد اغفال واقع شده و نه تنها اهالی سینما کم تر به این حوزه می پردازند، بلکه خانواده ها و پدر و مادرها نیز کم تر دغدغه ی نمایش فیلم های کودک را برای فرزندانشان دارند.
در همین راستا، احمدرضا اسعدی ـ پیشکسوت بازیگری ـ که نقش های زیادی هم در فیلم های کودک و نوجوان عهده دار بوده و هم اکنون نیز فیلمی به نام «حقه باز دم دراز و جوراب شو» بر روی پرده دارد، معتقد است «سینمای کودک معصوم است و مورد تعرض».
وی که به صورت اختصاصی با «فکرشهر» گفت و گو می کرد، افزود: البته خانواده ها هم مقصرند؛ الان پدر و مادر 30 ساله، یک موبایل داده اند دست کودک 4 ساله شان و خودشان هم رفته اند بیرون، در حالی که باید در خانواده و زندگی کودک و نوجوان، قصه وجود داشته باشد.
اسعدی ادامه داد: قصه اکنون اعتباری ندارد در حالی که جان مایه ی قران و کتب بزرگان، قصه است. وقتی ما از قصه دوریم، از معنویت دوریم و این ناهنجاری اجتماعی به این علت است که ما از قصه دور شده ایم.
احمدرضا اسعدی، در پاسخ به سوال «فکرشهر» که از وی پیشنهاد و راه حل خواست نیز گفت: خانواده ها باید به جای کادوهای آنچنانی، دفتر نقاشی و مداد رنگی به بچه ها بدهند، حتی اگر بچه همه را پاره کند یا گم کند و بشکند؛ بگذارید کودک و نوجوانانمان با کتاب آشنا شوند. به جای موبایل به آن ها کتاب بدهید. جامعه ای که از فرهنگ و هنر و علوم انسانی تهی باشد، بیچاره است و این جامعه حتما فقیر و بدبخت است هر چند پول از سر و رویش ببارد.
این بازیگر سینما و تلویزیون در ادامه ی سخنانش راجع به وضعیت سینمای ایران و مافیا در این سیستم نیز اظهارداشت: به نظر من فرهنگ مثل خامه است و هنر مثل شیر. زود فاسد می شود. علوم مثل آب روان است و آن هم فاسد می شود ولی فرهنگ و هنر بیشتر در معرض فساد است؛ ما جامعه ی فرهنگ و هنر خوبی نداریم. به قول روسو، وقتی قانون قدرت ندارد هیچ چیز قدرت ندارد.
وی ادامه داد: در خیابان یک عده بیمار پول می دهند که خودشان را نشان دهند و بعد یک عده باسابقه و تحصیلکرده و فهیم، بیکارند. یک موقعی من سعادت داشتم و در بنیاد سینمای فارابی 10سال حضور داشتم در دولت سیدمحمد بهشتی. آلبوم داشتیم و کارگردان و تهیه کننده می آمدند و بازیگران را انتخاب می کردند ولی الآن دستیار کارگردان 5 و 6 که نه شعور سینمایی دارد و نه دانش سینمایی دارد و نه اصلا علاقه مند به سینماست، بازیگران را انتخاب می کند، آن هم به شکل بسیار نابهنجاری و آوردن دوست و رفیق خود.
اسعدی تاکید کرد: دقیقا یک باند مافیایی وجود دارد که متاسفانه بک گراندش جهل و شیطنت و فریب است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما که گفت «برخی از این مافیا نیز خود دست اندرکاران سینما هستند»، گفت: بله، متاسفانه. آدم هایی که زیرآب خودشان را می زنند.
احمدرضا اسعدی اضافه کرد: ما در کتاب های آسمانی داریم که آمده: «ما سرنوشت هیچ قومی را تغییر نمی دهیم مگر این که خودشان بخواهند».