فکرشهر: نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر گفت: تاریخ باشکوه شهرستان دشتستان بنا بر عواملی، مسکوت و مخفی مانده و ارائه نشده است.
به گزارش فکرشهر، آیتالله غلامعلی صفایی بوشهری در نشست با اعضای ستاد برگزاری کنگره ملی نقش تاریخی دشتستان بزرگ در مبارزه با استعمار انگلیس اظهار داشت: دشتستان دارای تاریخی باشکوه و بزرگ است که باید به خوبی معرفی شود.
وی با اشاره به اینکه تاریخ شهرستان دشتستان تاکنون واکاوی نشده است، تصریح کرد: تاریخ باشکوه شهرستان دشتستان بنا به عواملی مسکوت و مخفی مانده و ارائه نشده است.
امام جمعه بوشهر با تاکید بر لزوم بهرهبرداری از تاریخ باشکوه شهرستان دشتستان، اضافه کرد: دشتستان به عنوان قلعه استراتژیک استان بوشهر شناخته میشود که باید به خوبی از ظرفیتهای این شهرستان بهره برد.
به نوشته ی مهر، وی با بیان اینکه عالمان، سرداران، مردان و زنان بزرگ دشتستان در طول تاریخ به خوبی درخشیدهاند، افزود: شهرستان دشتستان باید برای جوانان به خوبیم عرفی شود تا با هویت تاریخی این دیار آشنا شوند.
آیتالله صفایی بوشهری دشتستان را یک گنج غیرمکشوف عنوان کرد و ادامه داد: کنگره ملی نقش تاریخی دشتستان بزرگ در مبارزه با استعمار انگلیس میتواند نقش مهمی در هویتیابی داشته باشند.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با اشاره به اینکه سند چشمانداز توسعه دشتستان باید طراحی و تنظیم شود، اضافه کرد: باید در این همایش به موضوع اطلاعرسانی به خوبی توجه شود.
کنگره ملی نقش تاریخی دشتستان بزرگ در مبارزه با استعمار انگلیس با عنوان «به شهادت سکوت»، روزهای ۲۸ و ۲۹ دی ماه برگزار میشود.
و خوانین بخاطر منافع فئودالی خودشان با دنیای مدرن و صنعتی در ستیز بودند و در برابر آن مقاومت میکردند و با آن به مقابله بر میخواستند
عده ای از مردم و کشاورزان فقیر پول خان را حرام میدانستند و خود جداکانه و مستقلانه مبارزه میکردند
خوانین ظالم سابقه خوبی در حافظه تاریخی و جمعی توده های مردم نداشتنه و ندارند خان گزیدگی یک شعار نیست یک واقعیت است داستان های عجیبی از ظلم خوانین بر سر زبان هاست
دو تا کفتر بودیم با هم خوش آواز الهی خیر نبینه خوان شیراز که
خوانین زورگو از طریق مامورین و مباشرین خشن چه ظلم ها که بر مردم روا نداشتند
ماموران و مباشران خان عامل اخذ مالیات و عوارض از مردم و کشاورزان فقیر و بی چیز و خوردن و تصاحب دسترنج رعیت ضعیف بودند حتی از پیر زن های فقیر هم در نمیگذشتند و شعر پیر زنی را ستمی در گرفت در باره خوانین هم صدق میکند خوانین شیره ای و سبیل کلفتی که در روز روشن و طبل زنان دخل ولایات را به تاراح میبردند و پیر زنان را هم از ظلم و جور و جنایات خود و گرفتن مایات و اخاذی و زور گیری و زورگوئی بی نصیب نمیگذاشتند