سه‌شنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
کد خبر: ۵۲۰۶۳
يکشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۷ - ۰۲:۱۹

فکرشهر: مدیرکل دفتر محیط‌زیست و سلامت غذا وزارت جهاد کشاورزی گفت: حدود ۱۵ محصول کشاورزی در اولویت ریسک برای پایش سلامت قرار گرفتند که با توجه به اولویت‌بندی، هشت محصول که عمده مصرف را در جامعه دارند انتخاب شدند.

به گزارش فکرشهر به نقل از فارس، سعید سعادت ظهر امروز در پنجمین نشست کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان بوشهر اظهار داشت: طرح ارتقای سلامت هشت محصول کشاورزی شامل گوجه‌فرنگی بوته‌ای و گلخانه‌ای، خیار بوته‌ای و گلخانه‌ای، سیب درختی، پرتقال، سیب‌زمینی و پیاز می‌شود تدوین شد.

مدیرکل دفتر محیط‌ زیست و سلامت غذا وزارت جهاد کشاورزی افزود: تأمین اعتبار این بخش بر عهده سازمان برنامه و بودجه بود و با توجه به نشست‌هایی که در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور داشتیم اعتباراتی برای این طرح در نظر گرفته شد که این اعتبارات متناسب با بزرگی طرح نبود.

سعادت خاطرنشان کرد: یک قسمت از اعتبارات این طرح به صورت ملی باید دیده می‌شد و یک قسمت هم در اعتبارات استان دیده شود که سازمان‌های مدیریت استان موظف به برآورد آن شدند.

مدیرکل دفتر محیط‌زیست و سلامت غذا وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: این طرح دو قسمت مجزا دارد که یک قسمت مربوط به وزارت جهاد کشاورزی و یک بخش مربوط به وزارت بهداشت است.

وی افزود: اولین بحثی که برای تولید محصول داریم این است که به کشاورزان آموزش دهیم، چون آموزش برد بیشتری نسبت به اعمال تشویقی و تنبیهی دارد، مسؤولان پهنه‌های کشاورزی، شرکت‌های فعال در این زمینه برای تهیه سموم و کودهای کشاورزی در این زمینه مدنظر هستند.

سعادت با اشاره به اینکه آموزش باید در سطوح مختلف انجام می‌شود، ادامه داد: زمانی محصول آلوده خواهد بود که در مصرف سم و کود دقت و نظر نداشته باشیم و این محصولات در اراضی آلوده کشت می‌شوند.

طرح پایش خاک‌های آلوده از پروژه‌های در دست اجراست

وی بابیان اینکه شناسایی این منابع خاک به ما کمک می‌کند تا در این مناطق آلوده دیگر کشتی صورت نگیرد اضافه کرد: طرح پایش خاک‌های آلوده از پروژه‌های در دست اجرا است و تعیین بیشینه مجاز برای مصرف سموم و آفت‌کش‌ها از دیگر برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی است.

مدیرکل دفتر محیط‌زیست و سلامت غذا وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به شناسایی کشاورزانی که اقدام به تولید محصول کشاورزی گواهی شده می‌کنند، گفت: در وزارت بهداشت هم تشکیل شناسنامه بهداشتی برای کشاورزانی که اقدام به تولید این محصولات می‌کنند انجام می‌شود.

وی اظهار داشت: در این طرح، وزارت بهداشت علاوه بر مراکز عرضه در محل تولید هم پایش و نمونه‌برداری را انجام خواهند داد، محصولات تولیدی دارای کد شناسایی و قابل ردگیری خواهد بود.

سعادت ادامه داد: فروش و عرضه این محصولات نیز از مسائل مهم است، تولید این محصولات هزینه‌هایی در مراحل مختلف هزینه‌هایی دارند که هزینه‌هایی اضافه بر هزینه‌های معمول خواهند داشت.

وی خاطرنشان کرد: ساماندهی مراکزی برای عرضه این محصولات را در دستور کارداریم، محصولاتی که با این روند تولید می‌شوند قابلیت فروش با قیمت بالاتری را داشته باشند.

مدیرکل دفتر محیط‌زیست و سلامت غذا وزارت جهاد کشاورزی افزود: تلاش داریم تولید این محصولات را در استان‌ها و خصوصاً استان بوشهر گسترش دهیم و سال آینده این جشن را بگیریم که هر ۱۵ محصول شامل این طرح شوند و با سلامت تولید شوند.

وی اضافه کرد: در مصرف کود و سم مشکل خاصی در کشور نداریم، میانگین مصرف کود در جهان ۱۰۱ کیلوگرم در هکتار است که در ایران ۸۹ کیلوگرم است، در میانگین‌ها مشکلی نداریم ولی نمی‌توانیم بد مصرفی را منکر شویم.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر