فکرشهر: یک آسیب شناس اجتماعی با بیان اینکه دروغ میگوییم زیرا میخواهیم منفعت شخصی داشته باشیم، گفت: استفاده ابزاری و شخصی از دروغ در جامعه رواج یافته است و متاسفانه به آن مبتلا شدیم.
به گزارش فکرشهر، مهدی محبی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه زمانی که واقیعت انکار شود و به تحلیل یا ارائه غیر واقعی از یک پدیده میپردازیم این امر را دروغ گویی می گویند، اظهار کرد: یکی از دلایل دروغ گویی مشکل روحی و روانی است و به طورکلی در سنین کودکی معمولاً فرزند به صورت اکتسابی دروغ میگوید که این موضوع مشکلی ندارد، اما در صورتی که کودکان با مشاهده رفتار اطرافیان و به صورت تقلیدی دروغ بگویند نیازمند اصلاح رفتار است.
وی با بیان اینکه دروغ گفتن در دوران بزرگسالی و میانسالی میتواند تبدیل به مشکل روحی و روانی شود و مشکلات زیادی ایجاد کند که فردی، خانوادگی و اجتماعی است، افزود: اگر بخواهیم به شکل فردی به این موضوع نگاه کنیم دروغ گفتن باعث استرس و اضطراب میشود و فردی که دروغ میگوید به خودی خود اولین چیزی که برای خود تولید میکند استرس و اضطراب است.
این آسیب شناس اجتماعی با بیان اینکه فرد نگران و مضطرب است که مبادا دروغش فاش شود، گفت: عزت نفس پایین نیز منجر به دروغ گفتن میشود. دروغ گفتن پدیدهای است که در اسلام به آن اشاره شده است و امام حسن عسگری(ع) میفرماید تمام بدی ها در اتاقی است که کلید آن دروغگویی است.
محبی ادامه داد: در دین اسلام تاکید به گفتار نیک شده است و دروغ گفتن به عنوان نوعی گفتار ناپسند در مقابل گفتار نیک قرار گرفته است. اگر مجموعه رفتار و شخصیت انسانها را پندار نیک، گفتار نیک و رفتار نیک در نظر بگیریم، گفتار نیک از پندار و فکر نیک میآید و اینها مانند حلقه به هم متصلند و اگر فردی گفتارش نیک باشد مسلماً رفتار و پندار نیکی دارد.
وی با بیان اینکه فردی که گفتارش مثبت و با صداقت نباشد و دروغگو باشد رفتارش هم به تبع آن منفی است، افزود: در دین اسلام و فرهنگ ما دروغگویی به عنوان یک عمل نامناسب شناخته شده است.
این آسیب شناس اجتماعی با بیان اینکه دروغ در جوامع مختلف به عنوان یک عمل ناپسند عنوان شده است و متاسفانه دروغ در جامعه ما نیز رواج دارد، خاطرنشان کرد: درجامعه ما دروغ به عنوان ابزار و پدیدهای جای خود را باز کرده است و همیشه اقرار به دروغ به دلیل توجیه خودمان است.
محبی با بیان اینکه دروغ می گوییم زیرا میخواهیم منفعت شخصی داشته باشیم، خاطرنشان کرد: استفاده ابزاری و شخصی از دروغ در جامعه رواج یافته است، تمام این پدیدههایی که اکنون در کشور وجود دارد در فرهنگ قبلی وجود نداشته است، اما متاسفانه به آن مبتلا شدیم و باید یک فکر اساسی کنیم و امیدواریم با یک جریان فرهنگی این مشکل را بتوان اصلاح کرد.