فکرشهر: استاندار بوشهر با صدور پیامی به مناسبت درگذشت پژوهشگر بنام بوشهری خلیج فارس شناسی گفت: امروز خلیج همیشه فارس، در سوگ فرزند عزیز خود به غم نشسته است.
استاندار بوشهر گفت: درگذشت استاد فرهیخته و مترجم توانای بوشهری، شادروان حسن زنگنه، مایه تاسف و تاثر اهل قلم و اندیشه شد.
به گزارش فکرشهر، دکتر مصطفی سالاری در این پیام که عصر روز شنبه به ایرنا نمابر شد یادآورشده است: درگذشت استاد فرهیخته و مترجم توانای بوشهری، شادروان حسن زنگنه، مایه تاسف و تاثر اهل قلم و اندیشه شد.
وی یادآورشد: زنگنه مترجمی بود که با انتشار آثار خود، تحولی در خلیج فارس شناسی و بوشهرپژوهی در کشور به وجود آورد و پژوهشگران و مورخان را سالهای سال، وامدار کوشش های مدام خویش در بهره گرفتن از زوایای مختلف خلیج فارس، نمود.
سالاری دراین پیام اضافه کرده است:استان بوشهر بر خود می بالد که در دامن خود، فرزندانی شریف، سخت کوش و عاشق همانند استاد حسن زنگنه را می پروراند که علیرغم نامهربانی های طبیعت و سختی های روزگار، با دوراندیشی و آگاهانه، قدم در راه صیانت از اندیشه گذاشته و عمر خود را فدای پاسداشت قلم کرده و درهای جدیدی را بر روی مشتاقان حوزه فرهنگ و اندیشه می گشایند.
استاندار بوشهردر این پیام آورده است: اینجانب ضایعه از دست دادن این مترجم فرهیخته را خدمت خانواده ایشان وکلیه اصحاب فرهنگ، اندیشه و هنر تسلیت گفته و خود را در کنار اهالی قلم و اندیشه، غم دار این مصیبت می دانم.
سالاری یادآورشده است:بی شک امروز خلیج همیشه فارس، در سوگ فرزند عزیز خود به غم نشسته است و دوستداران و بهره گرفتگان از آثار آن فقید، تصویر جای خالی وی را به امید پرورش فرهیختگانی دیگر، تاب می آورند.
استاندار بوشهر در پایان پیام خود آورده است: امیدوار به لطف ایزد منان در آمرزش ابدی آن فقید از دست رفته، برای بازماندگان و اصحاب قلم و اندیشه و دیگر مردم شریف استان آرزوی بهروزی وسلامتی می نمایم.
حسن زنگنه مترجم و پژوهشگر بنام بوشهری خلیج فارس شناسی پس از مدتها تحمل بیماری سرطان در سن 66 سالگی دار فانی را وداع گفت.
استاد زنگنه که در سال 1388 نیز از سوی شورای اسلامی شهر بوشهر به عنوان چهره ماندگار مورد تجلیل شد ترجمه های متعددی در زمینه تاریخ به خصوص با موضوع خلیج فارس منتشر شده است.
استاد حسن زنگنه سال 1328 دربوشهر متولد شد. تحصیلات ابتدایی را از سال 1334 تا سال 1340 در دبستان های باقری، فردوسی و مهران گذراند و سپس با تحصیل در دبیرستان سعادت، در سال 1346 مدرک دیپلم در رشته طبیعی را از این دبیرستان دریافت کرد.
علاوه براین تالیف و ترجمه چندین کتاب ، ترجمه مقالات متعدد پیرامون مسایل و تاریخ خلیج فارس، جنگ جهانی اول و انقلاب مشروطیت و انتشار آن در مطبوعات محلی از دیگر تلاش های فرهنگی این پژوهشگر بود.