جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار سیاست
مطالب بیشتر
کد خبر: ۱۳۴۲۴۰
يکشنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۳:۴۵

فکرشهر: برقراری ارتباط با عربستان طی روز‌های اخیر پیش بینی‌های اقتصادی را نیز به دنبال دارد که بنظر می‌رسد به زودی شاهد تاثیرات عینی آن خواهیم بود، هرچند صرفا خبر انجام توافق منجر به ارزان شدن دلار شد، اما آزادسازی منابع ایران در عراق باعث می‌شود بازار دوباره از ورود ارز متاثر شود. از سوی دیگر برخی معتقدند ارتباط با عربستان صرفا نباید در جنبه سیاسی باقی بماند و ایجاد ساز و کار‌های مشترک میان این دو کشور رقیب، بخصوص در حوزه انرژی می‌تواند نتیجه بخش باشد.

به گزارش فکرشهر، مسعود دانشمند، رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران و امارات، در آغاز درباره نفع اقتصادی ایران از ارتباط با عربستان به «انتخاب» گفت: عربستان خواه ناخواه رهبر اعراب منطقه است، این کشور‌ها هم به دلیل مشکل ما با عربستان تجارتشان را با ما محدود کردند از جمله امارات و بحرین که برخی دریچه‌های اقتصادی را به روی ما بستند، اما در شرایط جدید، تجارت ما با این کشور‌ها توسعه پیدا می‌کند. با عربستان در حوزه اقتصادی خیلی کار‌ها می‌توان انجام داد.

وی افزود: برای مثال، پتروشیمی ما با عربستان نیز یک رقابت دارد و این رقابت منجر به زیان هر دو شده بود، اما با هماهنگی بین دو کشور می‌تواند بر روی قیمت کالا‌های پتروشیمی توافق کرد و از ظرفیت‌ها استفاده کرد و قیمت‌ها شکسته نشوند. در کشتیرانی منطقه نیز این اتفاق مفید است. شما هر چقدر با جهان دشمن باشید از منافع آن بی بهره می‌مانید.

وی در ادامه نسبت به نخستین گام‌های اقتصادی ایران و عربستان افزود: اولین نشانه آن کاهش قیمت دلار در منطقه است یعنی از ۵۲ به ۴۳ رسیده است، چون در این توافق قرار بر این شده است پول هایمان در عراق از طریق امارات آزاد شود و بصورت درهم وارد بازار ایران شود. درهم به راحتی در دنیا قابل تبدیل به دلار است و نرخ تبدیل آن نیز ثابت است. فرض کنید ما معادل نیم میلیارد دلار که یک و نیم میلیارد درهم می‌شود وارد بازار کنیم و کالا بخریم که وارد چرخه اقتصاد می‌شود. در زمینه صنعت روندی طولانی طی خواهد شد و باید تولید صنعتی مشترک ایجاد کرد. البته زمینه‌هایی وجود دارد در زمینه ساختمان، لوازم خانگی و پتروشیمی می‌توانیم کار کنیم.

وی با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی ایران و عربستان گفت: ما جمعیتمان زیاد است، اما سرمایه نداریم آن‌ها سرمایه دارند، ولی نیروکار و توان ندارند. اگر ما با ۶ کشور منطقه توافق کنیم که یک گوشی موبایل تولید کنیم حداقل در سال نیم میلیارد گوشی می‌توان فروخت. ما و اعراب می‌توانیم بازار بزرگ و خوبی ایجاد کنیم.

دانشمند در پایان درباره رقابت‌های چالش برانگیز اقتصادی میان ایران و عربستان گفت: در دنیا همیشه رقابت وجود دارد، ولی رقابت اگر در یک بستر منطقی قرار بگیرد قابل قبول است، رقابت نباید اینگونه باشد که من یک درخت بکارم شما درخت را از جا دربیاورید. ایران و عربستان نیز می‌توانند با تعریف یک چارچوب مشترک، رقابتی درست و با کیفیت را تجربه کنند و سابقه این رقابت نیز میان دو کشور وجود دارد.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر