فکرشهر: پوست خارجی سوسکهای سایفوکیلوس سفیدتر از هر چیز دیگری است که دانشمندان در آزمایشگاه به آن دست یافتهاند. راز این سفیدی فوقالعاده در رشتههای کیتین است.
به گزارش فکرشهر، خبرآنلاین در ادامه نوشت: سوسکهایی که در این تصویر میبینید، آنقدر سفید هستند که هیچ تکنولوژی امروزی نمیتواند با استفاده از موادی به آن نازکی به چنین رنگ سفیدی دست یابد.
پوسته خارجی سوسکهای سایفوکیلوس (Cyphochilus) و لیپیدیوتا ستیگما که بومی آسیای جنوب شرقی هستند، شبکه پیچیدهای از رشتههای کیتین دارد. کیتین با فرمول شیمیایی C8H13O5N)n) ساختار مولکولی شبیه به سلولز دارد و دیوارهای سلولی قارچها، پوستههای سختپوستان و اسکلت حشرات را تشکیل میدهد.
رشتههای کیتین به خودی خود بازتابدهنده بسیار ضعیف نور خورشید هستند، اما هندسه خاص شبکه رشتههای کیتین در پوسته خارجی این سوسکها باعث میشود نور با کارآیی فوقالعاده بالایی بازتاب شود. این شبکه تمام رنگهای نور را فقط در یک جهت بازتاب میدهد و به همین دلیل، پوسته سوسکها سفیدتر از هر چیز دیگری دیده میشود.
جالبتر این است که پوسته فوقسفید این سوسکها بسیار نازک است و تنها چند هزارم میلیمتر ضخامت دارد که البته دلیل آن، کمتر شدن وزن و در نتیجه کاهش انرژی لازم برای پرواز کردن سوسک است.
دانشمندان امیدوارند بتوانند از این ساختار جدید برای تولید مواد سبکتر و سفیدتر استفاده کنند.