فکرشهر: رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان دشتستان گفت: ۲ هزار و۵۰۰ هکتار از عرصههای بیابانی و کانونهای فرسایش بادی این شهرستان نهالکاری شده است.
به گزارش فکرشهر، رضا نیکنام در گفت وگو با ایرنا افزود: همچنین یکهزار و ۵۰۰ هکتار کنترل روان آب، احداث هلالیهای آبگیر و یک مورد آب انبار برای جلوگیری از فرسایش خاک در شهرستان دشستان اجرا شده است.
وی بیان کرد: در چند سال گذشته طرحها و اقدامهای مقابله با بیابانزدایی قابل توجهی در شهرستان دشتستان به خصوص در بخشهای مرکزی، شبانکاره و سعدآباد انجام شده است.
نیکنام اضافه کرد: نهالکاری و جنگلکاری علاوه بر ایجاد فضای سبز و چشم نواز موجب تثبیت شنهای روان، جلوگیری از تولید ریزگردها و آلودگی زیست محیطی برای روستاها و از لحاظ اقتصادی نیز فوایدی برای منطقه در بردارد.
رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان دشتستان گفت: استفاده روستائیان و بومیان حاشیه جنگلها از علفزارها برای چرای دام، استفاده زنبورداران برای گل و شهد این درختان برای تولید عسل، تولید و رویش گیاهان دارویی از جمله فواید اقتصادی اجرای طرحهای نهالکاری است.
نیکنام افزود: گروههای مردم نهاد که همواره درخصوص حفظ و حراست از منابع طبیعی پیشرو هستند برای ترویج، حفظ، نگهداری و استفاده صحیح از مراتع و جنگلها در کنار کارکنان منابع طبیعی باشند.
وی ادامه داد: همه تلاشها و هزینههایی که برای ایجاد این جنگلهای سرسبز صورت گرفته میتواند با یک سهل انگاری کوچک موجب تخریب و آتشسوزی این منابع ملی شود.
نیکنام با اشاره به اینکه انواع درختان کشت شده در این مناطق از نوع کهور پاکستانی، کنار، آکاسیا آمپلیسپس، آکاسیا سالیسینا و آکاسیا ویکتوریا هستند گفت: این درختان تا سه سال آبیاری شده و اکنون که پنج ساله هستند خود را با محیط سازگار میکنند.
وی از ادامه این روند در حوزه نهال کاری و حفظ و حراست از این گونهها در راستای مقابله با بیابانزایی در سالجاری خبر داد.