فکرشهر: با وجودی که در ادوار گذشته انتخابات مجلس نیروهای جناح راست با عنوان «اصولگرایان» به میدان رقابت پا گذاشتند اما گویا آنها تصمیمات جدیدی گرفتند و میخواهند تابلو عوض کنند.
به گزارش فکرشهر، نامهنیوز در ادامه نوشت: سیدمحمدرضا میرتاج الدینی فعال سیاسی اصولگرا در این مورد گفتوگو کرده است.
*فارغ از حوزههای انتخابیه تک نماینده، در کلانشهرها چند فهرست مشهور و اصلی با یکدیگر رقابت میکنند؟
-رقابت دوقطبی نخواهد بود، چون نیروهای مستقل هم در این میدان حضور دارند.
*مستقلان همان نامزدهای حامی دولت هستند یا جریان سوم خواهند بود؟
-مستقل ها جریان سوم نیستند یا بریده از اصلاح طلبها و جریان دولت هستند و یا افرادی هستند که نمیخواهند در یک جریان خاص قرار بگیرند یعنی مستقلها عموما شفافیت مواضع ندارند. رسانهها همه مسائل را در قالبهای جناحی طرح میکنند اما مردم در این قالبها دست به انتخاب نمیزنند.
*به طور شفاف میفرمایید که سه فهرست اصلی در انتخابات مجلس کدامها خواهند بود؟
-جریان «انقلابی واقعگرا و مردمی»، «مستقلان» و «اصلاح طلبان و حامیان دولت» سه فهرست اصلی انتخابات آینده هستند. البته جریان «انقلابی واقعگرا و مردمی» غالب خواهد بود چون مردم از رأی به حرکتهای جناحی خاص، لیبرالیستی و اعتدال نتیجه نگرفتند و میخواهند کشور از وضعیت کنونی اقتصادی خارج شود. تجربه نشان میدهد که کشور همواره از حرکتهای انقلابی که بر آرمانهای انقلاب تأکید دارد نتیجه گرفته است.
*در چند دوره گذشته انتخابات مجلس نیروهایی که شما نیز در آن اردوگاه سیاسی قرار دارید، تحت عنوان «جبهه متحد اصولگرایان» و «ائتلاف بزرگ اصولگرایان» در انتخابات مجلس لیست میدادند؛ حالا با توصیفی که فرمودید، به نظر میرسد تابلویی به نام اصولگرایان در انتخابات مجلس آینده نخواهیم داشت؟
-هنوز اعلام نشده است جبهه انقلاب با چه عنوان و تابلو در انتخابات شرکت میکند. خبر ندارم نیروهای انقلاب چه عنوان انتخاباتی را برای خود انتخاب کردند. این مسئله وقتی تابلو بالا برود، معلوم خواهد شد.
*پس سرنوشت اصولگرایی چه میشود؟
-اصولگراها با یک برنامهریزی و ساماندهی، ارتقا موقعیت خود و اصلاح گفتمان میتوانند در جریان انقلابی واقعگرا و مردمی قرار بگیرند.
*برخی میگویند جریان آقای احمدی نژاد میخواهد روی معادلات انتخاباتی تأثیر بگذارد و این مسئله به ضرر جریان انقلابی خواهد بود، نظر شما چیست؟
-اطلاعی ندارم. بعید میدانم یک جریان حاشیهای تأثیرگذار باشد چون مردم روی واقعیتها نظر میدهند، اگر در طول سالهای گذشته به کسانی اقبال کردند به دلیل داشتن رویکرد انقلابی و حزب الهی است؛ در واقع این شاخصهها را در هر مجموعهای ببینند از آن مجموعه حمایت میکنند.
*آقای بختیاری وزیر دادگستری دولت دهم در برنامه دست خط از ماجرای قهر یازده روزه احمدی نژاد خاطرهای را نقل کرد. او گفت «احمدینژاد خواست با آیتالله مصباح یزدی هماهنگی شود تا آقای مشایی پیش آیتالله مصباح یزدی برود و عقاید خود را عرضه کند. قرار شد مشاور روحانیون رئیس جمهور این کار را انجام دهد. دو هفته از این قضیه گذشت و او نیز دیگر نیامد و از مشاوری هم استعفا داد. من ایشان را دیدم و گفتم چطور شد؟ گفت آیت الله مصباح یزدی فرمودند این صحنهسازی است و قبول نکردند. گفتند این واقعیت ندارد، اینها اگر بخواهند واقعاً از آن انحرافات دست بردارد - منظور آقای مشایی بود - مطالب زیادی است که خودش میداند و لذا قبول نکردند.»، شما که خودتان هم عضو کابینه دولت دهم بودید، بفرمایید آیا آقای سقای بی ریا قرار بود این هماهنگی را انجام دهد؟ چرا آیت الله مصباح دیدار با مشایی را نپذیرفت؟
-بله، خاطره آقای بختیاری درست است. آقای سقای بی ریا آن زمان مشاور آقای احمدینژاد در امور روحانیت بود. البته هماهنگی برای دیدار آقای مشایی و آیت الله مصباح پیشنهاد آقای سقای بی ریا نبود، ظاهرا آقای احمدی نژاد از آقای سقای بی ریا خواسته بود که آقای مشایی را پیش آیت الله مصباح ببرد اما آیت الله مصباح چنین دیداری را قبول نکرد و گفته بود «من اصلا این جریان را قبول ندارم چه رسد به این بنشیم با آنها صحبت کنم».
*چرا آقای مشایی میخواست نزد آیت الله مصباح برود و خود آقای احمدینژاد برای این دیدار تقاضا نداد؟
- آقای مشایی محور جریان انحرافی دولت بود و آقای احمدینژاد میخواست با ترتیب دادن دیدار بین آقای مشایی و آیت الله مصباح، مسائل مطرح شده درباره این جریان را حل کند.