جمعه ۱۳ تير ۱۴۰۴
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
کد خبر: ۱۰۲۵۱۱
سه‌شنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۵

فکرشهر: همایش ملی امنیت سایبری با محوریت امنیت زیر ساخت‌های حیاتی امروز در دانشگاه خلیج فارس بوشهر گشایش یافت.

به گزارش فکرشهر و به نقل از صدا و سیما، این رویداد با همکاری بیش از ۲۰ سازمان، نهاد، دانشگاه و پژوهشگاه برگزار می‌شود که در آن مهم‌ترین سیاست‌های کلان امنیتی کشور، تهدید‌های سایبری و راهکار‌های مقابله با آنها، درس آموخته‌های حملات گذشته و همچنین رویکرد‌های نوین در حوزه امنیت سایبری مورد بحث و تبادل نظر صاحب نظران در این زمینه قرار خواهد گرفت.

این همایش ملی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و با ظرفیت محدود در سالن ابن سینای دانشگاه خلیج فارس در حال برگزاری است و علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های آن را از تارنمای همایش به نشانی https://ncsc ۲۰۲۱.cert.pgu.ac.ir/ دنبال کنند.

رئیس سازمان پدافندغیرعامل کشور در ارتباط زنده تصویری با این همایش گفت: تهدید‌های سایبری براساس فناوری‎‌های نو شکل گرفته است و دانشگاه‌ها باید برای مقابله با این تهدید‌ها به سازمان‌های متولی کمک برسانند.

سردار غلامرضا جلالی افزود: دانشگاه باید تهدید و فناوری مهاجمان را دقیق شناسایی و راه حل‌‎های کنترل و مدیریت آن را ارائه کنند.

او، نبود تئوری و الگوی برنامه پدافندی را از چالش‌های این حوزه برشمرد که باید به آن توجه شود.

رئیس سازمان پدافندغیرعامل کشور با بیان این که پدیده‌‏هایی مانند جنگ شبکه اجتماعی اکنون در دنیا رواج پیدا کرده است، ادامه داد: با این وجود، در فضای دانشگاهی و عمومی بخوبی به این مهم پرداخته نشده و عوام‌زدگی خاصی بر این موضوع حاکم است که دانشگاه‎‌ها باید همراهی بیشتری در این بخش داشته باشند.

جلالی افزود: یکی از حوزه‌های تهدید سایبری، در حوزه زیرساختی و صنعتی رخ می‌دهد که با استفاده از ابزار‌های مختلف مانند سلاح‌‏های سایبری، ویروس‌‏ها و عنصر‌های کاشته شده از قبل انجام می‎‌شود و اثر این تهدید نیز به میزان خدمتی که آن مجموعه و یا صنعت به جامعه ارائه می‌کند.

او گفت: جنگ سایبری نظامی از دیگر تهدید‌ها برای کشور محسوب می‏‌شود که با استفاده از ادوات نظامی مانند کشتی، هواپیما و بالگرد جنگی در فضای سایبر طراحی و به‌کارگیری می‌‏شوند.

رئیس سازمان پدافندغیرعامل کشور با اشاره به ترویج جنگ در شبکه اجتماعی با استفاده از ظرفیت‌‏ها، عنوان کرد: در جریان حادثه آبان سال ۹۸، این رویکرد با به‌کارگیری، سازماندهی و هدایت عنصر‌های مردمی و درگیر کردن آنان با حکومت رخ داد.

جلالی افزود: به‌کارگیری مردم سوریه توسط سایت‌های اجتماعی برای مقابله با حکومت سوریه و ایجاد جنگ داخلی و شهری از دیگر نمونه‎‌های بکارگیری عنصر‌های مردمی است که بعد سایت‌های امریکایی نیز به این موضوع اذعان کردند.

او بیان کرد: تهدید‌هایی که امروز علیه کشور انجام می‌شود چند ویژگی دارد که یک مورد این است که مردم محور هستند و عنصر دوم در تهدید‌ها علیه کشور فضای سایبری است که پیوند دهنده لایه‌های تهدید ترکیبی است.

رئیس دانشگاه خلیج فارس هم گفت: باید متناسب با تهدید‌های کشور برنامه ریزی لازم برای مقابله با آن‌ها صورت گیرد.

عبدالمجید مصلح افزود: استان بوشهر کانون تجمیع بسیاری از مراکز صنعتی با رویکرد زیرساختی حساس است که از جمله آن‌ها می‌‎توان به نیروگاه اتمی بوشهر و تاسیسات نفتی بهرگان و پارس جنوبی اشاره کرد.

وی اظهار داشت: چنانچه هماهنگی و یکپارچگی لازم صورت گیرد می‌‎توان به نحو شایسته‌تری از ظرفیت مجموعه‌‎های دانشگاه در حوزه امنیت سایبری استفاده کرد.

مصلح افزود: دانشگاه باید در خدمت اهداف ملی باشد تا بتواند دانش فنی در این حوزه را توسعه دهد.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر