دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار سیاست
مطالب بیشتر
فکرشهر: واکنش خطیب‌زاده به خبر پیشنهاد آمریکا برای مذاکره دوجانبه با ایران در عراق: تا وقتی که واقعیت‌های روی زمین تغییر نکند، نمی‌شود تصور  کرد در هیچ شکل و فرمتی تماسی بین تهران و واشنگتن برقرار شود...
کد خبر: ۹۹۴۶۹
دوشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۲

فکرشهر: واکنش خطیب‌زاده به خبر پیشنهاد آمریکا برای مذاکره دوجانبه با ایران در عراق: تا وقتی که واقعیت‌های روی زمین تغییر نکند، نمی‌شود تصور  کرد در هیچ شکل و فرمتی تماسی بین تهران و واشنگتن برقرار شود.

به گزارش فکرشهر از انتخاب، «سعید خطیب‌زاده» سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به پرسشی درباره این‌که آمریکایی‌ها پیشنهاد دادند مذاکرات دوجانبه و محرمانه‌ای در کشور ثالث مثل عراق داشته باشند، اظهار داشت: بین ایران و آمریکا مدت‌هاست گفت‌وگویی نبوده و بعد از خروج آمریکا از برجام هم به عنوان کشوری که آن زمان عضو کمیسیون مشترک برجام بود ولی بعد از آن دیگر تماس و یا ملاقات مستقیم یا غیرمستقیم نبوده است.

به گزارش «انتخاب», خطیب‌زاده ادامه داد: آمریکا به عنوان ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ و غیرقانونی از برجام خارج و تمام تلاش را کرده برجام را از بین ببرد و تحریم‌های فرامنطقه‌ای و ظالمانه را بر ضد مردم ایران اعمال کرده و تمام تلاش را کرده مانع روابط عادی ایران در حوزه‌های تجاری و اقتصادی با دیگر کشورها شود و آن‌چنان زیاده روی کرده که کشورهایی که با ایران همکاری می‌کردند مورد فشار قرار داده بلکه متحدان خود را تنبیه کرده است. ایران تا موقعی که این واقعیت‌ها بر روی زمین تغییر نیابد تصور نمی‌شود کرد در هیچ شکل و فرمتی تماسی بین تهران و واشنگتن برقرار شود.

این دیپلمات ارشد کشورمان خاطرنشان کرد: در مذاکرات وین گفت‌وگوها برای مطمئن شدن از بازگشت قطعی و متعهدانه و عملی آمریکاست و ایران و ۱+۴ گفت وگو می‌کردند.

وی گفت: این شرایط هنوز تغییر نکرده است. امیدوارم آنچه از قول سالیوان گفتید درست باشد. اقدامات و برنامه های پیگیری شده توسط بایدن مخالف اعلام نیت سالیوان است. به اندازه کافی حرف شنیدیم و منتظر عمل هستیم که ماه‌هاست به تعویق افتاده است.

 سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص حضور کشورمان در سازوکارهای مختلف بین‌المللی با موضوع افغانستان گفت: آنچه که جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید کرده این است که ما در هر سازوکار منطقه‌ای که بدون دخالت کشورهای فرامنطقه‌ای باشد، مشارکت و از آن حمایت و استقبال می‌کنیم.

وی ادامه داد: ما آنچه که در چارچوب سازمان ملل متحد نیز اتفاق بیافتد و برای بهتر شدن اوضاع مردم افغانستان ضروری باشد و مردم افغانستان خودشان بخشی از آن باشند نیز در آن شرکت می‌کنیم.

خطیب‌زاده اضافه کرد: اما ایران هم در دوران جمهوری اسلامی افغانستان و هم در دوران پس از فرار فاجعه بار آمریکا و سقوط دولت اشرف غنی، نشان داده است که هیچ‌وقت در سازوکاری که بخواهد با هدفی غیر از خواست و اراده مردم افغانستان شکل بگیرد و یا اینکه برخی کشورهای فرامنطقه‌ای به صورت یکجانبه یا به صورت طراحی شده در آن حضور داشته باشند، شرکت نمی‌کند.

وی تصریح کرد: در خصوص ایالات متحده نیز همین طور است، ساز و کاری که خارج از همین ترتیبات منطقه‌ای یا چارچوب سازمان ملل متحد باشد، هیچگاه چارچوبی نیست که جمهوری اسلامی ایران، شرکت در آن را بپذیرد.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر