فکرشهر: اگر دارا بودن پول نامحدود برای شما جذاب به نظر میرسد باید بدانید نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که همه این تفکر را ندارند و شما جزو اقلیت هستید!
به گزارش فکرشهر از ایسنا و به نقل از دیلی میل، در این مطالعه محققان بیش از هفت هزار نفر را که در کشورهای سراسر جهان از جمله بریتانیا، ایالات متحده، چین، فرانسه، هند و استرالیا زندگی میکنند را مورد مطالعه قرار دادند. آنها دریافتند که اکثریت مردم برای داشتن یک زندگی کاملا ایده آل ثروتی بیش از ۸.۲ میلیون پوند(۱۰ میلیون دلار) نمیخواهند.
نتایج این مطالعه حاکی از آن است که خواستههای نامحدود(یک اصل اقتصادی که مردم مقدار نامحدودی پول و دارایی میخواهند) نادرست است.
ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا و اسپیس ایکس، در حال حاضر با دارایی خالص ۲۱۶ میلیارد دلار(۱۷۶ میلیارد پوند) ثروتمندترین فرد جهان است.
اما بیشتر مردم در طول عمر احتمالا به این دلیل که فکر میکنند داشتن چنین مقدار عظیمی از ثروت بیش از حد حریصانه است، در حالت ایدهآل کمتر از این مقدار را میخواهند.
این مطالعه توسط روانشناسان دانشگاههای باث، باث اسپا و اکستر انجام شده و نتایج آن در مجله "Nature Sustainability "منتشر شده است.
دکتر "پال بین"(Paul Bain) نویسنده این مطالعه از دانشگاه باث گفت: ایدئولوژی خواستههای نامحدود زمانی که به عنوان ماهیت انسان به تصویر کشیده شود، میتواند فشار اجتماعی برای مردم ایجاد کند تا بیشتر از آنچه واقعا میخواهند و نیاز دارند، بخرند. کشف و درک اینکه زندگی ایدهآل اکثر مردم در واقع کاملا در حد وسط و متعادل است، میتواند رفتارهای اجتماعی را برای افراد آسانتر کند تا با آنچه که آنها را واقعا خوشحال میکند همسو شوند و از سیاستهای قویتر برای کمک به محافظت از سیاره حمایت کنند.
در این مطالعه، محققان از ۷۸۶۰ نفر در ۳۳ کشور در شش قاره نظرسنجی کردند تا ببینند آنها چقدر پول میخواهند تا به یک زندگی کاملا ایده آل دست یابند.
در ۸۶ درصد کشورها، اکثریت مردم فکر میکردند که با ۱۰ میلیون دلار یا کمتر به زندگی ایدهآل خود میرسند و در برخی کشورها این مقدار کمتر از یک میلیون دلار(۸۳۰ هزار پوند) یا کمتر بود.
ثروت ایلان ماسک، ثروتمندترین فرد جهان با دارایی بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار برای آنکه بیش از ۲۰۰ هزار نفر به زندگی کاملا ایده آل خود برسند، کافی است.
محققان در مقاله خود اظهار کردند برخی افراد ممکن است برای آنکه فردی حریص دیده نشوند حتی خواستههای محدودتری هم داشته باشند. عموما افرادی که خواستههای نامحدود دارند جوان تر و ساکن شهر هستند که برای موفقیت، قدرت و استقلال ارزش بیشتری قائل هستند.
داشتن خواستههای نامحدود همچنین در کشورهایی که نابرابری در آنجا بیشتر دیده میشود و در کشورهایی که بیشتر جمعگرا هستند و بیشتر بر مسئولیتها و پیامدهای گروهی تمرکز میکنند، رایجتر بود.
جمع گرایی(Collectivism) واژه ایست که بر نوع تعامل رفتاری بین افراد، گروهها یا اقوام مختلف اطلاق میشود که بر رفتار گروهی و تعامل گروهی استوار میشود. جمعگرایی نقطه مقابل فردگرایی است. جمعگرایی بر جامعه و گروه متمرکز میشود در حالی که فردگرایی بر فرد و خواستههای شخصی او استوار است.
نمونهای از یک جامعه جمعگرا، اندونزی است که بیشترین افراد با خواستههای نامحدود را داشت، در حالی که بریتانیا که بیشتر فردگرا و نگران برابری بود، تعداد افراد با خواستههای نامحدود کمتری داشت.
با این حال در کشوری مانند چین نیز ناهنجاریهایی وجود داشت چرا که افراد کمی به رغم جمعگرایی فرهنگی بالا و پذیرش نابرابری، خواستههای نامحدود داشتند.