فکرشهر: اهالی دشتی غذای کشکنه ماهی را در فصل تابستان پس از چین خرما به همراه کاکل یا منگگ تازه و نان محلی می خوردند.
طرز تهیه این غذا:
برای تهیه غذای کشکنه ماهی ابتدا بایستی کشکنه مورد نیاز را فراهم کرد .تهیه کشکنه بدین شکل است که ابتدا بایستی مقداری گمنه را در دوغ ریخته وآن را به مدت سه روز نگه داشت تا مواد برسد یا در اصطلاح ترش شود.وبعد از سه روز این مواد را به شکل چانه برمی داریم ومانند کلوچه پهن کرده در آفتاب می گذاریم تا کاملا خشک شود.حالا برای ساخت کشکنه ماهی،کشکنه مورد نیاز(برای چهار نفر سه عدد از این کشکنه که به شکل کلوچه آماده کرده ایم کافی است) را با هاونگ می کوبیم تا نرم شود و یا برای راحتی کار می توان آن را خرد کرده و با آسیاب آن را آسیاب کرد.حالا به کشکنه آسیاب شده آب اضافه می کنیم تا برای دقایقی در آب خیس بخورد.بعد از این کار در ظرفی جداگانه ماهی را آب پز می کنیم وخارش را می کشیم وبعد در ماهی تابه ای،پس از سرخ کردن پیاز،ماهی آب پز را ریخته به آن سبزی ماهی،سبزی گشنیز،سبزی شنبلیله و به اندازه نیاز نمک وزردچوبه اضافه می کنیم.
هم اکنون کشکنه هایی که از قبل خرد و خیس کرده بودیم را در یک دیگ آب ریخته بر روی شعله چراغ گذاشته و شروع به هم زدن می کینم تا زمانی که به جوش آمد(غلیظ شود) ماهی را که از قبل با سبزیجات سرخ کرده بودیم به آن اضافه می کنیم در آخر باید شعله را ملایم کرده وپس از جا افتادن می توان نوش جان کرد.باید توجه کرد زمانی که غذا در حال جا افتادن است بایستی بخار آب در آن نرفته و آب نیندازد.در خصوص پخت سریع این غذا نیز اهالی این چنین می گویند:«جامَر(جارو) سوخت کشکنه پخت»
منبع: آساک دشتی