جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳
جستجو
کد خبر: ۴۰۴۷۰
سه‌شنبه ۲۶ دی ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۵

فکرشهر: محققان داروی ضد چاقی جدیدی ابداع کرده‌اند که می‌تواند به کاهش شیوع چاقی در بیش از 160 میلیون آمریکایی کمک کند.

به گزارش فکرشهر و به نقل از تک‌تایمز، محققان بخش پزشکی دانشگاه تگزاس داروی جدیدی ساخته‌اند که می‌تواند چاقی را درمان کند.

کارکرد این دارو اگر موفقیت آمیز باشد، می‌تواند به کاهش وزن بدون رژیم غذایی یا کاهش مصرف غذا کمک کند.

محققان یک مولکول را کشف کرده‌اند که می‌تواند پروتئین‌ها را که باعث ایجاد ترمز متابولیکی در افراد چاق می‌شوند، در سلول‌های چربی مسدود کند.

یک ترمز متابولیک باعث کند شدن متابولیسم چربی می‌شود و سوزاندن چربی‌های متراکم را در افرادی که دچار چاقی هستند، دشوارتر می‌کند.

این مولکول بازدارنده، نیکوتین آمید ان-متیل‌ترنسفراز (NNMT) است که قادر به کاهش چربی ناشی از رژیم غذایی با چربی بالا در موش‌ها بود.

"NNMT" یک نوع از آنزیم‌های سیتوزول است که می‌تواند متابولیسم سلولی و انرژی را طبیعی کند.

محققان، نفوذپذیری، خواص مکانیکی و فیزیولوژیکی بازدارنده کوچک مولکولی "NMTT" را برای تشخیص "NMTT" به عنوان یک داروی ضدچاقی مورد بررسی قرار دادند.

"استنلی واتوویچ"، استادیار گروه بیوتکنولوژی و بیولوژی مولکولی دانشکده پزشکی دانشگاه تگزاس گفت: همانطور که سلول‌های چربی رشد می‌کنند و بزرگتر می‌شوند، شروع به تولید بیش از حد پروتئینی می‌کنند که به عنوان ترمز متابولیک ایفای نقش می‌کند.

وی افزود: این پروتئین، متابولیسم سلول‌های چربی را متوقف می‌کند و باعث می‌شود که کار این سلول‌ها برای سوزاندن چربی‌های متراکم سخت‌تر شود.

سلول‌های چربی اضافی در بدن موجب ترشح بیشتر هورمون‌ها و سایر سیگنال‌های التهابی می‌شود که مسئول بیماری‌های مزمن مانند دیابت نوع 2 و بیماری‌هایی است که می‌تواند منجر به حمله قلبی شود.

افزایش میزان متابولیسم سلولی و کاهش ذخایر چربی سفید برای درمان چاقی بسیار مهم است. نتایج اولیه این مطالعه، روش جدید و موثر برای مبارزه با چاقی و سایر بیماری‌های متابولیک مزمن را نوید می‌دهد.

داروهای جدید بر روی موش‌هایی آزمایش شد که رژیم غذایی چرب داشتند و چاق شده بودند. سپس موش‌ها با استفاده از داروی ضد چاقی تحت درمان 10 روزه قرار گرفتند.

محققان دریافتند که موش‌های چاق پس از دریافت دارو بیش از 7 درصد وزن بدنشان را از دست داده‌اند. بافت چربی سفید و اندازه سلول نیز 30 درصد کاهش یافته بود. سطوح کلسترول خون موش‌های تحت درمان با این دارو نیز به سطح نرمال کاهش یافته بود.

گروه دیگری از موش‌هایی که تحت درمان با دارونما(پلاسیبو) قرار داشتند، به افزایش وزن ادامه دادند و چربی سفید آنها متراکم‌تر شد.

هر دو گروه از موش‌ها در طول مطالعه به صورت یکسان تغذیه می‌شدند و نوع غذا و مقدار غذای آنها کاملا مشابه بود.

همچنین در این مطالعه مشخص شد که استفاده از بازدارنده‌های "NNMT" بر مصرف کلی غذا تاثیری نداشته و یا منجر به عوارض جانبی قابل توجهی نشده است.

تقریبا 40 درصد از افراد بالغ آمریکایی چاق هستند و 30 درصد نیز اضافه وزن دارند و چاقی یک بیماری همه‌گیر است.

یک مطالعه نشان داد که از هر پنج آمریکایی یک نفر چاق است.

یک نظرسنجی ملی انجام شده در سال 2016 نشان داد که میزان اضافه وزن و چاقی در میان کودکان و نوجوانان 10 تا 17 ساله افزایش یافته است، به طوری که کمترین میزان 19.2 درصد در یوتا و بیشترین میزان 37.7 درصد در تنسی بود.

در سطح ملی نیز 31.2 درصد از کودکان و نوجوانان در محدوده سنی مذکور دچار چاقی هستند.

این مطالعه در مجله Science Direct منتشر شده است.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر